Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 3 Ιουνίου

XRYSA_BATOMOYRAΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά,
σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Τα «Χρυσά βατόμουρα» των Οικολόγων
Τα «βραβεία» που απονέμει κάθε χρόνο η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης αφορούν πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής». Και ...παρόλο που αυτές δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα, τα «βραβεία» έχουν χιούμορ.

Η απονομή του 2010 λοιπόν και η αιτιολόγηση, διαμορφώνεται ως εξής:

Το βραβείο περιβαλλοντικών οπτικών εφέ πάει στον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει σχεδιάσει την κατασκευή εργοστασίων καύσης σκουπιδιών εντός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και στον Άγιο Αντώνιο, με την προσδοκία οι καπνοί να καλύψουν την ανακύκλωση, όπου ο οργανισμός που διευθύνει έχει επιτυχία 4%.
Το βραβείο θα απονείμει ο πρώην Υπουργός Τάσος Μαντέλης ως αναγνώρισή του ότι το σχέδιο της καύσης κοστίζει περισσότερο και μειώνει θέσεις εργασίας.
Το βραβείο περιβαλλοντικών κοστουμιών στο Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο οποίος θέλει να ντύσει "χρυσοθήρες της Άγριας Δύσης" τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, των Σαππών Ροδόπης και του Περάματος Έβρου, που αντιδρούν στην ανάπτυξη της εξόρυξης με κυάνιο.
Το βραβείο θα απονείμει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε αναγνώριση της ικανότητας του να "ντύσει" ως ειρηνευτική, την επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στο στολίσκο με κατεύθυνση τη Γάζα.
Το βραβείο καλύτερου περιβαλλοντικού σεναρίου στο νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος δηλώνει πως έχει σώσει την Κορώνεια, για την οποία παραπέμπεται ως κατηγορούμενος για σωρεία παραβάσεων.
Το βραβείο θα απονείμει ο επικεφαλής της BP παγκοσμίως Τόνι Χάουαρντ, σε ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών του νομάρχη Θεσσαλονίκης να πορευθεί στο δρόμο της εταιρείας που κατέστρεψε τον κόλπο του Μεξικού (θα το απένειμε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αλλά αυτός έφτιαχνε ψεύτικες ιστορίες για να διασκεδάζουν τα παιδιά και όχι να έχουν δουλειά οι δικαστές).
Το βραβείο περιβαλλοντικού μέικ απ στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την εξαιρετική επένδυση βιοκλιματικών περσίδων που σχεδίασε για το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το μοναδικό σύγχρονο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, που δεν έχει θερμική προστασία.
Το βραβείο θα απονείμει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σε αναγνώριση της πεποίθησης ότι μπορεί να κρύψει τις ρατσιστικές και εθνικιστικές (εθνοφυλετικές) απόψεις του πίσω από το προσωπείο του ιεράρχη.
Το βραβείο για το καλύτερο σενάριο ξένης περιβαλλοντικής καταστροφής απονέμεται στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη συμφωνία με τη Ρωσία κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού.
Θα το απονείμει ο δήμαρχος του Τσερνομπίλ, τα έξοδα φιλοξενίας του οποίου στην Ελλάδα θα καλύψει το ΚΚΕ, το οποίο άλλωστε ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι εκεί το 1986 έγινε καταστροφή.

OXHMA

Ολοήμερη θα γίνει, λέει η υπουργός Υγείας, η λειτουργία των νοσοκομείων.
Ολοήμερη ξε-ολοήμερη, το θέμα είναι να λειτουργήσουν, κυρία υπουργέ μας.
Γιατί το δικό μας, το καινούργιο, αργεί χαρακτηριστικά.

Κοίτα ρε, την ατυχία μου μέσα.!
Τώρα που ξεπουλάνε τρένα, αεροδρόμια, ταχυδρομεία, λιμάνια, μου κόβουν το 13ο και 14ο μισθό!
Έλεγα να χτυπήσω κι εγώ κάτι, αλλά …
Παρεμπιπτόντως, σήμερα απεργούμε οι δημοσιογράφοι, οπότε αύριο μην περιμένετε την «Πολιτεία».
Ξέρω ότι δεν μπορείτε χωρίς αυτήν, αλλά έχουμε κι εμείς, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, τα ζόρια μας τα οικονομικά (και τα ασφαλιστικά) και δε γίνεται να μην το δια-δηλώσουμε.

Τη σημαία του εθελοντισμού ετοιμάζονται να στήσουν στα 2.918 μέτρα του Ολύμπου είκοσι παιδιά (ηλικίας 17 έως 23 ετών) που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και εκατό δότες, αιματολόγοι, ορειβάτες, αθλητές και μέλη της αποστολής που κατέκτησε πριν από έξι χρόνια την κορυφή του Έβερεστ στο Θιβέτ.
Σκοπός της τριήμερης εξόρμησης (18-20 Ιουνίου) στο βουνό των θεών είναι να ανεβεί ψηλά στη συνείδηση της κοινωνίας το μήνυμα «γίνε και εσύ εθελοντής δότης, δώρισε αίμα, μυελό των οστών, ομφάλιο αίμα».

Με αγωνία περιμένουν οι εναπομείναντες «ντορικοί» στη Νέα Δημοκρατία, το Συνέδριο του Κόμματος. Τα μηνύματα δεν ήταν πολύ ευχάριστα για τον πρόεδρο του κόμματος, ήρθε και το e-mail του μπατζανάκη του, με το οποίου ζητούσε να μεσολαβήσει ο πρόεδρος στον Χριστοφοράκο για να πάρει καμιά δουλίτσα και το κλίμα στράβωσε όσο δεν πάει…
Το ζήτημα είναι με τι τρόπο να αμφισβητηθεί ένας πρόεδρος που εκλέχθηκε από τη βάση…

2
Την πρόθεσή του να καταθέσει στην εξεταστική που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Είναι έτοιμος, όπως αναφέρει να καταθέσει, αρχής γενομένης από το ’89.
Αυτό που δε διευκρίνισε είναι ποιο ’89 εννοεί. Το «βρώμικο» ή το 1889!


3
Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ανάπλαση (για μια ακόμα ανάπλαση) της πλατείας Ελευθερίας, είχε να διαθέσει ο δήμος.
Για να επιταχύνει τις διαδικασίες «έρευνας, μελέτης και αντιμετώπισης» των ρωγμών στο Δημοτικό Σχολείο του Σβορώνου προφανώς δεν είχε, καθότι από το 2007 πέραν των επιμηκυνσιόμετρων που τοποθέτησε, τίποτα δεν έκανε για την αποκατάσταση. Εκτός και αν η αποκατάσταση, ισοδυναμεί με την κατασκευή ενός σχολείου, καθότι τα έχει τα χρονάκια του το δημοτικό του Σβορώνου.


4
Το ζήτημα της καθυστέρησης της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες της Πιερίας, έθεσε ο επικεφαλής της ΝΑΣ Γιάννης Σκούφας, ζητώντας από το νομάρχη και τον κ. Παυλίδη να κάνουν από κοινού παράσταση στους βουλευτές του νομού και τις ΔΥΟ, ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες επιστροφής.
«Ο συνάδελφος έχει δίκιο», απάντησε ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΑΣ Πέτρος Παπανικολάου, ο οποίος πάντως είπε ότι υπάρχει υπόσχεση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει η επιστροφή του ΦΠΑ
«Θα κάνω μια επαφή με τις Δ.O.Υ., αλλά θα πρέπει να ενημερωθούν και οι βουλευτές», απάντησε ο νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: