Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση Συζήτηση για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010
Κάλεσμα στους επαγγελματίες και εμπόρους του νομού Πιερίας, απηύθυναν χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του.. Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κώστας Ρέχας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Πιερίας κ. Χρήστος Εξίζογλου, για τη συγκέντρωση που διοργανώνουν αύριο στις 11 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης.
Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι φορείς, οι βουλευτές και οι αρχές του νομού, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο και κυρίως σε τοπικό.
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΟΕΒΕΒ κ. Εξίζογλου μετά την κινητοποίηση στις 5 Μαΐου που ήταν απλά μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό αποφάσισαν να καλέσουν τον εμπορικό σύλλογο καθώς είναι δυο συνδικαλιστικά όργανα πρώτου και δεύτερου βαθμού που εκπροσωπούν τους εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες του νομού, ώστε να αποφασίσουν από κοινού με ποιο τρόπο μπορούν να διαμαρτυρηθούν για την μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχονται οι επιχειρήσεις τους.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
"Διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, το ασφαλιστικό να κατεδαφίζεται κάθε μέρα το φορολογικό, το ΤΕΜΠΜΕ, οι ακάλυπτες επιταγές, η επαγγελματική στέγη και ο τζίρος των καταστημάτων πέφτει κάθε μέρα με κίνδυνο να οδηγούμαστε σε λουκέτα. Η κυβέρνηση και η τρόικα παίρνουν αδίστακτα μέτρα.
Χρήματα στην αγορά δεν κυκλοφορούν και την κρίση πληρώνουμε εμείς που δεν φταίμε για τίποτε. Έτσι αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας και διοργανώσαμε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 11 στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης, για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και να προσπαθήσουμε να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας".
ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Ρέχας τόνισε ότι τα προβλήματα συνεχώς μεγαλώνουν και πρόσθεσε πως θα πρέπει μαζί όλοι οι φορείς να συνεργαστούν για την επίλυση τους. Κάλεσε τους εμπόρους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση της Κυριακής ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα να ακουστούν οι απόψεις τους και να καταγραφούν οι προτάσεις που θα γίνουν. Όπως ανέφερε ο κ. Ρέχας θα δοθεί στους βουλευτές υπόμνημα με τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένες προτάσεις.
Στόχος της δράσης αυτής είναι όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου να αφυπνίσουν τους εμπόρους ώστε να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις καθώς στο μέλλον αυτές θα είναι συχνότερες.(ΠΙΕΡΙΚ.ΑΝΤΙΛΑΛ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: