Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Σε μάχη να περιοριστούν οι απώλειες κάλεσε τον Ανδρέα Λοβέρδο ο Κάρολος Παπούλιας "Δύσκολες ώρες"

 

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010
Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες" δήλωσε ..ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τον ενημέρωσε για εργασιακά και ασφαλιστικό.
Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποχρέωση απέναντι στους δανειστές της "κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις", απάντησε ο υπουργός Εργασίας, οποίος την Τρίτη ενημερώνει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
"Κύριε Πρόεδρε, περνάω πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αλλά δεν κάμπτομαι γιατί με στηρίζει η πίστη που έχω και αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός και αυτό που κάνουμε εμείς οι υπουργοί είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανένα λόγο" είπε απαντώντας στον κ. Παπούλια ο υπουργός Εργασίας.

"Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Και γι' αυτό άλλωστε προσπαθούμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας, αλλά και σε συνεννόηση και με τους δανειστές μας, να κάνουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.

Είναι τραχύς ο αγώνας αυτός. Έχω όμως ένα ευχάριστο μήνυμα και θέλω να σας το αναφέρω, ότι χτες στη συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους των τριών -Ευρωπαϊκή Επιτροπής και λοιπών- υπήρξε συμφωνία και των μερών ότι οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι κοντά στο 63 με 64%, όπως δηλαδή η κυβέρνηση είχε προσχεδιάσει από μόνη της κάνοντας την αλλαγή του ασφαλιστικού.

Επίσης, για τα εργασιακά δεν υπήρξε εκ μέρους τους κάποια άλλου είδους πρόταση. Συνεπώς, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις" δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Συνομιλώντας νωρίτερα με δημοσιογράφους, ο κ. Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι δεν μπορεί, εκ του Συντάγματος, να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, όπως είχε ζητήσει μία ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τη Δευτέρα, έπειτα από αίτημά τους, θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Την ίδια ώρα, "θέσεις μάχης" λαμβάνουν τα συνδικάτα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου και το ΠΑΜΕ στις 23 του μήνα. Κεντρικό θέμα για τα συνδικάτα αποτελεί το ύψος της αποζημίωσης λόγω απόλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: