Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο «επενδυτικός σύμβουλος» που έγδυσε τους σταρ του Χόλιγουντ

Ο Κένεθ Σταρ εντυπωσίαζε τη Γουόλ Στριτ λέγοντας κουτσομπολιά  του Χόλιγουντ. Και το Χόλιγουντ αποκαλύπτοντας μυστικά της  Γουόλ Στριτ. Τώρα κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλάκιση
Σάββατο 19 Ιουνίου 2010 
Εμπαινε στα καλύτερα κλαμπ του Μανχάταν. Ηταν παρών στις πιο πολυσυζητημένες πρεμιέρες ταινιών. Το ίδιο.. εύκολα συμμετείχε στις πιο πριβέ συμφωνίες της Γουόλ Στριτ. Αυτή η άνεση και η σιγουριά που εξέπεμπε, εξασφάλισαν στον Κένεθ Σταρ τον τίτλο του πιο διάσημου απατεώνα μετά τον Μέιντοφ. Μπορεί στην απάτη τύπου πυραμίδας για την οποία κατηγορείται να είναι μικρότερο το ποσό- μόλις... 59 εκατ. δολάρια- ωστόσο είναι μεγάλη η λάμψη των θυμάτων του. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι αστέρες του Χόλιγουντ: Αλ Πατσίνο, Μάρτιν Σκορτσέζε, Ούμα Θέρμαν, Γουέσλι Σνάιπς, Νιλ Σάιμον και άλλοι.

Η στρατηγική ήταν δοκιμασμένη. Ο κ. Σταρ δεν έχανε κοσμική εκδήλωση. Εκεί πλησίαζε σελέμπριτις και τους «πουλούσε» φιλία. Και κάποιες επενδυτικές συμβουλές «εκ των έσω». Μετά τους πουλούσε τις υπηρεσίες του. Σε αυτές τις δουλειές, άλλωστε, η εμπιστοσύνη είναι το παν. Το 2002 όλα άρχισαν να αλλάζουν. Ο Σταλόνε του έκανε μήνυση γιατί με τις συμβουλές του τον οδήγησε στο να χάσει πολλά λεφτά. Ο Κένεθ βέβαια συνέχισε τις εμφανίσεις στα πάρτι των Οσκαρ στην Πόλη των Αγγέλων ή στο Grill Room του Four Seasons στη Νέα Υόρκη. Η πτώση όμως, που ήρθε το 2010, ήταν μη αναστρέψιμη. Η Λορίν Μπακόλ, χρόνια πελάτισσα, τον απέλυσε. Δεν ήταν η μόνη. Ο ένας μετά τον άλλον οι διάσημοι πελάτες του τον εγκατέλειπαν. Και τώρα βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: