Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ
Κυριακή 6 Ιουνίου 2010


Σοβαρό ρήγμα στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΝ προκύπτει από την απόφαση της μειοψηφούσας παράταξης να αποχωρήσει από τις εκλογικές διαδικασίες του συνεδρίου.
Πάγιο αίτημα που διατύπωσε η Ανανεωτική Πτέρυγα ήταν ο διαχωρισμός του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες ....
του Αλέξη Τσίπρα μιλούσαν για εκβιαστικό δίλημμα που έθεταν οι Ανανεωτικοί σε βάρος τόσο του ίδιου του ΣΥΝ αλλά και συνολικά του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τις συνιστώσες του οποίου επιχειρούν να αποκλείσουν, δημιουργώντας θέμα ενότητας.

Οπως όλα δείχνουν, η κίνηση αυτή των Ανανεωτικών μεταφράζεται και σε ρήγμα στην
11μελή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τρεις βουλευτές, ο Φώτης Κουβέλης, ο Νίκος Τσούκαλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανήκουν στην συνιστώσα αυτή.
Σε ότι αφορά στο συνέδριο που εκλέγει κεντρική πολιτική επιτροπή και πρόεδρο, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το φαβορί για τη θέση του προέδρου. Μάλιστα αμέσως μετά την χθεσινή αποχώρηση των Ανανεωτικών, μετά το τέλος της ομιλίας του Φώτη Κουβέλη, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, τονίζοντας στους αποχωρούντες "να μην κάνουν το βήμα που οδηγεί σε δρόμο χωρίς επιστροφή".
Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ
Είχε προηγηθεί δραματική έκκληση του Δημήτρη Παπαδημούλη, που απευθύνθηκε τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στους Ανανεωτικούς και τον Φώτη Κουβέλη, ζητώντας να προτάξουν την ενότητα και να βρουν κοινή πορεία.
Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκ νέου και το θέμα του κώδικα δεοντολογίας, καθώς τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί να υπάρχουν διαφορετικές δηλώσεις και τοποθετήσεις που προσβάλλουν την ενότητα του κόμματος.
Δεν έκρυψε μάλιστα την ενόχλησή του για τα emails που έδιναν και έπαιρναν στο συνέδριο, φωτογραφίζοντας το ηλεκτρονικό μήνυμα-χαιρετισμό, που έστειλε ο Αλέκος Αλαβάνος, λέγοντας ότι χαιρετίζει το συνέδριο και υπογράφοντας ως Μέτωπο Αλληλεγγύης.
Ο κ.Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά, "θέλω να στείλω ένα μήνυμα καθαρό, όχι με emails που προσβάλλουν το συνέδριο και την ιστορία μας σε όσους σχεδιάζουν να μας εγκλωβίσουν σε διάφορα παιχνίδια και να τους πω ότι δεν εγκλωβιζόμαστε."
Ολα αυτά συντείνουν στο ότι είναι πλέον οριστικό και αμετάκλητο το διαζύγιο του Αλέκου Αλαβάνου με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε σε υψηλούς τόνους ότι δεν μπορούν να έχουν θέση όσοι συντάσσονται με την πορεία που έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρόεδρος Αλέκος Αλαβάνος.
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήριζαν την προσπάθεια του Αλέκου Αλαβάνου ως "επιχείρηση εμφάνισης αυτόκλητου ηγέτη".Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αλειφερόπουλος (ΝΕΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: