Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Τεράστια η περιουσία του 'Ακη- Ολα τα ακίνητά του συνδέονται με off shore


Κυριακη, 06 06 2010 

- Πανάκριβα ακίνητα σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία- Ερευνώνται και αυτά που έχει γράψει στη νυν και την πρώην σύζυγό του-  Μεσοτοιχία με ακίνητο της Torcaso που εμπλέκεται στο Βατοπέδι τα διαμερίσματα του....
Πεδίου Άρεως

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα είναι τα ακίνητα – φιλέτα, που απόκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την πολιτική του σταδιοδρομία και τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Οι μέχρι στιγμής έρευνες αποκαλύπτουν έναν "χορό" εκατομμυρίων με αγοραπωλησίες ακινήτων, εμπλοκή εταιρείών offshore και επενδυτικές δραστηριότητες του πρώην υπουργού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα όσον
http://img.protothema.gr/8E83608E0801833C54D8CAA5DD8A3E5C.jpg 
αφορά τα ακίνητα, μιλάμε – πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ.) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ιδιοκτησίας της συζύγου του – για: Ακίνητο αξίας 1,5 εκ. ευρώ που αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος για την πρώην σύζυγό του στο ΠαλαιόΨυχικό, δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας. Αν σε αυτά τα ακίνητα προστεθεί και το πρώτο του σπίτι στο Χαλάνδρι, η συνολική του ακίνητη περιουσία αποτιμάται στα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Μεσοτοιχία με την Torcaso!

Τα διαμερίσματα στο Πεδίον του Άρεως τα αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος τον Ιούνιο του 2004 για να τα χρησιμοποιήσει ως γραφεία, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αντί 115.000 ευρώ και έχουν εμβαδό 142 τετραγωνικά το ένα και το άλλο 59 τ.μ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, η πολυκατοικία είναι μεσοτοιχία με πενταόροφο κτίσμα ιδιοκτησίας της offshore εταιρείας Torcaso ιδιοκτησίας Σαχπατζίδη – είχε περάσει από την ιδιοκτησίας της και το ακίνητο της οδού Αρεοπαγίτου – η οποία εμπλέκεται στο Βατοπέδι. Το συγκεκριμένο μάλιστα ακίνητο ελέγχεται στην έρευνα για τις ανταλλαγές.

Ακόμη ένα σημείο που δημιουργεί ερωτήματα είναι το γεγονός ότι την κατασκευή του ακινήτου της offshore είχε αναλάβει η ίδια βορειοελλαδική εταιρεία που ανακαίνισε τα δύο γραφεία του κ. Τσοχατζόπουλου αλλά και το τριώροφο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μάλιστα η ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και τελικά δαπανήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ – όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Όσον αφορά το σπίτι – 184 τετραγωνικών – στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης και βλέπει “πιάτο” τον Θερμαϊκό. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. ευρώ. Το σπίτι του τρίτου ορόφου αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού έναντι 200 εκ. δραχμών. Στο παρελθόν, ο κ. Τσοχατζόπουλος ερχόταν συχνά στο διαμέρισμα ενώ πολλές φορές έχει δεξιωθεί εκεί φίλους και γνωστούς ειδικα μέτά το γάμο με την κ. Σταμάτη – σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πέραν των ακινήτων στο άστυ, ο κ. Τσοχατζόπουλος διαθέτει και μία βίλα παραθαλάσσια στον Κόρφο Κορινθίας, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 147 τετραγωνικών και εμπορικής αξίας 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην συζυγό του εξ' ημισείας. Σύμφωνα με τη Real News, ακίνητα του πρώην υπουργού στην ίδια περιοχή ερευνώνται από το ΣΔΟΕ καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό αν ανήκουν στον κ. Τσοχατζόπουλο ή στον κουμπάρο του Παύλο Νικολαϊδη.

Όσον αφορά το σπίτι στο Ψυχικό, αυτό αγοράστηκε στο όνομα της πρώην συζύγου του Γκούντρουν έναντι τότε 350 εκατομμυρίων δραχμών. Αγοράστηκαν από το μηχανικό κ. Καριώτη, ο οποίος έχτισε σε οικόπεδο της περιοχής δύο μεζονέτες, μία εκ των οποίων πωλήθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο, σύμφωνα με την Real News της Κυριακής.Σήμερα το ακίνητο της οδού Σικελιανού στο Παλαιό Ψυχικό κοστολογείται στο 1 - 1,2 εκ. ευρώ.

Τα ακίνητα ερευνώνται από το ΣΔΟΕ αλλά και την Επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ώστε να διαπιστωθεί αν ο πρώην υπουργός και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα δικαιολογήσει από τα εισοδήματά του. Το ΣΔΟΕ έχει στείλει διάβημα επίσης στις ΗΠΑ σχετικά με την off shore Nobilis – περιήλθε στην ιδιοκτησία της το ακίνητο της Διονυσίου Αρεποαγίτου και το πώλησε στην κ. Σταμάτη – ώστε να διαπιστωθεί με τί άλλα ακίνητα εμπλέκεται.

Καταγγελίες για επενδυτικές δραστηριότητες και λογαριασμούς

Σύμφωνα με τη Real News, ερευνώνται ακόμη πιθανές επενδυτικές δραστηριότητες του πρώην υπουργού, όπως καταγγελία για πιθανή συμμετοχή του σε ποσοστό 70% στο ακίνητο, όπου στεγάζεται πολυκατάστημα καλλυντικών κοντά στη Μητρόπολη. Επίσης ερευνάται, πιθανή συμμετοχή του σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στο Καρπενήσι, με τον διευθυντή του γραφείου του Γ. Αγραφιώτη, ο οποίος διετέλεσε και διευθυντής του γραφείου υπουργού Άμυνας την περίοδο 1996-99 αλλά και γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ανάπτυξης από το 2001 ως το 2004.

Επίσης ελέγχονται - σύμφωνα με τη Real News - ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς της πρώην συζύγου του Α. Τσοχατζόπουλου, που υπεερβαίνουν τα επτά εκ. ευρώ. Υποψίες έχει κινήσει το γεγονός ότι υπάρχουν καταθέσεις που συμπίπτουν χρονικά με την περίοδο του διαζυγίου.(newsit.gr)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: