Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

αβάσιμες φήμες


Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010
Παντελώς αβάσιμα τα περί χρεοκοπίας ή εξόδου από την Eυρωζώνη, λένε οι τραπεζίτες
αβάσιμες φήμες
Εντελώς αβάσιμες είναι οι φήμες περί χρεοκοπίας ή εξόδου της χώρας από την Eυρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών μετά τη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με την ηγεσία της ΝΔ.
Δεν έχουν καμία υπόσταση, δεν πρέπει ο κόσμος να δίνει καμία σημασία» τόνισε ο κ. Ράπανος, ενώ σε ερώτηση αν.. υπάρχει πανικός στους πολίτες απάντησε αρνητικά.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν ερωτήματα, λόγω δημοσιευμάτων και διαβεβαίωσε, εκ μέρους των τραπεζών, τους καταθέτες ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και δεν πρέπει καθόλου να ανησυχούν.
Ο Β.Ράπανος -πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας- δήλωσε ότι με τον πρόεδρο της ΝΔ συζήτησαν για την κατάσταση της οικονομίας και των τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

«Τον διαβεβαιώσαμε ότι το τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό» ανέφερε, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τράπεζες έχουν πολύ μεγάλες αντοχές και σε μια πολύ δύσκολη περίοδο έρχονται αρωγοί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Νανόπουλος, συμπλήρωσε ότι προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας και για την έξοδο από την κρίση είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία και τις προοπτικές της και πως οι τράπεζες θα λειτουργήσουν θετικά, υποστηρίκτικα για να μπορέσει η οικονομία να βγει από την κρίση.

Ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ Κ.Χατζηδάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να πετύχει και σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουν όλοι.

«Δεν χρειάζεται μόνο μιζέρια και γκρίνια, αλλά να ξεκινήσει προσπάθεια για την ανάπτυξη» τόνισε.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρ.Σταϊκούρας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, την υστέρηση των εσόδων, τις κόντρες μεταξύ υπουργών και το θολό τοπίο σε θέματα ανάπτυξης.

ΕΕΤ: αβάσιμα τα περί αναδιάρθρωσης χρέους

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών επαναλαμβανόμενα είναι τα δημοσιεύματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, περί δήθεν αναδιάρθρωσης του χρέους του Ελληνικού Δημοσίου και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Η εν λόγω φημολογία είναι εντελώς αβάσιμη και ενδεχομένως σχετίζεται με ευρύτερες σκοπιμότητες, προκαλώντας σύγχυση και στο αποταμιευτικό κοινό» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

«Με τη συμφωνία της 3ης Μαΐου μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, αφενός, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αφετέρου, τέθηκε σε εφαρμογή ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μέτρων σταθεροποίησης και ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας σε βάθος τριετίας, το οποίο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα χρηματοδότησης του Δημοσίου.»

»Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών αλλαγών θα διασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτό θα οδηγήσει σε αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της χώρας, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε διατηρήσιμη αναπτυξιακή πορεία» προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ.

ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: