Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 9 Ιουνίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά,
σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Έτοιμος να ανακοινώσει (σήμερα) την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης (στην περιφέρειά μας!) είναι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ)

Ψωμιάδης, τον οποίο (λένε) αναμένεται να στηρίξει η Ν.Δ.
Ωστόσο (διαβάζουμε στα ΠαραΠΟΛΗτικά της εφημερίδας «Μακεδονία»), στις σχέσεις Ψωμιάδη-Ρηγίλλης υπάρχει ένα αγκάθι, που αφορά την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να επιλέξει αυτός, έχοντας μάλιστα και τις πιέσεις των νυν νομαρχών, όπως του Ζωγράφου από τη Χαλκιδική, του Καραπαναγιωτίδη από την Ημαθία και του Παπαστεργίου από την Πιερία, να είναι αντιπεριφερειάρχες. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης βάζει «βέτο» και μέσω της «Μ» διαμηνύει στη Ρηγίλλης: «Τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού μου θα τους επιλέξω μόνο εγώ».
Σκληρός ο Πανίκας. Τώρα μάλιστα που πήρε (χθες) και τον τίτλο του Cavaliere Ossi
(απονέμεται από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας) σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, ποιος τον πιάνει!


Ψάχνοντας (με αφορμή τη διάθεση 8 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για αντιπλημμυρικά έργα  και στους έξι νομούς της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας), έπεσα πάνω στον Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος, επισκέφθηκε (επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ) το νομό μετά από πλημμύρες, είδε τα χάλια του και τα «έψαλλε» στην κυβέρνηση γιατί δεν προχώρησε στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου συστήματος αντιπλημμυρικής προστασίας στο νόμο Πιερίας
Μετά, έπεσα πάνω στην ημερομηνία της επίσκεψής του: Δεκέμβρης του 2002!
Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια στο νομό …

MAGKRIOTHS
…κι όπως πάμε, ούτε τις δεσμεύσεις Μαγκριώτη (που επίσης επισκέφθηκε τον περασμένο Νοέμβρη την πλημμυροπαθή Πιερία) ότι η νέα κυβέρνηση «θα δώσει μόνιμες λύσεις σε προβλήματα που επαναλαμβάνονται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή, τις βλέπω να υλοποιούνται.


Ξεκίνησε χθες και λήγει την Κυριακή (13 Ιουνίου) η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων (στο mail: ypopsifioi@pasok.gr) για όσους και όσες ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την υποψηφιότητά τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου με τη «σημαία» του ΠΑΣΟΚ.        
Μέχρι τέλος Ιουνίου θα ληφθούν κι οι οριστικές αποφάσεις (λένε) στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
Άντε να ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο, γιατί έχουμε χάσει το μπούσουλα με τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι (από κάτω).
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


SKITSO
Είναι σίγουροι οι 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (κι ο Γιάννης Αμοιρίδης ανάμεσά τους, που συνυπέγραψε την ερώτηση προς τον Λοβέρδο) ότι βγάλαμε τελικά άκρη με το ασφαλιστικό και τις συντάξεις;
Γιατί εγώ ξαναμπερδεύτηκα πάλι.


PARALIA
Έτοιμη να δεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους της είναι η Παραλία.
Και για όσους θέλουν να επισκεφθούν το λούνα πάρκ, δωρεάν …. προθέρμανση (ανέβασμα της αδρεναλίνης) στην είσοδο … και αλλού βεβαίως (αν ενθυμείσθε τις χθεσινές εικόνες της στήλης)


«Έχουμε ζήσει πάνω από τις δυνατότητές μας» είπε προχθές ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων της Γερμανίας, ανακοινώνοντας μαζί με τη Μέρκελ πακέτο περικοπών 80 δισ. ευρώ-κυρίως σε κοινωνικές παροχές, επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων, επιδόματα ανέργων, συντάξεις και άλλα.
Κάπου το έχω ξανακούσει αυτό. Αλλά όχι στα γερμανικά.


Ο ένας μετά τον άλλον (δυο-δύο κάθε μέρα) οι επίδοξοι δήμαρχοι θέτουν εαυτόν στη διάθεση του κόμματος στο οποίο ανήκουν ή δεν ανήκουν αλλά θέλουν τη στήριξή του για τις προσεχείς εκλογές.
Κάποιοι δε από τους υποψηφίους, λειτουργούν τόσο μεθοδικά που μπορεί να πει κανείς ότι έχουν ξεκινήσει την προεργασία διεκδίκησης χρίσματος από το… 2006.
Τότε, δοκίμασαν την τύχη τους στα τηλεγραφόξυλα όπου κρέμασα την φάτσα τους, αλλά τελικώς απεσύρθησαν από την διεκδίκηση του δήμου που τους ενδιέφερε.
Εσχάτως οι «δήμαρχοι της κολώνας» όπως μείνανε στην ιστορία, επιχειρούν την επανεμφάνισή τους στα δημοτικά δρώμενα, εκδίδοντας μάλιστα και «μανιφέστο»… το «μανιφέστο της κολώνας»


2
«Δεν κάθομαι έτσι απλά να μιλάω με ειδικούς σαν να πρόκειται για σεμινάριο κολεγίου. Μιλούμε με τους τύπους αυτούς διότι εν δυνάμει έχουν την καταλληλότερη απάντηση και έτσι ξέρω τίνος τον κώλο να κλωτσήσω», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NBC «Today», αναφερόμενος στις επισκέψεις του στις πληγείσες, από την πετρελαιοκηλίδα, περιοχές του κόλπου του Μεξικού.
Πάντως αν θέλει οπωσδήποτε να κλωτσήσει έναν ποπό, στην Ελλάδα έχουμε πολλούς να του διαθέσουμε…


Στο 5,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα και δεν μπορεί, κάποιος μας κάνει πλάκα.
Με τους μισθούς να συρρικνώνονται και λογικά μαζί μ’ αυτούς και η κατανάλωση, οι τιμές τραβάν την ανηφόρα.
Δεν μου το βγάζει από το μυαλό, πως αυτοί οι «καλοί άνθρωποι» που μάζεψαν τα λεφτά όλα τα προηγούμενα χρόνια, προβαίνουν σε μαζικές αγορές, μόνο και μόνο για να μας εκδικηθούν! Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.


4
Φυλλάδια και… πετούνιες μοίραζαν οι Φίλοι του Περιβάλλοντος στον πεζόδρομο, στην εξ αναβολής εκδήλωση (λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών το Σάββατο) χθες το απόγευμα.
Το φυλλάδιο περιελάμβανε χρήσιμες συμβουλές καθημερινής πρακτικής, οι οποίες όμως μπορούν να βοηθήσουν στην ορθολογικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων και βεβαίως στη μείωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Οι εκδηλώσεις τους, συνεχίζονται σήμερα με τη διοργάνωση συζήτησης στο 4ο Λύκειο Κατερίνης στις 7 το απόγευμα και με θέμα «Πόλη και Βιώσιμη κινητικότητα».
Στη χθεσινή εκδήλωση συνδιοργανωτής ήταν και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: