Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Είστε συκοφάντης!

POLITEIA_1
Για πρόωρη καταγγελτική διάθεση, για κατασυκοφάντηση και στοχοποίηση των εργαζομένων και για πολιτική συρρίκνωσης του δικτύου του Νοσοκομείου, εγκαλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας τον νέο Διοικητή ...Μανώλη Κοσμαδάκη.
Την μήνιν του Σωματείου προκάλεσαν όσα κατήγγειλε (προφορικώς και γραπτώς δια 16σέλιδης αναφοράς) ο νέος Διοικητής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ την περασμένη Τρίτη, περί πλασματικών υπερωριών, και περί σπατάλης και κακοδιαχείρισης στις Δομές του Ψυχιατρείου, αλλά και οι εξαγγελίες του για «συμμάζεμα» των «κοστοβόρων» δομών.
Τα παραπάνω οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, από την οποία προέκυψε, κατά πλειοψηφία, η παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση:

POLITEIA_2«Καταδικάζουμε
-Την πρόωρη καταγγελτική του διάθεση η οποία, κατά δήλωση του, βασίζεται σε «καταγγελίες αρμοδίων υπαλλήλων».
-Την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων αποκαλώντας τους ΚΛΕΦΤΕΣ για δήθεν απολαβές από πλασματικές υπερωρίες αργομισθίας και ‘διαρκή πάρτι’ με ούζα, τσίπουρα και πλουσιοπάροχα τσιμπούσια σε Κοινοτική Δομή.
-Το διασυρμό υπαλλήλου (μάγειρα) τον οποίο δημόσια δηλώνει ότι τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, γιατί θα έπρεπε να καταναλώνει για την παρασκευή φαγητού 15 ατόμων, 100 γραμμάρια λάδι και όχι ένα ολόκληρο κιλό και ότι καταναλωνόταν μεγάλες ποσότητες ψωμιού.
-Την απαξίωση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, χαρακτηρίζοντας αυθαίρετη την εγκατάσταση της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας δίπλα από γραφείο του Διοικητή, κάτι που ισχύει από το 2003 όταν έκλεισαν τα Τμήματα νοσηλείας στο παλιό Νοσοκομείο στην Πέτρα Ολύμπου, με την εφαρμογή του προγράμματος της αποασυλοποΐησης.
-Τη στοχοποίηση υπαλλήλων, μέσα από προσωπικές εμπάθειες.
-Την πολιτική της συρρίκνωσης του δικτύου του Ψ.Ν.Π.0 με στόχο την κατάργηση του.
Η εργασιακή ειρήνη χάθηκε.
Οι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Π.Ο. κατάφεραν, σε συνεργασία με όλες τις διοικήσεις (πράσινες και μπλε), να εφαρμόσουν την αποασυλοποίηση και με συνεχείς προσπάθειες έφεραν την κοινωνία κοντά στον ψυχικά ασθενή. Έδωσαν μάχες για την καταπολέμηση του στίγματος του Ψυχικής Νόσου.
Η αποασυλοποίηση στοίχησε και στοιχίζει. Βλέπει τον ασθενή ως άνθρωπο και όχι ως άτομο με προβλήματα, στερήσεις και απαξίωση.
POLITEIA_3Ο αγώνας κυρίως του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και άλλων ειδικοτήτων είναι καθημερινός, προκειμένου να ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι στην κοινότητα, ξοδεύοντας πολλές φορές από το ισχνό εισόδημα τους και από τον χρόνο τους συνοδεύοντας ενοίκους, μεμονωμένα ή ομαδικά, για ψώνια στην πόλη της Κατερίνης, για καφέ, για φαγητό, για διασκέδαση κλπ.
Η μόνη επιβράβευση, από τις διοικήσεις, ήταν η καταβολή υπερωριών που αντιστοιχούσαν στον πραγματικό χρόνο απασχόλησης. Αυτή άλλωστε ήταν και είναι η θέση του Σωματείου Εργαζομένων: όποιος εργάζεται να αμείβεται.
Αυτός ο αγώνας δυστυχώς, σήμερα απαξιώθηκε από την σημερινή διοίκηση του Ψ.Ν.Π.Ο. και κατάφερε να στρέψει την κοινωνία κατά των εργαζομένων και του χώρου γενικότερα.
Καλούμε τη νέα διοίκηση:
•Να μεριμνήσει για την ανάπτυξη και διατήρηση του δικτύου του Ψ.Ν.Π.Ο. και των υπηρεσιών και όχι για την συρρίκνωση του. Σε αυτή την περίπτωση θα μας βρει απέναντί του.
•Να στηρίξει τους εργαζόμενους και όχι να τους απαξιώνει.
•Να αναγνωρίζει και όχι να κατακρίνει το παραγόμενο έργο.
•Να επιβραβεύει και όχι να απαξιώνει.
•Να απευθύνεται σε αρμόδια όργανα δίωξης και όχι στα Μ.Μ.Ε με γενικόλογα.
•Να έχει ιδίαν άποψη και όχι να συμβουλεύεται ημετέρους. Απόδειξη όλων, η δήλωση του Διοικητή για πέντε συναντήσεις με συνδικαλιστές με τους οποίους υπάρχει ταύτιση απόψεων και στήριξη του έργου του. Άραγε ποιους εννοεί; Πάντως με το Σωματείο εργαζομένων δεν έκανε καμία συνάντηση».
Και η ανακοίνωση του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων καταλήγει:
«Δεν συνδιοικούμε, μακριά από εμάς αυτό. Έχουμε όμως και γνώση και εμπειρία στην Ψυχική Υγεία. Δική του η χρήση της εξουσίας, η άσκηση και η διαχείριση της διοίκησης, θα κρίνεται καθημερινά από εμάς και την κοινωνία γενικότερα. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν αυτό που με κόπο πέτυχαν. Κανείς δεν πρέπει ξεχνά ότι η ψυχική υγεία μας αφορά όλους».
Πολιτεία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: