Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Νεκροί και τραυματίες στον “στόλο της ελευθερίας”

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

-Πυρά κατά των πλοίων εξαπέλυσε το ισραηλινό ναυτικό
- Δεκάδες νεκροί και τραυματίες
-Κατέλαβαν και τα ελληνικά πλοία.
- Βουλευτές ξένων χωρών, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, γιατροί και μηχανικοί βρίσκονται μέσα στα πλοία.

 Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από ...την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 10.

Νωρίτερα το Cnn Turk μετέδωσε πως υπάρχουν δύο νεκροί και 30 οι τραυματίες από την επιχείρηση του ισραηλινού ναυτικού.


Και τα έξι πλοία κατελήφθησαν από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό στα διεθνή ύδατα, 70 ναυτικά μίλια από τη Γάζα.
 
Σύμφωνα με τους παλαιστίνιους υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δύο νεκροί ακτιβιστές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες από ποια πλοία είναι οι τραυματίες και οι νεκροί όπως επίσης και η εθνικότητα τους.
 
Όπως δήλωσε στο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας η αποστολή δέχτηκε πολεμική επίθεση με πραγματικά πυρά, από ελικόπτερο και από φουσκωτό σκάφος.
 
Ο Τάκης Πολίτης που επιβαίνει στο "Ελεύθερη Μεσόγειος", είπε ότι στο πλοίο ανέβηκαν ισραηλινοί κομάντος. Ανέφερε επίσης πως υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κατά την επέμβαση κατάληψης, των τουρκικών πλοίων υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.
 
"Ο στόλος της ελευθερίας", που μεταφέρει περίπου 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας είχε αλλάξει πορεία ώστε να αποφευχθεί νέα εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
 
Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.
 
Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, στις 21.00, ώρα Ελλάδος, τρείς πυραυλάκατοι τύπου Σάαρ απέπλευσαν από τον ισραηλινό λιμένα της Χάιφας για να σταματήσουν τον στολίσκο, τονίζεται από δημοσιογραφικές πηγές.(newsit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: