Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ποιος τρομοκρατεί ποιον;

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 
του Ιωάννη Τεκίδη
Στιγμές αγαλλίασης, χαμόγελα βαθιάς ικανοποίησης, και περηφάνιας όλων όσων συνέβαλλαν  στην επίτευξη του μεγάλου εθνικού στόχου, που ακούει στο όνομα ‘εγχώρια τρομοκρατία’. Επιτέλους από αύριο εργαζόμενοι και άνεργοι, αναξιοπαθούντες και μη, ...απελπισμένοι και αισιοδοξούντες μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους, στα μαγαζιά με κυρίαρχο το αίσθημα της ασφάλειας, τα δε βράδια να παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα σα μικρά παιδιά. Ο πρώτος τη τάξει δυνάστης της ελληνικής κοινωνίας, αυτός που κηλίδωνε κ ντρόπιαζε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό εξαρθρώθηκε, τα δε φερόμενα ως μέλη του σκληρού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘επαναστατικός αγώνας’ σιδηροδέσμια οδηγούνται στην ‘ανεξάρτητη δικαιοσύνη’ για να λογοδοτήσουν. Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος για το μέγα θέμα της πολύμορφης τρομοκρατίας, που ταλανίζει τις σύγχρονες κοινωνίες. Η τυφλή αντίδραση, η απελπισμένη και αναποτελεσματική πάλη αυτών, ιδιαίτερα των νέων, που μαζικά οδηγούνται στο αδιέξοδο, στο περιθώριο, στη φτώχεια. Αυτών που βλέπουν τα όνειρα τους να ληστεύονται και τα πάσης φύσεως λαμόγια και πλιατσικολόγοι της ζωής τους, πολιτικάντηδες να ασχημονούν και να εμπαίζουν την νοημοσύνη τους.
      Για την άλλη μορφή τρομοκρατίας, αυτή της γυαλιστερής εικόνας, της γραβατωμένης και  σκαρπινάτης, της ενδεδυμένης με ακριβό κοστούμι, και περισπούδαστο ύφος, που εκπέμπει σε καθημερινή βάση από τα λεγόμενα ‘ειδησεογραφικά δελτία’ των οκτώ δεν ακούμε να γίνεται καμία κουβέντα. Γιατί, τι άλλο από τρομοκρατία είναι ο καθημερινός καταιγιστικός βομβαρδισμός με ειδήσεις και ‘ αναλύσεις’ που φέρνουν προ των πυλών της χώρας, τον αφανισμό, την κατάρρευση και τη διάλυση της κοινωνίας. Τα χρέη, τα ελλείμματα, τα δάνεια, τα επιτόκια, η διάλυση της υγείας, της παιδείας, αφανισμός του κοινωνικού κράτους, το ζοφερό και αβέβαιο αύριο. Και αναρωτιέται ο πολύπαθος και δυστυχής εργαζόμενος, ο αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που εργάζεται και μοχθεί για να παραχθεί αυτό το περίφημο ΑΕΠ, από το οποίο διαχρονικά έχει λαμβάνειν και ποτέ δε λαμβάνει, σε τι έφταιξε και ποια η συμμετοχή του στα ελλείμματα, τα χρέη και τα μύρια κακά που βρήκαν τον τόπο.
      Υπουργός των πρώτων κυβερνήσεων και εμπνευστής του νέου ‘καινοτόμου’ δόγματος  περί ‘δικαίου και νομιμότητας’ συστήνει off shore εταιρείες και φοροδιαφεύγει. Συνάδελφος του στην ίδια κυβέρνηση μοιράζει επιδοτήσεις από τον κρατικό κορβανά σε αγρότες προκειμένου αυτοί να πάρουν τα μπλόκα από τους δρόμους, παρά του Εοκικού κανονισμού για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Αποτέλεσμα να επιβληθεί στη χώρα το διπλάσιο ποσό και πρόστιμο. Ο πολυπράγμων υπουργός της πάλαι ‘σοσιαλιστικής’ κυβέρνησης ανερυθρίαστα και με μελοδραματικούς τόνους (άριστος ως ηθοποιός) δηλώνει δημόσια ότι δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία για συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Συνάδελφοι του , περιφερόμενοι στα Μ.Μ.Ε διεκτραγωδούν με τα μελανότερα χρώματα το τέλος του κόσμου, και την εν γένει χρεοκοπία της χώρας, δίχως να αισθάνεται κανείς τους την ανάγκη να ψελλίσει μια συγνώμη και να παραιτηθεί ως ύστατη απόδειξη ότι διαθέτει ακόμη ένα δράμι φιλότιμου. Γιατί δεν είναι αθώοι του αίματος, εφόσον αδιαλείπτως και επί μια εικοσαετία κυβέρνησαν μεταπολιτευτικά αυτόν τον τόπο.
      Και εν μέσω όλων αυτών η ψοφοδεής εικόνα του περιφερόμενου ανά την οικουμένη πρωθυπουργού να εκλιπαρεί για δάνεια και να αναρωτιέται δημοσίως και αφελώς ‘που πήγαν τα λεφτά’. Γιατί δε ρίχνει μια ματιά στις λίστες των εγχώριων καταθετών στις Ελβετικές τράπεζες με τα δισεκατομμύρια μαύρα ευρώ. Ίσως έτσι πάρει κάποια απάντηση. Για όλους αυτούς, τους διαχρονικούς, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, που καταλήστεψαν ρημάζοντας τον τόπο και αποθρασυνόμενοι σήμερα εγκαλούν και καλούν τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν τα σπασμένα, ποια δικαστική διαδικασία και ποιος εισαγγελέας θα στραφεί εναντίον τους;
      Μακάρι η απειλή και το καθοριστικό πρόβλημα της χώρας να ήταν ο Μαζιώτης και οι λοιποί. Μακάρι και η λωβοτομημένη από τις αλλεπάλληλες πλύσεις εγκεφάλου από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα παραπληροφόρησης πλεμπάγια να το αντιληφθεί κάποτε. Μακάρι………….. (ΤΟΠΙΚΗ)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: