Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010
Τώρα ασφαλώς όλοι σας μετά τα καλά νέα από τη δίκη της πετούνιας, θα περιμένετε να μάθετε λεπτομέρειες και προφανώς θα θέλετε να γιορτάσετε τα επινίκια μαζί μας, ενόψει ...μάλιστα του «ερχομού» του Στρος Καν στην Ελλάδα.
***
Ομολογουμένως το εδώλιο, το σκαμνί, είναι πολύ σκληρό και άσχετα από το αν αθωώνεσαι μετά από τέσσερις  ώρες αναμονής, βγαίνεις τσακισμένος και προβληματισμένος.
***
Στο άκουσμα μάλιστα της αθωωτικής απόφασης λες, μα είναι δυνατόν να καθόμουν τέσσερις  ώρες στο σκαμνί για το αυτονόητο;
***
Πολλοί συνάδελφοι αλλά και αρκετοί επιφανείς συμπολίτες μας έγραψαν για νίκη της ελευθεροτυπίας και κατακραυγή σε βάρος της δημοτικής αρχής. Είναι σεβαστή η άποψή τους και ευκαιρίας δοθείσης θέλω να προσεγγίσω το θέμα από μια άλλη πλευρά.
***
Όλη η κατηγορούσα ομάδα, θα ήταν καμιά ντουζίνα, άρχουσα τάξη της πόλης, ήθελε την καταδίκη του Τσολακίδη και μόνο, πλην Ζήνωνα που ήθελε και την ενοχή των δημοσιογράφων.
***
Μάλιστα η άρχουσα ομάς κατέφυγε και σε δικηγορική ενίσχυση λες και δίκαζαν τη 17 Νοέμβρη  ή τις «Ερυθρές ταξιαρχίες».
***
Χάσαμε μια μέρα. Γίναμε αξιοθέατο στα εδώλια από υποψιασμένους και ανυποψίαστους πολίτες, μας «καμάρωσαν» τα παιδιά μας και οι φίλοι μας σε ρόλο κατηγορουμένου δι’ασήμαντον αφορμήν.
***
Χάσαμε μια εργάσιμη ημέρα σε αντίθεση με τους δημοτικούς άρχοντες που παρήγαγαν έργο. Και φυσικά την «ανόητη» αυτή ημέρα οι κατήγοροι εισέπραξαν το σκληρό μεροκάματό τους και προφανώς το δημόσιο επιβαρύνθηκε τουλάχιστον με 2-3 χιλιάδες ευρώ με τους επιεικέστερους υπολογισμούς.
***
Αυτή είναι η Ελλάδα. Όταν ένας ευφάνταστος Έλληνας πάρει εξουσία στα χέρια, τότε έχουμε ένα εκρηκτικό μίγμα που τινάζει στον αέρα τα πάντα.
***
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο αδελφός Ζήνων επέμενε στο δόλο των εφημερίδων ακόμη κι όταν υποστηρίχθηκε «πως είναι δυνατόν τρεις από τις τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες του νομού που ανήκουν και σε  διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, ταυτόχρονα να εγκρίνουν το δημοσίευμα»;
***
Αυτή και μόνο η αξιολόγηση από μέρους της δημοτικής αρχής με βάζει στον πειρασμό να αμφισβητώ για τα κριτήρια αξιολόγησης, τις διοικητικές τους εμπειρίες και τη σωφροσύνη τους ν’αντιμετωπίζουν κρίσεις.
***
Ήταν πράγματι ένας αστείος χειρισμός που προκάλεσε τη χλεύη του πολυπληθούς ακροατηρίου αλλά και την «απορία»  του δικαστηρίου για το σκεπτικό των μηνυτών.
***
Δεν θεωρώ ότι η ελευθεροτυπία νίκησε. Πληγώνεται καθημερινά, όταν κάθεται στο εδώλιο και απαξιώνεται το κύρος των λειτουργών της.
***
Θεωρώ ότι η δικαιοσύνη αποδόθηκε ως προς το τυπικό της μέρος. Η επιχειρηθείσα απαξίωση και τρομοκράτηση των δημοσιογράφων δεν αποκαταστάθηκε. Θα ήταν φρόνιμο, μετά το χθεσινό Βατερλό και την εμμονή του αδελφού Ζήνωνα να διαχωρίζει τη θέση του από την υπόλοιπη δημοτική ομάδα, να παραιτηθεί από το αξίωμα του, γιατί έβλαψε ηθικά κάποια πρόσωπα και εμπορικά κάποια έντυπα.
***
Κι αν βέβαια ο δρόμος της παραίτησης είναι δύσβατος θα μπορούσε να διευκολύνει ο δήμαρχος, αν θέλει να απαλείψει την κηλίδα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: