Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Άνοιξαν τα Τέμπη

TEMPH
Εκατοντάδες Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά, είχαν παραταχθεί χθες από νωρίς το πρωί στο δρόμο της κοιλάδας των Τεμπών περιμένοντας το σήμα του αφέτη. Στις 12.00 ακριβώς το μεσημέρι και ενώ η αναμονή είχε μετατραπεί σε διαμαρτυρία, δόθηκε το «πράσινο φως» και τα οχήματα διέσχισαν τον κλειστό από τα περασμένα Χριστούγεννα δρόμο.
Προηγουμένως ο γενικός γραμματέας Υποδομών Στ. Λαμπρόπουλος και η γενική γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Γερακούδη, διέσχισαν την κοιλάδα και σε δηλώσεις ....που ακολούθησαν επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι ο στόχος που είχε τεθεί να δοθούν στην κυκλοφορία τα Τέμπη το Πάσχα επετεύχθη, προσθέτοντας ότι η διέλευση των οχημάτων γίνεται με ασφάλεια. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κράτος, με αφορμή τα Τέμπη να αποκτήσει γνώση σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίζει ανάλογες καταστάσεις αν προκύψουν στο μέλλον.
Στην κοιλάδα των Τεμπών έχουν «ακροβολιστεί» περί τους 100 αστυνομικούς οι οποίοι και ελέγχουν την διέλευση των οχημάτων, η οποία γίνεται χωρίς στάση και στάθμευση ενώ όλες οι θέσεις πάρκινγκ είναι κλειστές.
Πυροσβεστικά αλλά και ασθενοφόρα βρίσκονται επί ποδός και θα βρίσκονται μέχρι τις 13 Απριλίου, οπότε ο δρόμος θα ξανακλείσει για να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: