Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Μ. Παρασκευή 2 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

KARTES_GIA_KARKINOPATHEIS
Οι κυρίες της Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης έστησαν χθες το πρωί το τραπεζάκι τους στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης για να διαθέσουν (προς ένα μόλις ευρώ) τις κάρτες που ...κυκλοφόρησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη», προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αναγκών των μελών του.
Αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη είναι ένα αγαθό που οι πολίτες το μοιράζουν απλόχερα, ειδικά όταν η πολιτεία ξεχνά τις υποχρεώσεις της απέναντι σε τέτοιου είδους ειδικές (ευπαθείς) ομάδες, όπως οι καρκινοπαθείς.
Εύγε λοιπόν, στις κυρίες της Πρωτοβουλίας, γιατί ξεκίνησαν την καμπάνια για την ίδρυση Κέντρου Μαστού και είναι παρούσες σε κάθε τι που σχετίζεται μ’ αυτό, στις κυρίες του Συλλόγου Καρκινοπαθών για το σθένος τους, την υποστήριξη και την ελπίδα που μοιράζουν στα μέλη τους (και όχι μόνο) και στον Κατερινιώτη ζωγράφο Θανάση Καραμήτα (δικά του, τρία έργα, υπάρχουν στις κάρτες) που θέτει την τέχνη του στην υπηρεσία των ενεργών συμπολιτών του.

Πρωταπριλιά με Photoshop
KOMBOS_1
 
Αρκετοί από τους αναγνώστες μας έσπευσαν χθες να δουν από κοντά τον στολισμένο με πετούνιες κυκλικό κόμβο της οδού Τερζοπούλου, αλλά … ατύχησαν.
Ούτε πετούνιες υπήρχαν, ούτε κισσός στην κολώνα της ΔΕΗ, που απόμεινε στη μέση του κυκλικού κόμβου.
Ένα αθώο πρωταπριλιάτικο αστείο ήταν, με τη βοήθεια του δαίμονα του Photoshop.
KOMBOS_2
 
Παρεμπιπτόντως, κάποιοι βρήκαν ευρηματικότατη την ιδέα να στολιστεί ο στύλος της ΔΕΗ με κισσό. Για να μη διακρίνεται.

Στο μεταξύ, διαβάσαμε χθες στην εφημερίδα «Μακεδονία» ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος έθεσε θέμα μετακινήσεων των αιρετών των ΟΤΑ στο εξωτερικό, επισημαίνοντας, σε επιστολή του προς όλους τους δήμους, ότι η χώρα διανύει περίοδο οικονομικής κρίσης και ως εκ τούτου θα πρέπει να περιοριστούν οι δαπάνες.
Αυτό νομίζω πως είναι κακόγουστο πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ειδικά όταν μερικοί αιρετοί έχουν κλείσει ήδη τα εισιτήριά τους για το ταξίδι, δεν μπορεί να τους κοψοχολιάζει έτσι ο κάθε δημοσιογράφος.


MPAMPADES_ME_ROYMI
 
Μπαμπάδες με ρούμι! Όσοι δεν την είδατε ακόμη αυτήν την παράσταση του ΠΗΓΑΣΟΥ, φροντίστε να κλείσετε θέση τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, ή την Τετάρτη, ή την  Παρασκευή, ή όποτε τέλος πάντων σας βολεύει.
Πάνω από δυο ώρες γέλιο, είναι ό,τι πρέπει (αναζωογονητικό) τις δύσκολες ώρες που διανύουμε. Για να μη μας πεθάνουν οι κουφάλες οι νεκροθάφτες (της οικονομίας μας).

a_1
 
Στην Κατερίνη φέρουν οι πληροφορίες την Τρίτη του Πάσχα, τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη…
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο, ότι ο υφυπουργός θα ανακοινώσει την υλοποίηση σημαντικών έργων για το νομό μας.
Και βέβαια η ενδεχόμενη παρουσία του υφυπουργού στην περιοχή μας, δεν πραγματοποιείται τυχαία αυτήν την περίοδο, που όλως «τυχαίως» θα είναι ανοικτά (προσωρινά) και τα Τέμπη, ενώ δεν θα λειτουργούν και τα διόδια του Αιγινίου.

a_2
 
Άνοιξαν τα Τέμπη και οι επόμενες μέρες θα αποτελέσουν «βαρόμετρο» για τη νότια Πιερία. Θα είναι ένα κρίσιμο τεστ, από το οποίο μπορεί να προκύψει ένα πρώτο συμπέρασμα για το πόσο διάστημα θα χρειαστεί μέχρι να επανέλθει η ροή των επισκεπτών προς την περιοχή, σε επίπεδα προ… κατολισθήσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: