Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αντιδράσεις καταστηματαρχών για το κλείσιμο της 16ης Οκτωβρίου λόγω των έργων εδώ και δυο μήνες - Δεν έχουν άλλα περιθώρια ανοχής! Διαφωνούν με την προοπτική πεζοδρόμησης -«Δε θέλουμε άλλες καφετέριες», δηλώνουν στην «Η»

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 

Την έντονη αντίδραση των καταστηματαρχών προκαλεί πλέον η επί δυο μήνες διακοπή της κυκλοφορίας της 16ης Οκτωβρίου.
Ο ιδιαίτερης σημασίας δρόμος στο κέντρο της πόλης που ούτως ή άλλως δημιούργησε πλείστα κυκλοφοριακά προβλήματα, δημιουργεί πλέον σημαντικό πρόβλημα και στα καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή.
Σημειώνουν μάλιστα την κάθετη πτώση του ...τζίρου που υπάρχει αφενός λόγω της κρίσης, αφετέρου από τη συνέχιση διακοπής της κυκλοφορίας που επιφέρει νέα προβλήματα και καλούν τη δημοτική αρχή να ανοίξει επιτέλους το δρόμο.
Δεν είναι δυνατόν, τονίζουν, να είναι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστός ένας κεντρικός οδικός άξονας μέσα στην Κατερίνη και να μην υπάρχει ούτε καν χρονοδιάγραμμα να μας πουν, πότε προτίθενται να βάλουν τέλος την ταλαιπωρία μας.
Αντίθετοι όμως είναι έμποροι και ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής με την προοπτική πεζοδρόμησης τμήματος της 16ης Οκτωβρίου, επειδή φοβούνται ότι θα εξοβελιστούν τα καταστήματά τους και στη θέση των εμπορικών θα λειτουργήσουν  καφετέριες, ενώ τα  ενοίκια θα εκτιναχθούν στα ύψη.
«Κι αν έρθει δίπλα μας μια καφετέρια, τότε είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουμε. Θα κλείσουμε στα σίγουρα», υποστήριξε καταστηματάρχης και συμπλήρωσε: «Η 16ης Οκτωβρίου θα καταντήσει όπως η Μ. Αλεξάνδρου, η Γ. Ολυμπίου και οι άλλοι πεζόδρομοι. Ε, λοιπόν, δε θέλουμε άλλες καφετέριες».(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: