Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΒΟΛΕΥ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ - Πράσινη η πρώτη κούπα της χρονιάς - ΒΙΝΤΕΟ


ΣΑΒΒΑΤΟ 27-3-2010
 
 Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 6ο Κύπελλο στην ιστορία του κερδίζοντας τον Ολυμπιακό σε ένα συγκλονιστικό τελικό με 3-2 σετ. Οι πράσινοι παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, στα σετ, είχαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν τον αγώνα και να νικήσουν για 3η φορά τον αιώνιο αντίπαλό τους σε τελικό Κυπέλλου. Οι περίπου 4.000 μαθητές δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο κλειστό του...
τάε κβον ντο και σίγουρα ευχαριστηθήκαν βόλεϊ επιπέδου στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.
Ο Ολυμπιακός άρχισε ορεξάτος το πρώτο σετ, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Μίλκοβιτς, Τζούριτς, Ανδρεάδη οι οποίοι ήταν αποτελεσματικοί στις επιθετικές επιλογές τους. Ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα στην υποδοχή και στις γρήγορες μπάλες των ερυθρόλευκων. Οι πράσινοι κάτάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με 10-9, αλλά στη συνέχεια έπαθαν μπλακ άουτ και ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα που έφτασε μέχρι τους 6 πόντους. Ο Αγκάμεζ προσπάθησε να σώσει την παρτίδα ρισκάροντας στο σερβίς του, αλλά οι ερυθρόλευκοι με Ανδρεάδη και Μίλκοβιτς καθάρισαν το σετ με 25-20.
Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε τα ποσοστά στην επίθεση του στο δεύτερο σετ και χάρη στα εξαιρετικά σερβίς του Πανταλέοντα και στις... πτήσεις του Αγκάμεζ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο εξαιρετικός αμυντικά Στεφάνου δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε προβλήματα στην υποδοχή και έκανε όλες τις επιθέσεις του έχοντας απέναντί του οργανωμένο το μπλοκ του Παναθηναϊκού. Ο Μίλκοβιτς έμεινε στα χαμηλά και οι πράσινοι κέρδισαν το δεύτερο σετ με 25-22.
Οι ερυθρόλευκοι με όπλο το εξαιρετικό σερβίς τους, την άψογη υποδοχή τους και τις σωστές επιθέσεις από το κέντρο πήραν με διαφορά επτά πόντων (13-6) στο τρίτο σετ. Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω, εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των πειραιωτών και χάρη και στις εμπνεύσεις του Αγκάμεζ μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά στους δύο πόντους. Οι πράσινοι περιόρισαν τον Τζούριτς και έδειξαν αποφασιστικότητα πάνω στο φιλέ, ροκανίζοντας τη διαφορά. Στους τελευταίους πόντους ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο δυνατός στην επίθεση, οι πράσινοι... ξέχασαν σε μερικές φάσεις τον Αγκάμεζ και οι πειραιώτες κέρδισαν το σετ με 25-22.
Στο τέταρτο σετ ο Σαμικά πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό τραβώντας το... κουπί σε υποδοχή και επίθεση. Οι πράσινοι ξέφυγαν με 6 πόντους (14-8), όντας εντυπωσιακοί στο μπλοκ, ενώ βραχυκύκλωσαν οποιαδήποτε επιθετική επιλογή του Ολυμπιακού. Οι πειραιτώτες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με αρχηγό τον Μίλκοβιτς προσπάθησαν να κλέψουν το σετ, αλλά οι Σαμικά και Αγκάμεζ είχαν διαφορετική άποψη και με 25-23 ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 2-2 σετ.
Στο τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασιστικός με τους Μίλκοβιτς και Τζούριτς να... πυροβολούν και να δίνουν προβάδισμα στους ερυθρόλευκους με 3-0. Ο Παναθηναϊκός όμως με τους Σαμικά, Αγκάμεζ και Πανταλέοντα βελτιώθηκε στο μπλοκ και επανήλθε στον αγώνα. Πλέον το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο...λαβωμένος Αγκάμεζ (είχε χτυπήσει σε μια προσπάθειά του) έχασε ένα κρίσιμο σερβίς, αλλά το λάθος διόρθωσε στη συνέχεια ο Ζαγκούμνι. Το θερμόμετρο είχε φτάσει στα ύψη και ο εκπληκτικός Πανταλέων με μπλοκ στον Μίλκοβιτς έδωσε το πρώτο ματς μπολ στον Παναθηναϊκό (17-16) και στη συνέχεια και πάλι ο ίδιος παίκτης χάρισε το Κύπελλο στην ομάδα του.
Τα σετ (πρώτος αναφέρεται ο τυπικά γηπεδούχος Ολυμπιακός): 25-20, 22-25, 25-22, 23-25, 16-18.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-3

Στιγμιότυπα από τον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: