Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο ΚατερίνηςΕπίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Κατερίνης

ΣΑΒΒΑΤΟ 27-3-2010
__2
 
Χωρίς εξωτερικά ιατρεία θα μείνει από την τρίτη μέρα του Πάσχα το Νοσοκομείο Κατερίνης, καθώς, μετά τους ειδικευόμενους, και οι ειδικοί γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2009.
Σύμφωνα με την ...πρόεδρο του Συλλόγου των Νοσοκομειακών γιατρών Μαρία Μαλλιάρα,
από την Τρίτη, 6 Απριλίου, στο Νοσοκομείο Κατερίνης θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα-επείγοντα περιστατικά, καθώς και οι νοσηλευόμενοι του Νοσοκομείου Κατερίνης, ενώ δε θα λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία.
Η συνέλευση των γιατρών αποφάσισε ακόμη να πραγματοποιούνται τον μήνα Απρίλιο, τόσο από τους ειδικούς, όσο και από τους ειδικευόμενους γιατρούς μόνον 4 εφημερίες το μήνα, όπως προβλέπει κοινοτική οδηγία (την οποία η χώρα μας εδώ και χρόνια δεν εφαρμόζει λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού), που σημαίνει πως θα παρουσιαστούν πολλά κενά στα τμήματα και τις κλινικές του Νοσοκομείου.
«Μπορεί ο Διοικητής ή ο Εισαγγελέας να μας επιστρατεύσουν, αλλά δεν πάει άλλο, ας εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας το κονδύλι για ασφαλή προγράμματα εφημεριών και ας σεβαστεί την κλαδική συμφωνία που είχε υπογραφεί πέρσι», μας δήλωσε η κ. Μαλιάρα, αναφερόμενη στις χρόνιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Κατερίνης, που αναγκάζουν τους υπηρετούντες γιατρούς να καλύπτουν ατέλειωτες ώρες εφημεριών, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την άλλη, αντί να προχωρήσει σε προλήψεις, προχώρησε σε περικοπές των δαπανών για της εφημερίες, την ώρα μάλιστα που χρωστά ακόμη δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβρη του 2009.
Μπροστά στις κινητοποιήσεις των γιατρών, η υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή των οφειλών του Δεκέμβρη, ωστόσο ούτε αυτές, όπως μας είπε χθες ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης Όμηρος Λιάμος, έχουν μέχρι στιγμής καταβληθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν δεν δώσει λύσεις το Υπουργείο, οι κλινικές του Νοσοκομείου, όπως η χειρουργική, η παιδιατρική, η καρδιολογική (όπου υπηρετούν 2 ή 3 γιατροί) δεν θα μπορούν να εφημερεύουν παρά 8 με 12 μέρες το μήνα.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: