Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια το Σάββατο 27 Μαρτίου

Την πολυθεματική έκθεση με τίτλο «Πόντος-Δικαίωμα στη Μνήμη», που διοργανώνουν, στην Αστική Σχολή Αικατερίνης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και οι Ποντιακοί Σύλλογοι της πόλης, επισκέφθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο Νομάρχης Πιερίας.
Ο κ. Παπαστεργίου ξεναγήθηκε στο χώρο της έκθεσης από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συγγραφέα και μελετητή της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, Κωνσταντίνο Φωτιάδη.
Μετά το πέρας της ξενάγησης, ο Πόντιος καθηγητής χάρισε στον Βλάχο Νομάρχη.... το τρίτομο έργο του «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», στο οποίο περιγράφονται τα γεγονότα του μαρτυρίου των θυμάτων του Πόντου.

Ποδηλατοπορεία οργάνωσαν χθες μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης, με αφορμή τις δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου τους.
Οι ποδηλάτες διέσχισαν τους δρόμους της πόλης και έκαναν στάση στην πλατεία Δημαρχείου, όπου επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον αναπληρωτή δημάρχου Ζήνων Σατραζέμη.
«Όλοι μας έχουμε όνειρο: να γίνει η Κατερίνη ανθρώπινη πόλη και να σταματήσει η κυριαρχία του αυτοκινήτου και θέλουμε από τη δημοτική αρχή να μας βοηθήσει στην υλοποίηση των ονείρου μας», είπαν οι μαθητές.
Η απάντηση του αναπληρωτή, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου, ήταν:
«Η Διοίκηση του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη από την πρώτη χρονιά ανάληψης των καθηκόντων της έδωσε έμφαση στη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη και τους δημότες. Έμφαση δώσαμε και δίνουμε στις ασφαλείς διαδρομές για την πρόσβαση στα σχολεία, στην ασφαλέστερη μετακίνηση των ποδηλατών, στην συντήρηση και ενίσχυση των υποδομών που σχετίζονται με το ποδήλατο. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουμε συνοδοιπόροι σας και σας συγχαίρουμε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία σας».
Μετά απ’ αυτό, οι μαθητές θα πρέπει να ξαναγύρισαν πίσω στη διαδρομή που είχαν κάνει με τα ποδήλατά τους, ψάχνοντας να βρουν πού στο καλό είχαν κρυφτεί οι ποδηλατικές υποδομές (που τους ανέφερε ο αναπληρωτής) και δεν τις είχαν εντοπίσει.


Χωρίς δικηγόρους τα Δικαστήρια Κατερίνης και την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 30 και 31 Μαρτίου, αφού η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες στη Χαλκίδα, αποφάσισε νέα πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή ΦΠΑ στις αμοιβές τους.


Με ΣΔΙΤ και «ελκυστικές» παραχωρήσει σε ιδιώτες βλέπει να γίνονται έργα στην υγεία, την παιδεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου (η σχετική ομιλία του στη Βουλή στη σελ. 9).
Ε, μετά από τα τόσα καλά που είδαμε από την παραχώρηση της εθνικής οδού σε ιδιώτες, καιρός να δοκιμάσουμε να δώσουμε κι άλλους ευαίσθητους δημόσιους τομείς σε ιδιώτες!


Εκτός από τη Siemens και η Daimler-Μercedes Βenz λάδωνε (λένε) το ελληνικό δημόσιο.
Αλλά τη Μέρκελ (και όχι μόνο) δεν την πειράζει η διαφθορά των επιχειρηματικών κολοσσών, την πειράζουν οι Έλληνες φτωχοδιάβολοι, δημόσιοι υπάλληλοι ή μισθωτοί, που δεν κοιτάνε τη φτώχεια τους, μου θέλουν και ταβέρνες, οι τσιπλάκοι.


Αύριο στα διόδια Λεπτοκαρυάς ανοίγουμε τις μπάρες

Κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους της να πάρουν μέρος στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων, απευθύνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.
Τι λέει το πρόγραμμα:
Ραντεβού στις 12.00 το μεσημέρι στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς πριν από το σταθμό διοδίων.
Από κει και αφού τοποθετήσουμε στα αυτοκίνητά μας το σήμα (κατατεθέν) «Δεν πληρώνω», σχηματίζουμε κομβόι, και κατευθυνόμαστε στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Μέχρι τις δυο το μεσημέρι, διαδηλώνουμε επιτόπου, μοιράζοντας στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικό υλικό.
Και μετά …πάμε για ουζάκι και ψαράκι.
«Μετά τη λήξη της δράσης, σας προτείνουμε να μείνουμε για μεσημεριανό φαγητό στην  περιοχή και να μεταβούμε με τις παρέες μας σε κάποια παραλιακή ταβέρνα. Έτσι θα στηρίξουμε οικονομικά τους καταστηματάρχες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί αφάνταστα από το κλείσιμο των Τεμπών», λέει η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης, προτρέποντας «να πιαστούμε χέρι-χέρι, αλληλέγγυοι στην καθημερινή μας ζωή, να αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την κρίση και προ πάντων, να σταματήσουμε να ταΐζουμε κάθε είδους ντόπια και ξένα αδηφάγα ζώα!».
Μην το σκέφτεστε και πολύ. Ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος (22 βαθμοί κελσίου η θερμοκρασία), και θα συνδυάσετε όμορφα το ωφέλιμον, που είναι ο αγώνας, μετά του τερπνού, που είναι οι ταβέρνες. Όπου (κατά πώς λέει η Ομάδα των Εθελοντών), και οι τιμές  (υπόσχονται οι καταστηματάρχες της περιοχής) θα είναι καλές.(Βαγγέλης Ζαμαντζάς ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: