Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 11 Μαρτίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

papandreou-ompama
 
Η αλήθεια είναι ότι ποσώς με συγκίνησε το δώρο που μου έφερε ο Παπανδρέου τζούνιορ από την Αμερική.
Τι να την κάνω την κατάργηση της βίζας; Εδώ δεν μου φτάνουν τα λεφτά για ταξί, θα βρώ για υπερατλαντικό ταξίδι; ...

Ψάχνεται το Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, να βρει τρόπους να ξεσηκώσει τους δημοσίους υπαλλήλους, μπας και κινητοποιηθούν ενάντια στα οικονομικά μέτρα που τους ροκανίζουν το εισόδημα.
Κι αφού δε συμμετέχουν στις απεργίες (καθότι σήμερα η απώλεια κι ενός ημερομισθίου είναι μείζον πρόβλημα), σκέφτηκε, μεταξύ άλλων, να οργανώσει και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής στην πλατεία της Κατερίνης.
Το πότε δεν έχει οριστεί ακόμη, σήμερα πάντως, μετά την απεργιακή συγκέντρωση, συνδικαλιστικά της στελέχη θα μοιράσουν ενημερωτικό φυλλάδιο στους πολίτες της πόλης.
Τα παραπάνω, καθώς και η συγκρότηση κλιμακίου από τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, που θα επισκεφθούν τους συναδέλφους τους στους χώρους δουλειάς τους για ενημερωτική κουβεντούλα, αποφασίστηκαν χθες, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πιερίας, όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κατερίνης, του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου Εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και του Συλλόγου των Δασκάλων του νομού.
Αυτά και μην ξεχνάτε: Απεργούμε σήμερααααα!

Συνάντηση με τον Γ. Γ. του Υπουργείου Εργασίας Ροβέρτο Σπυρόπουλο
για τους απολυμένους της «Κόρταγκ» και της ΤΙΝ-ΦΙΛ πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου (όπως μας πληροφορεί το γραφείο της), στην οποία συμμετείχαν, εκτός από την ίδια, οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης και Θανάσης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Νίκος Κωνσταντίνου.
Στόχος ήταν να συζητηθούν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή ενός Ειδικού Προγράμματος Ολοκληρωμένης Παρέμβασης στην Πιερία προς όφελος των απολυμένων και επί καιρό ανέργων.
Η κ. Μίχου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε πως, στα προγράμματα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, θα δοθεί λύση στο πάγιο αυτό αίτημα των ανέργων, των δυο επιχειρήσεων.

Αναδρομικές οι αυξήσεις σε φως, νερό, τηλέφωνο
Όσοι θα συμμετάσχετε σήμερα σε απεργιακές κινητοποιήσεις και δεν είστε αρκετά ντοπαρισμένοι, σκεφτείτε κι αυτό:
Από τη Δευτέρα, όλοι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τηλεφώνου που θα εκδοθούν, ακόμη κι αν αφορούν κατανάλωση που πραγματοποιήθηκε έως και 4 μήνες πριν από την ημερομηνία αυτή, θα επιβαρυνθούν με τον αυξημένο ΦΠΑ!
Άργησε η κυβέρνηση να τα αποφασίσει τα μέτρα, αλλά δεν πρόκειται και να μας χαρίσει τους μήνες της απραξίας της. Θα πληρώσουμε για κάθε μέρα της διακυβέρνησής της.

Μήπως να δώσουν (επιτέλους) καμιά αρμοδιότητα στον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (που κατοικοεδρεύει στη Θεσσαλονίκη) Μάρκο Μπόλαρη;
Μας έχει ταράξει πέντε μήνες τώρα με τα δελτία τύπου (και 3 και 4 και 5 καθημερινά), που μας στέλνει για να μας ενημερώσει για τις λογής-λογής εθιμοτυπικές του εμφανίσεις και συναντήσεις και για τις συνεντεύξεις (πλήρως απομαγνητοφωνημένες) που δίνει συχνά-πυκνά σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεοράσεις!

Απορία ψάλτου βηξ
Με τόσα που λέγονται κι ακούγονται στο δήμο Παραλίας, πώς και δεν ευαισθητοποιήθηκε καμιά ελεγκτική (γιατί όχι και δικαστική) αρχή;

Με το σταγονόμετρο οι τοποθετήσεις νέων Διοικητών στα νοσοκομεία.
Όχι ότι έχουμε τίποτε με τον κ. Παπαδημόπουλο (μια χαρά είναι ο άνθρωπος), απλά αδημονούμε επειδή η υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να μας επισκεφθεί και να μας λύσει τα του νέου Νοσοκομείου, αφού τοποθετήσει νέο Διοικητή, της αρεσκείας της νέας κυβέρνησης.
Ορίστε; Α, ξέχασα! Με βιογραφικά τους προσλαμβάνουν τώρα.


skitso
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, στην άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή τον περασμένο Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2009 κατά 2,8%, συνέβαλαν κυρίως οι ανατιμήσεις:
- στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 24,7%,
- στη βενζίνη 36,4%,
- στα ενοίκια 3%,
- στον καπνό 6,7%,
- στα ποτά 5,3%,
- στη νοσοκομειακή περίθαλψη 5%,
- σε ύδρευση-αποχέτευση 4%,
- αρνί και κατσίκι 4%,
- τέλη κυκλοφορίας-διόδια 28,3%,
- ταξί 28,6%,
- υπεραστικά τρένα 36,6%,
- δίδακτρα 3% κ.ά.
Πώς χαρακτήρισε η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας αυτό το όργιο κερδοσκοπίας σε αγαθά πρώτης ανάγκης;
«Προσαρμογή των τιμών προς τα πάνω»!
Προσαρμογή των τιμών προς τα πάνω, προσαρμογή των μισθών προς τα κάτω, να δω πόσοι υπήκοοι θα τους μείνουν για να κυβερνάνε.

«Ο δημόσιος τομέας, τα υπουργεία, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκρατικοποιηθούν», είπε χθες (στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8) η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Για όλα τα υπόλοιπα (σχολεία, νοσοκομεία, εθνικές οδούς, τρένα, λιμάνια) δεν βάζει το και χέρι της στη φωτιά.

«Δώρο» την κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που θα ταξιδεύουν εφ’ εξής στις ΗΠΑ, έκανε ο πρόεδρος Ομπάμα στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Μην βιαστείτε να αισθανθείτε υπερήφανοι συνέλληνες, διότι αν με το καλό αποφασίσετε να ταξιδέψετε προς την υπερδύναμη, με τον εξευτελισμό που θα υποστείτε κατά την αναχώρηση σας από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που θα δεχθείτε, θα σας φύγει κάθε ίχνος… μαγκιάς και υπερηφάνιας!

Σε άπταιστα Ελληνο-αμερικάνικα, ο πρόεδρος Ομπάμα, κατά την ομιλία του στη γιορτή που διοργάνωσε στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ανέφερε τη λέξη «φιλότιμο», η οποία όπως είπε δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του κόσμου.
Και πού να «βιώσει» και την ουσία της, πόσο περισσότερο θα του αρέσει. Μα κανένας δεν του είπε όμως του προέδρου ότι «φιλότιμο» και πολιτική δεν συμβαδίζει;


3
 
«Πόντος Δικαίωμα και Υποχρέωση στη Μνήμη», έχει τίτλο η πολυθεματική έκθεση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.
Η Πολυθεματική έκθεση στηρίζεται σε υλικό που έχει συγκεντρώσει και έρευνες που έχει κάνει ο Πανεπιστημιακός Κώστας Φωτιάδης. «Τιμή για την πόλη» χαρακτήρισε την Έκθεση ο πρόεδρος του ΠΟΚ Λάμπης Καρατζόγλου, σε συνέντευξη που έδωσε για το θέμα χθες το πρωί, παρουσία του πανεπιστημιακού και του πρώην δημάρχου Κατερίνης Θεόφιλου Καμπερίδη.
«Ότι προσφέρει κανείς για τον πολιτισμό γράφει ιστορία και η κοινωνία μας το έχει ανάγκη σήμερα», σχολίασε ο Θεόφιλος Καμπερίδης, ο οποίος έκανε λόγο για έκθεση η οποία δίνει την ευκαιρία για ανάδειξη του ποντιακού πληθυσμού.
Η συγκεκριμένη έκθεση, σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία στην Ρωσία, ενώ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ, ανέφερε ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι οι πόντιοι εξακολουθούν να αισθάνονται πρόσφυγες στην Ελληνική Ιστορία, αφού ελάχιστα διδάσκονται για αυτήν οι έλληνες μαθητές στα σχολεία. «Η αντίληψη της ιστορίας μας είναι Ελλαδοκεντρική και όχι Ελληνοκεντρική», είπε ο κ. Φωτιάδης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη οι Έλληνες να γνωρίζουν την ιστορία και των Ποντίων και των Θεσσαλών και των Ηπειρωτών, και των Μοραϊτών και όλων των Ελλήνων, ώστε να έχουν ολοκληρωμένο το Ελληνικό Ιστορικό Μωσαϊκό.
Ο κ. Φωτιάδης είπε ότι η έκθεση αποτελεί ένα από τα πρώτα οργανωμένα βήματα «για να διεκδικήσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Διεθνείς Οργανισμούς», ενώ ήδη το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκει αποδοχή και στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Η πολυθεματική έκθεση περιλαμβάνει επίσης και 10 σεμινάρια πολιτισμού της Ανατολής, τα οποία ξεκίνησαν χθες στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, τα οποία διοργανώνονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.


4
 
Ούτε το 10% των επαγγελματιών που πραγματικά πλήττεται από το κλείσιμο των Τεμπών δεν ήταν στη χθεσινή κινητοποίηση στη Ραψάνη…
100, άντε 150 γενναίοι που αψήφησαν το κρύο και τη βροχή, αλλά κατά πως φαίνεται δεν αρκούν.

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

‘’Σπαρτός’’ Ομπάμα….!

…..’’Μαύρα’’ μαντάτα….,
με άσπρη μάσκα….,
μας πάν’…., γαμάτα….,
σε ‘’μαύρη’’ ‘’Αλάσκα’’….!

Οι που μας είχανε
‘’«φτου –μας και μπλιάκ….!»’’…..
‘’«φτου μασαλά –μας….!»’’….,
τώρα…., κι ο Βlack….!

…..Πάγε -- Ελλάδα….,
το ‘χουν ‘’«γραπτό»’’ –σου….,
πώς να μετρήσω
τον πυρετό –σου….!

Καββάλας τάμα….,
εχ, είσαι πάτο….,
‘’σπαρτός’’ Ομπάμα….,
‘’τσιβί’’ –μας….. Ν.Α. ‘Τ.Ο….!

Συνωμοσία….,
‘’δούλεμα’’ άγριο….,
έι, ‘’«Γιομ Κιππούρ»’’…..
κι αύριο μακάβριο….!

…..Τα Γκόιμ ‘’στείλε’’….,
φιλιά….. δαγκώτρας….,
‘’ως’’ λένε…., Κ.Ι.Σ e S.S…..
Γιαχβογδικήτρας….!

…..Σωκράτη ‘’εγραψες’’….,
που ‘πε στον Πλάτωνα….:
«Ίδε ο Κίνδυνος….!»….,
κι όλο σε πάτο, να….!.....


…..‘’Χαίρεται’’….,
εν…., εξεξεξαιρετικώς, κι εδώ, Κράτος εν Κράτει…., προνομοιούχοις Γιαχβιδίοις….,
π ά ν τ ο τ ε….,
των ’’σπαρτών’’ του….. εκδικητικού «έως χιλιοστής γενεάς»….. κανιβάλ Καββάλ «Αδάμ Κάδμου»….,
‘’σπαρτών’’ των εσαεί λαο--εθνο--τρομοκρατών
και…., από ‘’σύστημα’’…., «διασκορπιστών των εθνών της γης μετά τον κατακλυσμόν…..»….:
Γένεσις : Κεφάλαιο 10, εδάφιο 32….,….!

…..Και….. πιο προσοχήηηηη….. στα 3…., ιμπεριαλέ προδρομικά και αντιθεία…., Μ –τους….,
Μ. Μ. Μ….:
*Merchant : Έμπορος….,
*Missionary : Ιεραπόστολος….,
*Master : Κατακτητής….!

*1ο Μ : ο «σπαρτός» έμπορος--merchant….,
ο του μυστικοπαθούς…., και, θρησκευτικού…., οικονομικού ιμπεριαλισμού Νο 666….,
*2ο Μ : ο «σπαρτός» ‘’ιεραπόστολος’’--‘’missionary’’….,
ο του μυστικοπαθούς…., και, θρησκευτικού…., ιδεολογικού ιμπεριαλισμού Νο 888….,
*3ο Μ : ο «σπάρτης / ή σπαρτός /» κυρίαρχος--master….,
ο του μυστικοπαθούς…., και, θρησκευτικού…., εδαφικού ιμπεριαλισμού Νο 777….,….!.....

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..