Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ποιος σας φταίει;

ΠΕΜΠΤΗ 11.03.2010
Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr
Άλλα είχα ξεκινήσει να γράφω το πρωί. Αλλά αργά το μεσημέρι είχα μια επικοινωνία με κορυφαίο συνεργάτη σας, για άσχετο με την επικαιρότητα θέμα. Και ενώ μιλούσαμε μαζί τον άκουσα να λέει σε τρίτο την φράση που "ο Παπανδρέου είναι έξαλλος με ...αυτά που γίνονται στο εσωτερικό, την ώρα που εκείνος δίνει μια εθνική μάχη εκτός Ελλάδος". Όπως είναι φυσικό έσπευσα να ρωτήσω σε ποια πράγματα αναφέρεται. Και εισέπραξα το "ούτε οφ δη ρέκορντ δε μιλάω επ' αυτού σε δημοσιογράφο, όσο φίλος και αν είναι. Άλλωστε δεν ζεις σε άλλο πλανήτη. Μην περιμένεις ...στοχοποίηση από μένα". Οπότε άλλαξα ...επί του πιεστηρίου το θέμα μου.
Αν έχετε κ. Πρόεδρε παράπονο από τους απλούς ανθρώπους, από αυτούς που σηκώνουν το σταυρό σε τούτο τον εθνικό γολγοθά που έχουμε μπει, θα πέσει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ στα κεφάλια σας να σας κάψει. Ακόμη και οι απεργίες που γίνονται, είναι ελάσσονος σημασίας, σε σύγκριση με τους λόγους που κάνουν τους ανθρώπους να εκδηλώνουν τις αντιδράσεις τους.
Ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να έχετε παράπονο, παρά την ρητορική όξυνση του πολιτικού της λόγου τον τελευταίο καιρό. Ειδικά αν συγκρίνετε την στάση της με την τακτική που ακολουθούσε το δικό σας κόμμα ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Αφού λοιπόν "έξω πάτε καλά" μετά την πολιτική στήριξη που εξασφαλίσατε από Μέρκελ, Σαρκοζί και Ομπάμα, -αυτό άλλωστε ήταν το μέγιστο που ζητούσατε- και μέσα έχετε τέτοια ανοχή από το μέγιστο μέρος των πολιτών όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, ποιο είναι το πρόβλημα σας; Εναντίον ποιων εμφανίζεστε μαινόμενος;
Αν κάποιοι προκαλούν πράγματι προβλήματα στην άσκηση της πολιτικής σας και στην εφαρμογή του προγράμματος σας -όχι του προεκλογικού, αυτό το ξεχάσατε και εσείς και εμείς, κατ' ανάγκη- δεν είναι άλλοι από τα ίδια τα στελέχη σας. Εκείνα που αμφισβητούν μεν την ουσία της πολιτικής τους, αλλά μη μπορώντας να στραφούν ευθέως εναντίον σας, "χτυπάνε το σαμάρι". Πότε τον Παπακωνσταντίνου, πότε τον Σαχινίδη και πότε τον Λοβέρδο.
Αν εσείς δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης και του κομματικού σας μηχανισμού, δεν σας φταίνε ούτε καν οι καταληψίες του Γενικού Λογιστηρίου. Διότι ακριβώς στο είπα του ενός και το ξείπα του άλλου πατάνε οι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: