Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
Εδώ είμαστε πάλι. Και τα προβλήματα εδώ είναι. Και  η φτώχεια μας εδώ είναι. Και η γκρίνια μας εδώ είναι.
Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά ας ασχοληθούμε με πιο ευχάριστα πράγματα αρχικά.
Η ομόφωνη εκλογή του νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου στην επιτροπή «Φυσικοί Πόροι» (ΝΑΤ) της Επιτροπής των Περιφερειών   κατά τη διάρκεια της 83ης Συνόδου της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2010 στις Βρυξέλλες.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, χαρούμενος με περισσότερο άγχος όμως για την ευθύνη και τις αυξημένες υποχρεώσεις του.... εμφανίστηκε χθες στους δημοσιογράφους.
Ιδιαίτερη τιμή για μένα, για την Πιερία αλλά και για την Ελλάδα, είπε ο κ. Παπαστεργίου σε μια περίοδο που το κύρος της χώρας μας έχει τρωθεί.
Σωστό κι αυτό.
Τα προβλήματα όμως στην Πιερία δεν σταματούν. Έτσι λοιπόν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με θέμα τους …αρχαιολόγους.
Είναι γνωστό το πρόβλημα στην Πιερία εδώ και χρόνια.
Επισκέψεις, συναντήσεις, συσκέψεις, επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.
Η νότια Πιερία ήδη πληρώνει το κόστος. Πρέπει να βρεθεί λύση, επισημαίνει ο νομάρχης.
Για να δούμε τι θα δούμε…αν θα δούμε βεβαίως-βεβαίως, διότι μπορεί για ακόμη μια φορά να τα πούμε μεταξύ μας.
Δεν μας έχουν συνηθίσει σε διαβούλευση οι αρχαιολόγοι. Συνήθως από τα γραφεία τους αποφασίζουν.
Πάμε και στα του δημοτικού συμβουλίου. Οι κακοτεχνίες του πεζοδρόμου της Κατερίνης επιτέλους…ήρθε η ώρα να διορθωθούν.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Έστω και προεκλογικά.
Κανένα νέο από τον Καλλικράτη, τώρα που το θυμήθηκα. Λέτε να τον ξαναφάει το μαύρο σκοτάδι, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;
Βολικό για τους αιρετούς. Πλήγμα όμως για το προφίλ της κυβέρνησης που σώνει και καλά θέλει να προχωρήσει σε μεγάλες τομές και άμεσα.
Ανοίγει τον πόλεμο λέει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση για την κυβερνητική πολιτική. Στ’αρματα, στ’αρματα αλλά 16,5 μονάδες είναι αυτές. Ούτε μια, ούτε δυο. Προσοχή λοιπόν….μη χαθεί και η μάχη και ο πόλεμος.
Καραδοκεί και η …γουρλού.
Απολαυστική η επικαιρότητα όταν έχει να κάνει με παιδιά. Και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός στην κατεύθυνση αυτή.
Έχουμε και απεργίες μπροστά μας. Άντε γιατί σαν πολύ δουλέψαμε. Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη….άντε παιδιά στις απεργίες.
Να μην ξεχάσω να απεργήσω και για τους υπαλλήλους της Βουλής που τους έκοψαν τους ανθρώπους τα επιδόματα και είναι να τους κλαίνε οι ρέγκες.
Κάπως έτσι ήταν και οι βουλευτές που τους έκοψαν 800 ευρώ από τους μισθούς τους. Τα δικά μας τα μούτρα να δείτε, όταν δεν θα πάρουμε τον 14ο μισθό.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: