Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης - Κακοτεχνίες σε πεζόδρομους της Κατερίνης

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
* Δημότες και επισκέπτες παραπατούν ενώ έχουν συμβεί και ατυχήματα
* Το Δ.Σ. αποφάσισε για ανακατασκευές στις οδούς Γεωργάκη Ολυμπίου, Σολωμού και Αγίας Λαύρας
Ένα από τα θέματα που είχαν αναδειχθεί από την προηγούμενη τετραετία, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης η δημοτική αρχή. Πρόκειται για κακοτεχνίες σε πεζόδρομους του δήμου, που έχουν προκαλέσει προβλήματα ως προς την ασφάλεια διέλευσης δημοτών και επισκεπτών.
Ανασφάλεια στη διέλευση πεζών
Συγκεκριμένα, λόγω αυτών των κακοτεχνιών, εδώ και κάποια χρόνια, δημότες και επισκέπτες έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διέλευσή τους από εκεί, σε κάποιους από αυτούς έχουν συμβεί ατυχήματα (βγαλσίματα, στραμπουλήγματα κλπ) ενώ σε άλλους έχει συμβεί να καταστρέψουν ....τακούνια και σόλες των παπουτσιών τους.
Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αφορούσε στην έγκριση της υπ’ αριθμόν 1/2010 μελέτης του έργου για «αποξήλωση και ανακατασκευή πεζοδρόμων οδών Αγίας Λαύρας, Σολωμού και Γεωργάκη Ολυμπίου» καθώς και για καθορισμό τρόπου εκτέλεσης του έργου. Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Λιακόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε λόγος όχι μόνο για κακοτεχνίες στην κατασκευή πεζόδρομων αλλά και για υλικό κυβόλιθων που μάλλον δεν είναι ενδεδειγμένης ποιότητας για πεζόδρομους.
Προτάθηκε δε η απομάκρυνση των γρανιτοκυβόλιθων αλλά όχι και η απόρριψή τους, δηλαδή, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, αυτοί οι κυβόλιθοι θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα έργα, όπως για παράδειγμα στους κυκλικούς κόμβους όπου δεν χρησιμοποιούνται από πεζούς αλλά από οχήματα.
Επισημάνσεις της μειοψηφίας
Με αφορμή πάντως τη συζήτηση για αποξήλωση και ανακατασκευή πεζοδρόμων οδών Αγίας Λαύρας, Σολωμού και Γεωργάκη Ολυμπίου, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας επισήμαναν ότι τα προβλήματα του πεζόδρομου δεν είναι μόνο οι κακοτεχνίες στην κατασκευή του.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Άρης Κασιμίδης αναρωτήθηκε αν όλα τα άλλα στον πεζόδρομο είναι καλώς καμωμένα, τι γίνεται με τους δημότες που οφείλουν στο δήμο, τι γίνεται με κάποια προβλήματα που αφορούν στα πατάρια, τι γίνεται με οχήματα που σταθμεύουν στους πεζόδρομους.
Θέματα και ερωτήματα που αφορούν στην ανακατασκευή των πεζόδρομων αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία αυτών, έθεσαν και οι κύριοι Ουσταμπασίδης, Καμάκας, Μπουσνάκης και Ιορδανίδης.
Ένα από τα θέματα που τέθηκε ήταν και η πλατεία ελευθερίας, που, όπως ειπώθηκε, κάθε φορά που αλλάζει δήμαρχο η πόλη, γίνεται ανακατασκευή αυτής της πλατείας. Η πλατεία αυτή ανακατασκευάστηκε επί δημαρχίας Αμοιρίδη στην τελευταία του θητεία και μετά την άνοδο του Χιονίδη η ίδια πλατεία ανακατασκευάζεται και πάλι…
Απαντήσεις
Απαντήσεις σε κάποια από τα θέματα που έθεσαν σύμβουλοι της μειοψηφίας, έδωσαν οι κύριοι Παπαζιώγας και Τσιβανίδης αλλά και ο δήμαρχος κ. Χιονίδης.
Μάλιστα, ο δήμαρχος θέλοντας να κάνει και λίγο πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα συζήτησης είπε ότι με την αποξήλωση και ανακατασκευή πεζοδρόμων οδών Αγίας Λαύρας, Σολωμού και Γεωργάκη Ολυμπίου, «η μόνη κατηγορία συμπολιτών μας που θα στενοχωρηθεί, θα είναι οι …τσαγκάρηδες», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μέχρι σήμερα οι τσαγκάρηδες είχαν πολλή δουλειά από παπούτσια που καταστρέφονταν στους πεζόδρομους λόγω κακοτεχνιών.
Σ’ αυτή την ατμόσφαιρα συνέβαλε και δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, όταν χαμογελαστά «απάντησε» στο δήμαρχο λέγοντας ότι σχεδόν έχουν εκλείψει οι τσαγκάρηδες στην πόλη και ότι οι δημότες όταν καταστρέφονται τα παπούτσια τους, αγοράζουν άλλα.
Όσον αφορά δε στους ελέγχους που πρέπει να γίνονται στον πεζόδρομο για την εύρυθμη λειτουργία του, ο κ. Χιονίδης είπε ότι γίνονται έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία και από τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για διάφορα θέματα που προκύπτουν.
Ασφαλτοστρώσεις από την άνοιξη
Και κλείνοντας την τοποθέτησή του τόνισε ότι γενικά σήμερα υπάρχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα έργων στην Κατερίνη, γίνονται έργα ακόμη και εν μέσω χειμώνα, ακόμη και με καιρικές συνθήκες που δεν είναι οι καλύτερες και «όλη η πόλη φτιάχνεται», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε ότι από την άνοιξη και μετά θα έχουν γίνει τα βασικότερα έργα ενώ τα έργα που θα απομένουν να γίνουν θα είναι πλέον μόνο οι ασφαλτοστρώσεις
(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: