Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
«Αιδώς Αργείοι. Ντροπή, Φαρισαίοι υποκριτές της ΝΔ για την κατάντια στην οποία οδηγήσατε τη χώρα. Και έρχεστε στη Βουλή με θράσος να γίνετε τιμητές της αξιοπιστίας της χώρας», ανέφερε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πα.Σο.Κ. Χρήστος Παπουτσής.
Το ίδιο, ισχύει και για εκείνους που άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά και τώρα σχεδιάζουν την κατάργηση ακόμη και του 14ου μισθού…

2
 
Πλεόνασμα έκπληξη λέει παρουσιάζει ο προϋπολογισμός κατά τον πρώτο μήνα του 2010.
Τώρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών εφαρμόστηκε (πράγμα που δεν αντιληφθήκαμε) ή «μαγειρεύτηκαν» (κατά την πάγια τακτική των κυβερνήσεων) με αριστουργηματικό τρόπο τα οικονομικά στοιχεία.

Επιτέλους ορίστηκε νέα διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ (δεν περιλαμβανόταν στις 100 πρώτες μέρες για αυτό προφανώς και καθυστέρησε). Άντε μέχρι το τέλος του χρόνου να αλλάξει διοίκηση και ο ΟΑΕΕ, μπας και προλάβουν στις αρχές του 2011 οι συνταξιούχοι της Πιερίας του συγκεκριμένου ταμείου να επιστρέψουν στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ, διότι δεν το βλέπω να γίνεται φέτος.
Πότε να ενημερωθεί ο νέος πρόεδρος, πότε να καταλάβει τι γίνεται, πότε να συνεννοηθεί με τις υπηρεσίες του και το Υπουργείο, ε δεν θα χρειαστούν 7, 8 μήνες;

4
 
Για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, που συζητήθηκε στη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και πρότεινε η έρευνα να αρχίσει από το 1980 «για να δούμε τι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, όταν ήλθε στη κυβέρνηση το 1981».
Έτσι που το πάνε, βλέπω να φτάνουνε μέχρι τον Πελοποννησιακό πόλεμο… και να δείτε που για όλα φταίει ο Ξέρξης!

Είδαν κι απόειδαν οι επαγγελματίες της Νότιας Πιερίας ότι δεν πρόκειται οι βουλευτές (για την ακρίβεια ένας συγκεκριμένα, που τους το έταξε) να τους κλείσουν ραντεβού με τον Ρέππα κι είπαν να επιχειρήσουν μόνοι τους.
Αν και (κατά πως φαίνεται) τζάμπα κόπο θα κάνουν. Ακόμη και να τους δεχτεί (τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το άνοιγμα των Τεμπών), συγκεκριμένη δέσμευση δεν πρόκειται να αποσπάσουν.
Προφανώς αυτό θα είχε κατά νου κι ο συγκεκριμένος βουλευτής (που οι αρμοδιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι και κοινοβουλευτικό του αντικείμενο) και δεν τους έκλεισε το ραντεβού.

Θα πληρώσουμε κι από πάνω!
Διαβάσαμε ότι, τόσο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όσο και η κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου δεν θέτουν προς το παρόν θέμα κόστους της αποκατάστασης του δρόμου των Τεμπών, αφού τα έργα βελτίωσης της ασφάλειας στην κοιλάδα των Τεμπών περιλαμβάνονται στη σύμβαση του 2007 για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου.
Είναι ωστόσο πιθανόν στο μέλλον οι κατασκευαστές να διεκδικήσουν πρόσθετα κονδύλια της τάξεως των 3-5 εκατ. ευρώ για εργασίες που δεν περιλαμβάνονται στη μελέτη που είχε υποβληθεί στο υπουργείο πολύ καιρό πριν από την κατολίσθηση.

Τη μαρτυρία-μαρτύριο της υπουργού επικαλείται το Επιμελητήριο Πιερίας στο υπόμνημα που έστειλε για τα Τέμπη.
«Πρόσφατα», αναφέρει, «η Υπουργός κα Κατσέλη, τιμώντας με την παρουσία της την ετήσια δεξίωση του Επιμελητηρίου μας, διαπίστωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο (καθότι διέσχισε οδικώς την παρακαμπτήρια οδό της Λάρισας) την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υπόκειται οποιοσδήποτε επιθυμεί να επισκεφτεί ή να διασχίσει την Πιερία».

Μπίζνες με τη Siemens έκαναν λέει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, κι όποιο από τα δυο κόμματα κυβερνούσε νομοθετούσε προς όφελος της γερμανικής εταιρείας.
Λέτε αυτό να είχε υπόψη του ο Γιώργος Παπανδρέου όταν έλεγε ότι χάσαμε κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας;

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, με ονομαστική ψηφοφορία και ψήφους 154 υπέρ και 128 κατά.
Δυστυχώς δεν παρακολουθήσαμε την ψηφοφορία και δεν ξέρουμε τι ψήφισαν οι βουλευτές του νομού μας.

«Τι σχέση έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου με τα μνημόσυνα για την Ημέρα των Νεκρών;», ρωτήσαμε χθες τον πρόεδρο του Οργανισμού, με αφορμή την πρόσκληση που συνυπογράφει μαζί με τον δήμαρχο.
«Είναι θεσμοθετημένη εκδήλωση του δήμου, μας απάντησε, «κι αυτές είναι αντικείμενο του Πολιτιστικού Οργανισμού».
Είναι αλήθεια. Διότι (από περιέργεια) ξαναδιαβάσαμε τους σκοπούς του Οργανισμού κι ανακαλύψαμε ότι ένας από αυτούς είναι και «η διοργάνωση των θεσμοθετημένων πολιτιστικών και πνευματικών εκδηλώσεων».
Αφού οι νεκροί είναι πνεύμα (πια), λογικό είναι να εμπίπτουν στους σκοπούς του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: