Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Κι όμως πέρασε!

PERASE
 
Ο Δήμος Παραλίας, έχει προϋπολογισμό, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του ΥΠΕΣ για το αποτέλεσμα της πρόσφατης ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τέλος στο αδιέξοδο που είχε περιέλθει ο Δήμος Παραλίας, έδωσαν οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι σε γνωμοδότησή τους, αναφέρουν ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού προέκυψε απόφαση έγκρισης, αφού από τους παρόντες συμβούλους οι περισσότεροι ψήφισαν θετικά.  Ο προϋπολογισμός πλέον έχει πάρει το δρόμο για την Περιφέρεια και η εκτέλεσή του, θα ξεκινήσει άμεσα και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες παρατηρήσεις.
Σχετικό ερώτημα (όπως ανέφερε η «Π» στο χθεσινό της φύλο), απεύθυνε στη νομική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ο Διευθυντής .....Περιφέρειας, ζητώντας να αποσαφηνιστεί το γράμμα του νόμου, όσον αφορά την απαρτία των συμβούλων και αν το τελικό αποτέλεσμα υπολογίζεται με βάση την απαρτία στην έναρξη της συνεδρίασης ή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Όπως ανέφερε στην «Π» ο κ. Νεντούδης, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του αντιπροέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Μαυρίκα και της νομικού του ΥΠΕΣ κ. Πανταζή, ο προϋπολογισμός έχει εγκριθεί, αφού κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας παρόντες ήταν 11 σύμβουλοι, (απαιτούνταν τουλάχιστον 9) και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 7 υπέρ και 4 κατά. Στην προκειμένη περίπτωση, αποσαφηνίστηκε ότι δεν μετρά το ποιοι σύμβουλοι ήταν παρόντες στην έναρξη της συνεδρίασης (16 από τους 17), αλλά το ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρχε απαρτία. «Ακόμα και αν υπήρχαν μόνο 9 σύμβουλοι και το αποτέλεσμα ήταν 5 υπέρ και 4 κατά, ο προϋπολογισμός θα είχε εγκριθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεντούδης, σχολιάζοντας ότι ο νομοθέτης προέβλεψε ακόμα κι αυτό το ενδεχόμενο.

Θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε την γνωμοδότηση των Νομικών Συμβούλων του Κράτους ο Γιώργος Κεραμιδιώτης, ο οποίος χθες το πρωί βρέθηκε στην Αθήνα, προσκομίζοντας στην αρμόδια νομική υπηρεσία όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την τελευταία συνεδρίαση.
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με το αίτημα των συμβούλων με το οποίο ζητούν την κίνηση των λογαριασμών του Δήμου από τις εκποιήσεις των οικοπέδων, ο δήμαρχος Παραλίας διευκρίνισε ότι όλα τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν μετά το πέρας της πρόσφατης συνεδρίασης του συμβουλίου και πως, αν ακόμα υπάρχουν σημεία τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν, είναι στη διάθεση των συμβούλων να τους παράσχει κάθε πληροφορία. «Τα στοιχεία είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως την κίνηση των λογαριασμών την έχει παραδώσει στον κ. Νεντούδη, «αφού αυτό είναι ο επίσημος ελεγκτής του Δήμου και του δημάρχου».

«Η απόφαση είναι σεβαστή εφόσον είναι σύννομη», σχολίασε ο Βαγγέλης Κήπου, ο οποίος άφησε αιχμές για το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης, λέγοντας πως αν δεν αποχωρούσε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.
Ο κ. Κήπου άφησε αιχμές και για τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χαρισόπουλο, λέγοντας ότι θα πρέπει να εξηγήσει στο συμβούλιο, για ποιους λόγους στις προηγούμενες συνεδριάσεις ψήφιζε κατά του προϋπολογισμού και στην πρόσφατη ψήφισε υπέρ.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι ο δήμαρχος οφείλει να δώσει πλέον όχι μόνο την κίνηση των λογαριασμών από τις εκποιήσεις των οικοπέδων, αλλά και τα πρακτικά με τις αποφάσεις που συνοδεύουν αυτές τις κινήσεις.  Ο Βαγγέλης Κήπου, διευκρίνισε ότι εκτός από την κίνηση των λογαριασμών ο ίδιος ζητάει από το Δήμο να του δοθεί και το σύνολο των μελετών της παραλίας, διευκρινίζοντας ότι έχει καταθέσει τα σχετικά αιτήματα στον διευθυντή της Περιφέρειας.(
Πολιτεία/Β.Ζ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: