Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Γιορτή των Γραμμάτων του Δήμου Κατερίνης

GIORTH_GRAMMATON_1
Η καθιερωμένη «Γιορτή των Γραμμάτων» του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο. Η εκδήλωση, η οποία παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, επικεντρώθηκε στην απονομή επαίνων στους πρωτεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Κατερίνης, σε όλους όσοι διακρίθηκαν στους καλλιτεχνικούς, αθλητικούς και μαθητικούς αγώνες κατά την περσινή σχολική περίοδο.

GIORTH_GRAMMATON_2Επιπλέον, διακρίσεις δόθηκαν στους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους με υψηλή θέση (1η-2η-3η), στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε πολλά στην εκπαιδευτική κοινότητα, οφείλουμε πολλά στους μαθητές, που είναι το μέλλον μας. Με τις υψηλές επιδόσεις τους «οι άριστοι των αρίστων» δίνουν αχτίδες χαράς και αισιοδοξίας για το αύριο της ......χώρας μας. Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε πάντα στις προτεραιότητές μας, τους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού».
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Ιωάννης Τσιμερίκας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Ιωάννης Δάφκος.
GIORTH_GRAMMATON_3Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικος, εκπρόσωπος του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κατερίνης, Αντινομάρχες, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, εκπαιδευτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά (βυζαντινές ωδές), η χορωδία του Μουσικού Σχολείου, υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Ξάφη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η θεολόγος του 5ου  Γυμνασίου Κατερίνης Αιμιλία Ζαχαριάδου.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: