Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ημερίδα για τις «ψηφιακές πόλεις»

xionidis_2
Σ. Χιονίδης: «Οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών πρέπει να παρέχονται στους πολίτες»
Τις «Ψηφιακές πόλεις Κεντρικής Ελλάδας», μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κατερίνης, υποδέχθηκε ο Δήμος Ιωαννιτών, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για τις οπτικές ίνες στο δημαρχείο.   

Η ημερίδα είχε θέμα «Παροχή ψηφιακών υπηρεσιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών και συμμετείχαν φορείς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ημερίδα περιλάμβανε παρουσίαση των δράσεων και έργων της αναπτυξιακής εταιρείας Ο.Τ.Α. «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε.» στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι .....Ιωαννιτών, Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων, Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και Τρικκαίων, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των «Ψηφιακών Πόλεων Κεντρικής Ελλάδας ΑΕ», Δημήτρη Μανωλόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της e-Trikala Α.Ε, Οδυσσέα Ράπτη. Στην ημερίδα έγινε επίσης παρουσίαση των Ψηφιακών Κοινοτήτων νοτιοδυτικής Ελλάδας και Κρήτης.
xionidis_1Παρόντες ήταν ο νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας που προέδρευε στη συνεδρίαση του δημαρχείου, ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος που είναι και πρόεδρος στις «Ψηφιακές πόλεις», ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, αντιδήμαρχοι Λάρισας, Καρδίτσας, εκπρόσωποι των δήμων Χανίων και Πατρών.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έκανε μια αναδρομή στο ιστορικό της εταιρίας και το σκεπτικό κατά  το οποίο γεννήθηκε η «ψηφιακή» πρωτοβουλία .
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης οι πολίτες θα πρέπει να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτού του είδους και να έχουν πρακτικό όφελος. Αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των 11 πόλεων που έχουν προχωρήσει στη διαδημοτική συνεργασία, η οποία καλύπτει πόλεις από τη Λαμία μέχρι την Κατερίνη και από την Κατερίνη μέχρι τα Γιάννενα.
«Τα οφέλη από τις οπτικές ίνες και την επικοινωνία γενικότερα θα τα δούνε στην καθημερινότητα οι Κατερινιώτες, τα βλέπουν και τώρα, αλλά θα τα απολαύσουν περισσότερο στους επόμενους μήνες έτσι ώστε να καταλάβουν πόσο χρήσιμες είναι», είπε ο δήμαρχος.
Στην ημερίδα έγινε συζήτηση με τους συμμετέχοντες εκπροσώπους Ο.Τ.Α. για τη συνεργασία σε θέματα ψηφιακών υποδομών και παροχών και κοινή συμμετοχή σε Εθνικά και ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά προγράμματα. Παράλληλα έγινε παρουσίαση του ευρυζωνικού ασύρματου δικτύου και άλλων ψηφιακών έργων του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και προγραμμάτων της Ψηφιακής Κοινότητας των 11 Δήμων.
Με τη λήξη της εκδήλωσης, στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου της περιοχής, έγινε ηλεκτρονική ξενάγηση στις εφαρμογές των συμμετεχόντων δήμων.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: