Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Να μη γίνουν οι σχολικοί χοροί ευκαιρίες για επιτήδειους



«Εδώ και χρόνια παρουσιάζονται κάποιοι μαθητές που, σε συνεργασία με κέντρα διασκέδασης, οργανώνουν χορούς έξω από κάθε διαδικασία και θεσμό και χωρίς αξιόπιστο οικονομικό απολογισμό των εκδηλώσεων. Είναι φανερό ότι κάτω από αυτές τις περιστάσεις δημιουργείται το έδαφος για οικονομικές συναλλαγές κάποιων επιτήδειων με τα κέντρα διασκέδασης σε βάρος της πλειοψηφίας των μαθητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων των σχολείων του δήμου Κατερίνης, απευθύνοντας έκκληση προς μαθητές, γονείς και δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να αποτρέψουν τη συνέχιση αυτού του φαινομένου.
Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων καλεί τους μαθητές να αντιταχθούν σε τέτοιες πρακτικές, να προστατέψουν την αξιοπρέπεια τους, να οργανώνουν τους χορούς μέσα από τα Μαθητικά Συμβούλια, να ελέγχουν το οικονομικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης, να απευθύνονται για καλύτερη προσφορά σε περισσότερα του ενός κέντρου, να ζητούν, αν το κρίνουν απαραίτητο, τη βοήθεια των συλλόγων γονέων και των καθηγητών τους και να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια συναλλαγής.
Έκκληση να καταγγέλλουν κάθε περίπτωση συναλλαγής και να βοηθήσουν, αν τους ζητηθεί από τους μαθητές, στην οργάνωση του σχολικού χορού, απευθύνει και προς τους Συλλόγους Γονέων, ενώ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορία, Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης
Ν. Πιερίας, Πυροσβεστική, Υγειονομικό κ.α.) να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία της μαθητικής νεολαίας, καθώς και την αξιοπιστία του οικονομικού απολογισμού των εκδηλώσεων.
 (Πολιτεία )

Δεν υπάρχουν σχόλια: