Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - Καταχειροκροτήθηκε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού από το κοινό της Πιερίας



         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       
 Κονταριώτισσα, 15/12/2009
Καταχειροκροτήθηκε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού από το κοινό της Πιερίας
•    Τον καλύτερο τους εαυτό έδωσαν η ορχήστρα νέων του Δήμου Δίου και οι 4 τραγουδιστές υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Πατρή
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του “Mediterranean Village Hotel”  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ εκδήλωση-αφιέρωμα στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο.
Το θερμό ακροατήριο, οι σπάνιες φωνές των τραγουδιστών, ο έξοχος μαέστρος, η βραβευμένη ορχήστρα του Δήμου Δίου και φυσικά, ο Χρήστος Νικολόπουλος στο μπουζούκι, ήταν τα συστατικά της επιτυχημένης μουσικής βραδιάς.
Ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος υποδέχθηκε τον Χρήστο Νικολόπουλο χειροκροτώντας, όπως και όλη η αίθουσα, ενώ ο ίδιος υποκλίθηκε, ως γνήσιος μαέστρος στην ορχήστρα και κατόπιν στον κόσμο, που όρθιος τον επευφημούσε. Ένα ορχηστρικό κομμάτι για το καλωσόρισμα και αμέσως μετά ο Δήμαρχος Δίου στο βήμα για να υποδεχθεί με λόγια ζεστά εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Δίου, τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη.
«Χαιρόμαστε που είστε εδώ μαζί μας», είπε ο κ. Παπαχρήστος, «και είναι αξιοθαύμαστο πως, παρότι πέρασαν 45 δημιουργικά χρόνια, εμπνέεται ακόμη τη νέα γενιά, σε αντίδραση της άποψης που τείνει να εδραιωθεί ότι οι νέοι είναι αδιάφοροι και δεν ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Τρανή απόδειξη, η νεολαία του Δήμου μας που σπουδάζει μουσική και τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκη, Μάνο Λοΐζο, Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο και άλλους σπουδαίους μουσικούς δημιουργούς».
Ο ίδιος ο Χρήστος Νικολόπουλος ευχαρίστησε για την υποδοχή και την τιμή, όπως είπε, που του επιφυλάχτηκε να «παίξει» με τόσα νέα ταλέντα. Ερμηνεύτηκαν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη όπως: «βήμα-βήμα», «το ποδήλατο», «της καληνύχτας τα φιλιά», «αγριολούλουδο», «με τα φώτα νυσταγμένα», «ζήλεια μου», «παίξε Χρήστο επειγόντως», «υπάρχω», «δεν υπάρχουν άγγελοι», «κάτω απ' το πουκάμισο μου», «ψίθυροι καρδιάς» κ.α.
Η εκδήλωση έκλεισε με το πολυπληθές κοινό να καταχειροκροτεί τους μουσικούς, το μαέστρο κ. Νίκο Πατρή, τους ερμηνευτές Στέλλα Παπαναστάση, Φιλιώ Σέρβου, Αλέξη Ηλιάδη, Γιώργο Κίτσα και φυσικά τον Χρήστο Νικολόπουλο

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ::::

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ::::


Δεν υπάρχουν σχόλια: