Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

SXOLEIA_1
Το 3ο Λύκειο Κατερίνης λειτουργεί με 35 μαθητές ανά τμήμα, στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο θα προστεθούν κι άλλα κοντέινερ, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής είναι στριμωγμένο σε ελάχιστα τετραγωνικά, με ακατάλληλες αίθουσες…
Η ΕΠΑΣ Κατερίνης διαθέτει εργαστήρια μικρά, πρόχειρα και χωρίς εξαερισμότο ΕΠΑ.Λ Αιγινίου έχει μακρόχρονη διαδρομή, αλλά δεν έχει κατάλληλο και επαρκές κτίριο για να εξυπηρετήσει έστω και στοιχειωδώς τις ανάγκες του μαθητικού δυναμικού του (από την Πιερία και τη Ημαθία) ….
και δε διαθέτει εργαστήρι για την ειδικότητα Αμαξωμάτων (που διαθέτει),
SXOLEIA_2Το νέο κτίριο του Λυκείου Λεπτοκαρυάς έπαθε ήδη συμφόρηση, το κτίριο του Λυκείου της Κονταριώτισσας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να ανεγείρεται…
Αυτά και άλλα πολλά έχει καταγράψει εδώ και δυο χρόνια  η ΕΛΜΕ Πιερίας και αύριο θα τα (ξανα)συζητήσει με αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και προφανώς από τους πρώτους θα πάρει (πάλι) δεσμεύσεις, οι δεύτεροι....
θα (ξανα)εκφράσουν κοσμίως την αγανάκτησή τους και …και μετά θα (ξανα)καταγράψουμε τα προβλήματα, θα (ξανα)ιεραρχήσουμε τις λύσεις και μετά … μετά θα (ξανα)βρεθούμε σε νέα σύσκεψη και φτου κι απ’ την αρχή.
Γιατί έχουμε συνηθίσει να ξοδεύουν οι πολιτικοί μας τον άμπακα σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, να καταπίνουν αμάσητα εκατομμύρια κοινοτικά κονδύλια για δήθεν καταρτίσεις, για δήθεν έργα, για δήθεν επενδύσεις, αφήνοντας γυμνή τη μεγαλύτερη εθνική επένδυση: την εκπαίδευση.
Κι αν τολμήσουν τα πιτσιρίκια να υψώσουν φωνή, πρώτοι θα τα λοιδορήσουμε τα σκασμένα, που ακόμα δεν βγήκαν απ’ τ’ αυγό και μου θέλουν και διεκδικήσεις.

Αύριο, στη σύσκεψη της ΕΛΜΕ, θα αψηφήσει, μου είπε ο πρόεδρος, το πρωτόκολλο και θα δώσει το λόγο πρώτα στους μαθητές. Εύχομαι να δώσουν οι μικροί τον τόνο στην κουβέντα. Αν και είναι σίγουρο πως οι μεγάλοι δεν μπορούν πια να χορέψουν σε τέτοιους ωραίους ρυθμούς. Ακόμη κι εκείνοι που στα νιάτα τους ήταν αλλιώς ….

Αύριο (λέει) θα δώσουν το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ. Μαζί με το δώρο των Χριστουγέννων.
Για τους Πιεριείς συνταξιούχους πάντως δεν θα είναι μέρα χαράς. Σίγουρα τα έχουν προ καιρού ξοδέψει, (αυτά κι άλλα τόσα και πολύ περισσότερα), στους γιατρούς, χάρη στο πιλοτικό πρόγραμμα που τους πήρε απ’ το ΙΚΑ.
Το οποίο πρόγραμμα ακόμη δεν εμετρήθη και δεν αξιολογήθη να ξέρουν τουλάχιστον τι τους περιμένει και μετά την Πρωτοχρονιά.

Στο βιογραφικό της η νέα περιφερειάρχισσά μας (της Κεντρικής Μακεδονίας) έγραφε μεταξύ άλλων ότι «χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή».
Άρα μπορούμε να της στέλνουμε με e-mail τα αιτήματά μας.

KOINONIKOS_DIALOGOS
Η κυβέρνηση τηρεί την προεκλογική της δέσμευση για κοινωνικό διάλογο, γιατί, όπως είπε ο πρωθυπουργός, χωρίς τη συμμετοχή και τη συναίνεσή μας δεν πρόκειται να πάρει καμία απόφαση.
Στο σκίτσο διακρίνονται τρεις επιλογές, από τις οποίες θα πρέπει να διαλέξουμε τη μία.

A_1
Τις ευχές και τα συγχαρητήρια, υπαλλήλων και φίλων δεχόταν χθες ο Νομάρχης Πιερίας, αφού και «τυπικώς» έλαβε το Διδακτορικό πάνω στις Μεθόδους αξιολόγησης του μάνατζμεντ και τη στρατηγική οργάνωσης του μάνατζμεντ.
«Τόσο χαρούμενος, δεν ήσουν ούτε όταν κέρδισες τις εκλογές» του είπε κάποιος, αφήνοντάς το… ασχολίαστο.

A_2
Σε ελαφρώς… δύσκολη θέση έφερε το Νομάρχη Πιερίας ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας όταν τον ρώτησε αν θα αλλάξει κάτι στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο Σκοπιανό, με την εκλογή του Αντ. Σαμαρά.
Ο κ. Παπαστεργίου δεν απάντησε και πώς να το κάνει άλλωστε… μήπως ξέρει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αν η «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Καραμανλής και η Ντόρα, είναι αυτή που του «πάει»;

Στην Άμφισσα θα διεξαχθεί τελικά η δίκη των δύο Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου…
Εδώ που τα λέμε, ένα «ρετουσάρισμα» το θέλει η Άμφισσα! Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους…




Για πρώτη φορά στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων.
Εκτός από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων, ο νομάρχης Πιερίας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, οι δήμαρχοι της  βόρειας Πιερίας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ, καθώς και παράγοντες του τουρισμού.
Το βέβαιο είναι, ότι ο αγώνας εισέρχεται σε νέα φάση πιο δυναμική, με δεδομένο οτι προγραμματίζεται η έναρξη της λειτουργίας των διοδίων του Αιγινίου για τις 21 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: