Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Θετικό το πρώτο τεστ



THETIKO_TO_1o_TEST
Ικανοποιημένος δήλωσε από την κινητοποίηση των υπηρεσιών της Νομαρχίας, αλλά και από τη μέχρι τώρα συνεργασία με τους άλλους φορείς, ο Νομάρχης Πιερίας, όσον αφορά τον αποχιονισμό περιοχών του νομού μας. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν το περασμένο Σαββατοκύριακό και ήταν μιας πρώτης τάξεως τεστ για να τσεκαριστεί η αντίδραση του μηχανισμού της Νομαρχίας. Όπου χρειάστηκε η επέμβαση μηχανημάτων της Νομαρχίας, όπως στο Ελατοχώρι, οι δρόμοι έμειναν ανοιχτοί και το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτούργησε χωρίς προβλήματα.
«Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με τον αποχιονισμό, εξασφαλίζοντας την επικοινωνία σε όλους τους Δήμους με τα δημοτικά τους διαμερίσματα και με....

την Κατερίνη» σχολίασε σχετικά ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Ν.Α. φρόντισε να μετατρέψει εγκαίρως παλαιότερα μηχανήματα σε εκχιονιστικά, προσθέτοντας επιπλέον «εργαλεία» στη μάχη για τη διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ των περιοχών της Πιερίας.
Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι η Ν.Α. Πιερίας «παρακολουθεί από κοντά και την αντίστοιχη διαδικασία που έχει να κάνει με τον καθαρισμό από τα χιόνια της Εθνικής Οδού, όπου την ευθύνη έχει η Αιγαίο ΑΕ», τονίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει τη Νομαρχία, είναι να παραμείνει ανοιχτό το Εθνικό Οδικό δίκτυο σε περίπτωση που οι χιονοπτώσεις κατέβουν χαμηλότερα.
«Συνεργαζόμαστε επίσης και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού η Παλαιά Εθνική Οδός Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου και Κατερίνης-Αιγινίου είναι στην ευθύνη και την αρμοδιότητα της Περιφέρειας», ανέφερε ο νομάρχης, σημειώνοντας ότι αυτό που προέχει είναι  αντιμετωπιστούν φαινόμενα του παρελθόντος, όπου οι κάθετοι δρόμοι ήταν ανοιχτοί, αλλά η παλαιά Εθνική Οδός έμενε κλειστή λόγω μη έγκαιρης επέμβασης της Περιφέρειας. «Υπάρχει συνεργασία για το ζήτημα και πιστεύω ότι φέτος θα πάνε καλύτερα τα πράγματα», εκτίμησε ο κ. Παπαστεργίου.
Με την ευκαιρία ο νομάρχης, αναφέρθηκε και στην κατάσταση του δρόμου από το Ελατοχώρι μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο, επισημαίνοντας ότι η εργολαβία για την πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος δεν έχει ολοκληρωθεί «ο χιονιάς φέτος ήταν σχετικά νωρίς» είπε και έτσι δόθηκε εντολή να επιδιορθωθεί προσωρινά ο δρόμος. «Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν οφείλονται σε φθορές που προκάλεσε η ρίψη αλατιού τα προηγούμενα χρόνια. Παρόλα αυτά έχει δοθεί εντολή για προσωρινή επιδιόρθωση μέχρι να βγει ο χειμώνας», είπε χαρακτηριστικά.
Στη μάχη για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Πιερίας, αν χρειαστεί, η Νομαρχία έχει έτοιμα προς διάθεση τρία εκχιονιστικά μηχανήματα τελευταίου τύπου, τέσσερα γκρέιντερ, καθώς και εκείνα τα μηχανήματα που μετατράπηκαν ώστε το χειμώνα να είναι κατάλληλα για αποχιονισμό δρόμων. Παράλληλα η Νομαρχία Πιερίας, προμηθεύτηκε 300 τόνους αλάτι
.(Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: