Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PAPAGEORGIOY-KOKKINOPLITES
Συνάντηση με τον βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών που εκπροσωπεί πάνω από 4.500 Κοκινοπλίτες-Πιεριείς.
Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ευχήθηκαν στον βουλευτή «καλή δύναμη» στο έργο του, τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και ζήτησαν την υποστήριξή του στα αιτήματά τους. Ένα από αυτά είναι και η ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου που συνδέει την Πέτρα με τον Κοκκινοπλό, ο οποίος είναι σήμερα χαλικοστρωμένος.
Ο κ. Παπαγεωργίου δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο δρόμος (που χρόνια ζητούν οι Κοκκινοπλίτες) να ασφαλτοστρωθεί.
Τους διευκρίνισε πάντως πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να συντονιστούν και οι Δήμοι Ολύμπου (Λάρισας) και Πέτρας (Πιερίας, καθώς και οι Νομαρχίες των δυο νομών, «ώστε», όπως είπε, «το έργο να έχει τις απαραίτητες μελέτες και να προταθεί για χρηματοδότηση».
Αυτό που παρέλειψε να τους πει είναι ότι θα πρέπει να .....συναινέσουν και άλλες υπηρεσίες, πιχί Διευθύνσεις Δασών και Φορέας διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
Θέλουμε δε να πιστεύουμε ότι ο βουλευτής θα μπει στον κόπο να ερευνήσει το θέμα και να μη συναινέσει να πέσει κι άλλη άσφαλτος στο βουνό, απλά και μόνον επειδή ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών αριθμεί πολλά μέλη.

Μέχρι τώρα έπαιρνα στο κινητό μου μηνύματα από πολιτικούς. Χθες μου ‘στειλε μήνυμα μια LIZA.
«Το καυτό μου κορμί, η ζεστή φωνή θα σου μείνουν αξέχαστα. Κάλεσέ με τώρα στο …», μου γράφει.
Υποθέτω ότι αυτοί που έδωσαν το νούμερο στη λάγνα LIZA (όπως το δίνουν σε κάτι ανεκδιήγητους που επιμένουν να θέλουν να μου προσφέρουν τραπεζικά ή άλλα προϊόντα) δεν την ενημέρωσαν πως ο κάτοχός του είναι γένους θηλυκού.
Εκτός κι αν η ΛΙΖΑ παραείναι λάγνα και δεν κάνει διακρίσεις (φύλου).

PODHLATOPOREIA
Πέλεκας Tour II την Ανοιξη
Ραντεβού την Άνοιξη έδωσαν οι φορείς που οργάνωσαν πρόσφατα την ποδηλατοπορεία «Πέλεκας Tour».
Το περασμένο Σαββατοκύριακο συναντήθηκαν και συζήτησαν σχετικά με την πρόσφατη κοινή τους δράση και αφού διαπίστωσαν ότι εισέπραξαν μόνο θετικά σχόλια από όσους συμμετείχαν, αποφάσισαν να δώσουν και συνέχεια.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πιθανές ημερομηνίες επανάληψης, η επιλογή της διαδρομής, αλλά και ο τρόπος οργάνωσης της επόμενης πορείας, η οποία υπολογίζουν ότι θα έχει διπλάσια συμμετοχή ποδηλατών. Πιθανότερη ημερομηνία οι μέρες λίγο πριν το ερχόμενο Πάσχα.
Σημειωτέον ότι οι διοργανωτές εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στη Διεύθυνση Τροχαίας Κατερίνης για τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε στη διεξαγωγή της ποδηλατοπορείας, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία σε μικρούς και μεγάλους.


Τώρα που η αστυνομία υιοθετεί την πολιτική και τακτική της μηδενικής ανοχής
απέναντι στις αποκλίνουσες (παραβατικές) συμπεριφορές εφήβων και νέων, μήπως μπορεί να την επιδείξει και απέναντι σε όσους ρυπαίνουν ρέματα, καταπατούν δημόσιες εκτάσεις, λαδώνουν και λαδώνονται προκαλώντας ζημιές στους άλλους, κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα την κοινωνία και λεηλατούν δημόσια περιουσία και δημόσιους κορβανάδες (έχω υπόψη μου κάποιους πολιτικούς), ή μήπως πρέπει απαραίτητα να είναι κάτω των 18;

SKITSO
Νέα σύσταση έκανε λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ προς την Ελλάδα να πάρει τολμηρά μέτρα, ανάλογα με αυτά της Ιρλανδίας που μείωσε τους μισθούς κατά 10%.
Δεν έχουμε αντίρρηση να συμμορφωθούμε, αρκεί να πληρώνει τους λογαριασμούς μας ο κ. Τρισέ.


Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό…
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο το απόγευμα ή την Κυριακή, όπου αναμένεται να αποφασίσει για τη λήψη ή όχι δανείου, ώστε να ολοκληρωθούν κάποια απαραίτητα έργα.
Η συνεδρίαση αναμένεται με ενδιαφέρον με δεδομένο την πρόταση του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, να είναι παρόντες σ’ αυτήν οι βουλευτές, ο νομάρχης, τα συμβούλια της ΔΕΥΑΝΟ, του Συνδέσμου Βιολογικού νότιας Πιερίας και ο δήμαρχος Λιτοχώρου.
Τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα όσον αφορά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού της περιοχής, αλλά και τη λειτουργία του βιολογικού… και αν δεν λειτουργήσουν σύντομα, εκτός από οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος η Πιερία θα πληρώσει και σε… αξιοπιστία!

Ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, Κώστας Καμάκας, επελέγη για την προεδρία της ΕΥΑ Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καμάκας, (Κοκκινοπλίτης στην καταγωγή), πέρασε από ακρόαση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Πέμπτη αναλαμβάνει επισήμως τα νέα δύσκολα καθήκοντά του.
Να σημειωθεί ότι το πλειοψηφικό πακέτο της ΕΥΑΘ (74%) ανήκει στο κράτος, ενώ η Εταιρία γλίτωσε την… αποκρατικοποίηση την τελευταία στιγμή από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

A3Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος…
Παρότι δεν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της συνάντησης, είναι μάλλον βέβαιο ότι ο βουλευτής Πιερίας, θα αναλάβει ένα σημαντικό τομέα στο κόμμα με δεδομένο ότι υπήρξε ένα από τα ελάχιστα πρωτοκλασάτα (για να μην πούμε και το μοναδικό) στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που υποστήριξε τον Αντ. Σαμαρά στην Πιερία.
Πάντως θα υπάρξει και νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς να αποκλείεται αυτή να πραγματοποιηθεί ίσως και την Παρασκευή…
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: