Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

€2,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις, το έλλειμμα στο 8,7% Στο τραπέζι, ΑΤΕ, ΤΤ και ΕΥΑΘ

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 09

Έσοδα της τάξης των €2,5 δισ. προσδοκά ο υπουργός Οικονομικών από τις αποκρατικοποιήσεις εντός του 2010. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να κινηθεί γρήγορα από αρχές του έτους, με στόχο να ανασάνεουν τα κρατικά ταμεία και να πειστεί η ΕΕ για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Σύνφμωνα με τον υπουργό στο πακέτο των αποκρατικοποιήσεων εκτός από ΔΕΚΟ συμπεριλαμβάνονται και τράπεζες.
Παράλληλα ο Γ. Παπακωνσνταντίνου επεσήμανε ότι υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ότι το έλλειμμα μπορεί να μειωθεί έως το 8,7% έναντι αρχικών προβλέψεων για 9,1% το 2010.
Η ανακοίνωση για μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος ακολουθεί την υποβάθιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το Δημόσιο σκοπεύει να πουλήσει μέσω placement πακέτο της ΕΥΑΘ της τάξης του 10%, ώστε να μη χάσει τον έλεγχο της εταιρίας.
Παράλληλα εξετάζεται το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας και η πιθανότητα συγχώνευσής της με το ΤΤ ή η πώληση μεγάλου πακέτου.
Ανάλογες είναι οι σκέψεις και οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο αποτελεί φιλέτο και βρίσκεται και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση.

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: