Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Να μπει τέλος στη «ζούγκλα» των εργασιακών σχέσεων


Στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για τις 3 Δεκεμβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με κύριο αίτημα την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη θεσμοθέτηση ενιαίας μόνιμης και σταθερής εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, συμμετέχει ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας.
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπει ένα τέλος στη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων και καλούμε την ηγεσία της ΚΕΔΚΕ να αναθεωρήσει τις απόψεις της για τις σχέσεις εργασίας στους ΟΤΑ», δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Διονύσιος Πουρλιώτης.
Ο ίδιος εκτιμά ως «κατ’ αρχήν θετική» τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για  αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ωστόσο καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του απέναντι στις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004, καθώς και απέναντι στις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης.( Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: