Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ασφάλεια, με σεβασμό στον πολίτη


BOYGIAS


Στην ανάγκη της ανασυγκρότησης της Ελληνικής Αστυνομίας και του επανασχεδιασμού της τακτικής της για την εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη, αναφέρθηκε με δηλώσεις του από την Κατερίνη, ο υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

«Ο φόβος τρώει τα σωθικά της κοινωνίας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο», σχολίασε ο κ. Βούγιας, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την ασφάλεια του πολίτη, αφού πάνω σ’ αυτήν, όπως είπε, χτίζεται η καθημερινότητά του, η ζωή και το δικαίωμα στη δουλειά.
Ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο αστυνομικό, αλλά πολιτικό και κοινωνικό και αυτό προκύπτει από τις καθημερινές..... συζητήσεις που έχει με δημάρχους και αστυνομικούς. Μίλησε για μια ευρύτερη κοινωνική συνεργασία στον τομέα της αντιμετώπισης της βίας, με στόχο «να απαλλαγεί η κοινωνία μας από το φόβο, την άσκοπη βία και την εγκληματικότητα, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο».
Συνεχίζοντας εξέφρασε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να κάνει κάθε προσπάθεια «ώστε να ξαναβγεί η αστυνομία στο δρόμο», εκτιμώντας ότι εκεί είναι περισσότερο χρήσιμοι από το να μένουν στα γραφεία ή «να φυλάγουν πρόσωπα που δεν χρειάζονται βοήθεια».
Ο κ. Βούγιας επεσήμανε ότι στις προτεραιότητες του Υπουργείου είναι η επαναφορά και η ενίσχυση των προληπτικών περιπολιών είτε πεζών, είτε με περιπολικά, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει με «απόλυτο σεβασμό» στα ατομικά και Συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, «χωρίς καμιά αυθαιρεσία, χωρίς καμιά αυθαιρεσία, χωρίς καμιά υπερβολή. Με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση η νέα Ελληνική Αστυνομία θα αποκαταστήσει  τις διαταραγμένες σχέσεις  εμπιστοσύνης με τον Έλληνα  πολίτη», κατέληξε ο Σπύρος Βούγιας. ( Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: