Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

TSIPRAS-NAYTIKOMOYSEIO
Αρκετή ώρα κράτησε η επίσκεψη του προέδρου τη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο πεδίο βολής Λιτοχώρου.
Περισσότερο από δυο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε αμέσως μετά στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Λιτοχώρου, με ....εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικών οργανώσεων και επαγγελματικών φορέων, όπου πολλοί πήραν τον λόγο για να καταθέσουν την άποψή τους.
Παρ’ όλα αυτά, φεύγοντας πήρε το μάτι του το Ναυτικό Μουσείο και μπούκαρε μέσα, όπου και χάθηκε για πολλή ώρα, παρακολουθώντας με μεγάλη προσοχή και περιέργεια τα εκθέματα και την ξενάγηση του έκανε ο υπεύθυνος του Μουσείου Γ. Βλαχόπουλος.

TSIPRAS-TSITLAKIDHS
Μια ακόμη «βαριά» υπογραφή (του προέδρου του ΣΥΝ και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ) προσέθεσε ο Ηλίας Τσολακίδης στο κείμενο της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας για την επέκταση των ορίων του εθνικού Ολύμπου.

TSIPRAS-TRAPEZI
Ως γνήσιος απόγονος του Ξένιου Δία ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος, έκανε το τραπέζι στον Αλέξη Τσίπρα, στη βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας που τους συνόδευαν.
Λίγο μετά τους φιλοξένησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου. «Σπάνια έρχεται αρχηγός κόμματος στο χωριό μας», είπε ο δήμαρχος Λιτοχώρου για να τον διορθώσουν συνδημότες του ότι το Λιτόχωρο επισκέφθηκαν κι άλλοι είναι οι εξής δυο, αλλά αρχηγοί του ίδιου κόμματος: ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Αλέκος Αλαβάνος.
Στο μεταξύ, όλοι όσοι (κι ήταν πολλοί) συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, μίλησαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ακούγοντάς σας να μιλάτε τόσο καλά λόγια για τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», είπε στο τέλος ο πρόεδρος, «είχα την αίσθηση ότι τα ποσοστά μας εδώ είναι 20%»!
Ήρθαν να ζητήσουν τα ρέστα
Παρόντες στη συνάντηση των φορέων με τον Αλέξη Τσίπρα στο Λιτόχωρο ήταν και ο δήμαρχος Κάτω Ολύμπου Λάρισας και ο Κοινοτάρχης Καρυάς Λάρισας και εκδότης εφημερίδας της Ελασσόνας.
Και οι τρεις τα έβαλαν με τους οικολόγους που τους εμποδίζουν να «αναπτύξουν» τον Όλυμπο.
«Η επίθεση που δεχτήκαμε από την Κατερίνη για τη ατυχή(!!) ενέργεια των κατοίκων των Καλυβίων να φτιάξουν μια καλυβούλα (!!!) στο βουνό για τους κτηνοτρόφους, μας ανάγκασε να δούμε τις παρανομίες που έγιναν και από την εδώ πλευρά του Ολύμπου», είπε ο δήμαρχος Κάτω Ολύμπου, μιλώντας για το αυθαίρετο που χτίστηκε στα 2500 μέτρα υψόμετρο.
Ο εκδότης εφημερίδας της Ελασσόνας τα έβαλε με τους «κίτρινους» (από τα νέφος) των Αθηνών, που φωνάζουν για την προστασία του  βουνού και δεν αφήνουν τους παρολύμπιους
να το αξιοποιήσουν κατά πώς νομίζουν.
Στον τελευταίο απάντησε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Όλυμπος», είπε στο κλείσιμο της συνάντησης, «δεν ανήκει στους κιτρινιάρηδες των Αθηνών, ανήκει σε όλον τον πλανήτη».

Τη ματιάσανε την πρεμιέρα του ΠΗΓΑΣΟΥ και δεν δόθηκε τελικά προχθές, Σάββατο, καθώς μια εκ των πρωταγωνιστριών της παράστασης «Η Άννα Καρένινα ζούσε στη γειτονιά μας» ασθένησε.
Έτσι η πρεμιέρα θα δοθεί το ερχόμενο Σάββατο. Όσοι σκοπεύετε να δείτε την παράσταση μην παραλείψετε (για να μη μείνετε εκτός «νυμφώνος») να τηλεφωνήσετε για να κάνετε κράτηση θέσης. Κι αν δεν βρείτε για την πρεμιέρα, μην ανησυχείτε, οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 του Γενάρη (κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα)

Ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης θα εκπροσωπήσει (όπως μας ενημέρωσαν από το πολιτικό του γραφείο) την Ελλάδα, παίρνοντας μέρος, ως μέλος, στην Τακτική Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών του Οργανισμού για την Οικονομική Ανάπτυξη της Παρευξείνιας Περιοχής.

«Η χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και η ουσιαστική ενημέρωση όλων είναι επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά και αυτό πρόκειται να κάνει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κερδίσουμε όλοι σε αξιοπιστία και διαφάνεια στο μέλλον», είπε η νέα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Μαρία Μίχου, εκφωνώντας την παρθενική της ομιλία στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους για το έτος 2007.
Η κ. Μίχου δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει στην ομιλία της και αναφορές για την Πιερία και ειδικότερα για τον τουρισμό, τη γεωργία και το εμπόριο που, όπως είπε, «παρά τις συνεχόμενες υποσχέσεις για κρατικές επιδοτήσεις και ενίσχυση των κλάδων αυτών, δεν είχαμε σχεδόν καμιά θετική εξέλιξη».
Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα-πρόβλημα των διοδίων. «Αν  και η Πιερία είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός νομός, φτάσαμε σήμερα να έχουμε τρεις σταθμούς διοδίων και να ετοιμάζεται και τέταρτος στο Αιγίνιο κάτι που δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει», είπε.
Τέλος, έκανε αναφορά και στην ανεργία, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι ανοδική στο νομό και έκλεισε αισιόδοξα ως εξής: «Όλα αυτά όμως είναι απόρροια κακής δημοσιονομικής πολιτικής και προτεραιοτήτων από την κυβέρνηση της ΝΔ και αυτό σκοπεύουμε να αλλάξουμε σταδιακά προς όφελος όλων μας».

A1_22-11
Την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησε το Σάββατο, η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του τόπου. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, στεφάνι κατέθεσε η Βουλευτής Μαρία Μίχου.

A2_2-11
Μπορεί την 16η Οκτωβρίου και την 28η Οκτωβρίου να μην έστειλε εκπρόσωπό της η Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις, φρόντισε όμως χθες, ημέρα Εθνικής Αντίστασης, να στείλει τον υφυπουργό Σπύρο Βούγια.
Ο κ. Βούγιας στις δηλώσεις του για την επέτειο είπε: «Τιμάμε τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, αυτούς που έδωσαν στην Ελλάδα ένα όραμα ανάτασης αγώνων για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο αγώνας ενωτικός, οραματικός, δίκαιος, ορίσθηκε πάνω στις αγωνίες του ελληνικού λαού και έδωσε προοπτική και ελπίδα σε ένα ολόκληρο έθνος. Θα έλεγα και σε μια ολόκληρη ήπειρο, την Ευρώπη, που εμπνεύσθηκε από τους αγώνες της εθνικής αντίστασης στην Ελλάδα.
Τα οράματα τους είναι επίκαιρα και σήμερα για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κυρίως για κοινωνική δικαιοσύνη που είναι ένα αιτούμενο και της σημερινής εποχής».

A3_22-11
Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν σε όλο τον κόσμο σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Στην Ελλάδα οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα είναι σχεδόν δυό φορές πιο συχνοί απ 'ότι παγκοσμίως.
Έχουμε  2.000 θανάτους,  4.000 βαριά και 30.000 ελαφρά τραυματισμένους κατά μέσο όρο το χρόνο.  Από τους νεκρούς και τους τραυματίες το 1/3  είναι παιδιά.
Το τραγικό αυτό γεγονός γίνεται ακόμα χειρότερο αν υπολογίσει κανένας ότι πέρα από τους θανάτους πολλοί  από τους τραυματίες μένουν ανάπηροι, και μάλιστα σε μικρή ηλικία.
Είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να μας κάνουν να σκεφτόμαστε με περισσότερη υπευθυνότητά όταν κινούμαστε είτε με όχημα, είτε πεζοί…
Την Κυριακή το πρωί με πρωτοβουλία της  Ένωσης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων του νομού μας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Λιτόχωρο, υπέρ όσων έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο.
Και να φανταστεί κανείς, ότι οι περισσότεροι από εκείνους που χάθηκαν άδικα, θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει αν φορούσαν τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο ή το κράνος στη μηχανή.
ΚΡΑΧΤΗΣ (http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: