Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου: «Να τελειώσει επιτέλους το έργο της υπογειοποίησης στο Σιδ. Σταθμό»


th papageorgiouΟ Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες κατοίκων, επαγγελματιών και φορέων του Σιδ. Σταθμού και του Δήμου Παραλίας για την καθυστέρηση της παράδοσης του έργου της υπογειοποίησης της οδού Λ. Ιασονίδη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, η οποία έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα σε όλους, αναζήτησε τους υπεύθυνους του έργου, την επιβλέπουσα υπηρεσία (ΕΡΓΟΣΕ) και ενημέρωσε το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, προς κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο στην κατασκευή και επίβλεψη του έργου, είναι απαράδεκτο, σε ένα μεγάλο πράγματι έργο όπως αυτό της ανακαίνισης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης και της υπογειοποίησης της οδού Λ. Ιασονίδη, να .....
μην υπάρχει μελέτη και προγραμματισμός ώστε να δοθούν οι προσφορότερες λύσεις, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, για τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που προκαλούνται στις επιχειρήσεις οι οποίες υπάρχουν γύρω από το έργο και στις γενικότερες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή από την διακοπή της κυκλοφορίας. Η καλύτερη λύση θα ήταν να είχε ολοκληρωθεί αυτό το έργο το γρηγορότερο δυνατό και να μην καθυστερεί – εξαντλώντας τα τυπικά χρονοδιαγράμματα – από απαιτήσεις και παράλληλα έργα που δεν είχαν προβλεφθεί.
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του έργου το 99% των εργασιών έχει ολοκληρωθεί και η υπόγεια διάβαση θα δοθεί στην κυκλοφορία. Ευελπιστούμε το έργο να παραδοθεί σύντομα και η περιοχή η οποία είναι μια από τις εμπορικότερες της πόλης να βρει ξανά τον ρυθμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: