Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ο επίμονος Γιώργος

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-11-2009


Ο επίμονος Γιώργος συνεχίζει σιγά - σιγά να αποδεικνύει σε όλους μας, όσους έντονα τον αμφισβητήσαμε, ότι έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαφορετικη πολιτική κουλτούρα και απόψεις μακράν μπροστά της συνηθισμένης πολιτικής νοοτροπίας.Αποδιεκνύει καθημερινά ότι είναι βαθειά δημοκρατικός, με απόψεις που ίσως για πολλούς απο εμάς να λέγαμε ή και να λέμε ότι "δέν γίνεται αυτά να εφαρμοστούν, δέν θα μπορέσει ή δέν θα τον αφήσουν, είτε εκείνοι του βαθύ ΠΑΣΟΚ είτε άλλα συμφέροντα".
Ομως επιμένει: 
-Επιμένει στην οριστική ρήξη με καθεστωτικές δομές της μονόπλευρης, σαρθής ,διεφθαρένης κρατικής μηχανής.
-Επιμένει και επιδιώκει, με όποιο κόστος, στο δυσκολοεφάρμοστο σύστημα στελέχωσης των οργανισμών με στελέχη που δίνουν το παρόν με την δική τους αίτηση, με τα όποια προσόντα διαθέτουν.Εστω και άν κατά το ήμισυ πετύχει αυτό το εγχείρημα (έτσι δείχνουν τα πράγματα) θα είναι μεγάλο κέρδος για την δημοκρατία μας.
-Επιμένει και θέλει (γιατί αυτές είναι οι πεποιθήσεις και οι αρχές του) να μπεί η στελέχωση ολόκληρου τυο δημόσιου τομέα,κάτω απο την ομπρέλα του ΑΣΕΠ, χωρίς καμμία παρέμβαση απο κανένα και εναντι οποιουδήποτε.
-Ακόμη και τώρα και ενώ η αξιωματική  αντιπολίτευση τολμά να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση για την οικονομία, το αντιπαρέρχεται, δέν ασχολείτια με το παρελθόν και κοιτάζει μπροστά το μέλλον, με την αγωνία και την προσπάθεια απο την πρώτη ημέρα, να αποκτήσει η Ελλάδα την χαμένη της αξιοπιστία, μέσα στους κόλπους της Ευρώπης αλλά και σε όλους του διεθνείς οργανισμούς..
-Ταξίδεψε μέσα σε ένα μήνα,συναντήθηκε με πολλούς, συμμετείχε σε φόρουμ, υπέβαλλε προτάσεις στην ΕΕ για θέματα που δέν τολμούσε κανείς να τα αγγίξει, και μάλιστα έγιναν θέματα επεξεργασίας στην ΕΕ.
-Προσπαθεί να βάλει μπορσ΄τα το τραίνο της Ελλάδος και να το οδηγήσει.. σε άλλους οραματικούς δρόμους..
-Απέδειξε στην πρώτη του στην ώρα του πρωθυπουργού, ότι δέν έχει κανένα κόμπλεξ να αποδεχτεί επικοδομητικές προτάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης και να συμφωνήσει στην μελλοντική εφαρμογή τους..
-Ενώ το ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες  εκλογές ήταν ανέλπιστα μεγάλο, προσπαθεί να συμφωνήσει με τα κόμματα της ευρύτερης δημοκρατικής αριστεράς και έχει "ανοικτά αυτιά" να ακούσει και να διαβουλευτεί.(εξάλλου εκείνος εισήγαγε την ορολογία αυτή στην σύγχρονη λεκτική αντζέντα των κομμάτων).
-Χωρίς κομπασμούς και φαυλότητα, προσπαθεί να περάσει στον ελληνικό λαό, την ανοικτή διαβούλευση, το ανοικτό Υπουργικό Συμβούλιο, την πλήρη διαφάνεια για όλους και σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.
-Βέβαια ένας τέτοιος δρόμος δέν είναι στρωμμένος με ροδοπέταλλα, αλλά έχει τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια .
- Η οικονομία είναι εκείνη που δένει τα χέρια της άμεσης αποτελεσματικότητας, όμως άν η πορεία είναι σταθερή, με πιξίδα πάντα τις ριζικές αλλαγές, προς το συμφέρον της πλατιάς λαικής μάζας , ο λαός θα κάνει υπομονή.. αρκεί ναμήν υπάρξουν πισωγυρισματα στις βασικες αρχές και θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα που πασχολούν το λαό μας.
-Ετισ ίσως ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες, αλλά πρέπει να επιμείνει.... και όπως λέει και ο λαός μας πρέπει να συνεχίσει το "σπάσιμο πολλών αυγών", ακόμη και άν είναι πράσινων..  και να συνεχίσει να ακούει και να αφουγκράζεται το λαό, που παιτεί και θέλει να ανεβάσει ρυθμούς ο Γιώργος, αλλά να επιμείνει σταθερά, ξανά και ξανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: