Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Το "ακανθώδες μονοπάτι" της Ντόρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-11-2009


Το "ακανθώδες μονοπάτι" η Ντόρα ξεκίνησε να το διαβαίνει απο παλαιά.Με την αμφισβήτηση των περισσοτέρων "δελφίνων και λοχαγών" που έβλεπαν με θετικό μάτι την μετα Κώστα Καραμανλή.Ηξεραν , έβλεπαν, την οργάνωση, την αποδοχή και στήριξη της Ντόρας απο την πλειονότητα των ΜΜΕ εδώ και αρκετά χρόνια.Περίμεναν καρτερικά την δική τους "ώρα". Ηλθε όμως ο Κώστας Καραμανλής και την τοποθέτηση δίπλα του στο νευραλγικό Υπουργίεο των Εξωτερικών.Ετσι αμέσως η δημοτικότητά της αλλά και οι "μετοχές" της ανέβηκαν και έγινε το ΝΟ 2 στη ΝΔ.
Ομως σιγά σιγά επανήλθε στο προσκήνιο ,ο αποστασιοποιημένος και μέχρι τότε παροπλησμένος Αντώνης Σαμαράς με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Και άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα .ότι .....

ο Σαμαρας ετοιμάζεται. Και επαληθεύτηκαν όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Και φτάσαμε στο σημείο μηδέν και ο Σαμαράς διεκδικεί επι ίσοις οροις το εξίωμα του αρχηγού της Νέας Δημηοκρατίας, με εκλογή απο τη βάση του κόμματος..
Διαδικασία εκλογής που προσπάθησε να τη μπλοκάρει η Ντόρα.Απέτυχε και ανακγάστηκε σε απανωτές αναδιπλώσεις..
Εκείνοι όμως που υποστήριξαν απο την αρχή την εκλογή του αρχηγού απο τη βάση του κόμματος έχουν ήδη συμμαχήσει και φτάσαμε να έχουμε μπροστα μας μία εκλογή θρίλερ ή "ντέρμπυ".
Καθημερινά, ακούμε βουλευτές και στελέχη να τάσσονται με τον Αντώνη Σαμαρά και άλλι με την Ντόρα.
Η Ντόρα για να συσπειρώσει τα μέλη της ΝΔ,ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα, με μόνιμη επωδό, την αντιπολιτευτική τακτική κατά του ΠΑΣΟΚ επηρεασμένη και αυτή απο τη ρητορική Σαμαρά και απο τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, ποιός θα κολακέψει περισσοτερο τους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Τώρα όμως διαπίστωσε ότι δέν της βγαίνει.Δέν πείθονται οι Νεοδημοκτράτες ότι φέρνει κάτι καινούργιο, με την αντιπολίτευση σε μία κυβέρνση 30 ημερών και χωρίς να κάνει καθόλου κριτική στο κόμμα της και στα αίτια της ήττας και σε τί καινούριο θα πρέπει να πρεσβεύει στο χώρο της συντηρητικής παράταξης.
Ετσι δειλά - δειλά αλλάζει στρατηγική, άρχισε απο χθές την κριτκή για τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης, για τα λαμόγια, για το ηθικό και νόμιμο, για αλλαγές. για ξιοκρατία και άλλα παρόμοια .
Αρχισε δέ και η σπορά και του διλήματος της διάσπασης σε περίπτωση ήττας της.Βέβαια επίσημα το αρνούνται, αλλά άν συζητήσει κανείς με στελέχη της Ντόρας, είναι πιά μόνιμο το δίλημμα, και μάλιστα το παρομοιάζουν με εκείνο του Σιμήτη, όταν εκλέχθηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Οσο δέ πλησιάζει η 29 Νοεμβρίου και τα γκάλποπ θα φέρουν τον Αντώνη Σαμαρά να προηγείται ή να είναι κοντά, τόσο περισσότερο θα ενταθεί η προσπάθεια του επιτελείου της να περάσει στον Νεοδημοκράτη, το δίλημμα της εκλογιμότητας και της δυνατόητας να επαναφέρει την ΝΔ στην εξουσία και θα αφήνεται να εννοηθεί και η περίπτωση διασπάσεων, αφού είναι γνωστό ότι δέν θα ήταν δυνατόν η Ντόρα να είναι παρά των πλευρώ του Αντώνη Σαμαρά ώς δέυτερη,άν αποτύχει να εκλεγεί εκείνη.
Ετσι πιστεύεται ότι θα εντείνει τις προσπάθειές της να πείσει, ότι εκείνη είναι η νομιμόφρονη του κόμματος, "απογαλακτισμένη" πολιτικά απο τον Επίτιμο,και η ικανότερη..
Βέβαια με τόση στήριξη που έχει απο όλες τις απόψεις,ΜΜΕ,μηχανισμούς,παράγοντες, θα έπρεπε να κάνει "περίπατο", αλλά τελικά ο δρόμος για την αρχηγία είναι "ακανθώδης" και πάρα πολλές παγίδες..Ας είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί και άς περιμένουμε το χρόνο να κυλίσει.. και θα δούμε..
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: