Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

 
Την Κυριακή τελικά θα επισκεφθεί την Πιερία και ειδικότερα την Κατερίνη ο Αντώνης Σαμαράς και όχι σήμερα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Η παρουσία του στην κηδεία της Αλίκης Καραμανλή ο λόγος.
Είμαστε ακόμη στη δίνει της γαλάζιας προεκλογικής περιόδου. Κάποιοι θεωρούν σκοπό της ζωής τους την διαδικασία και μάλλον σωστά πράττουν, αν η ζωή τους είναι τόσο μα τόσο ανούσια.
Για μας τους υπολοίπους υπάρχουν σοβαρότερα και σημαντικότερα θέματα, χωρίς να υποτιμούμε μια διαδικασία που έχει άμεσο αντίκτυπο στην πολιτική ζωή του τόπου.
Δεν θα τρελαθούμε κιόλας.
Η εμπειρία πάντως είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Και όσοι .....δεν την έχουν, πέφτουν σε «παγίδες» αυτή την περίοδο.
Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Αρκεί να αναγνωρίζονται εγκαίρως.
Πάμε στην τοπική επικαιρότητα. Μην ξεχνιόμαστε, έχουμε και τη σύσκεψη για τα αλλοδαπά καταστήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Μην ξεχάσω να σημειώσω ότι στη σύσκεψη έχουν κληθεί αντίστοιχοι φορείς από όλη την Ελλάδα. Και πέφτει σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευση Σαμαρά στην Κατερίνη.
Εμπρός καλά μου ποδαράκια.
Πάμε καλύτερα σε ειδήσεις γενικού ενδιαφέροντος, γιατί λόγω της φορτισμένης περιόδου δεν είμαστε για πολλά-πολλά.
Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα σας λέω.
Ούτε στον εχθρό σου, που λέει κι ο σοφός λαός: Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση φτερνίσματος αντιμετωπίζει ένα 12χρονο κοριτσάκι στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς φτερνίζεται 12.000 φορές την ημέρα και οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από 2 εβδομάδες μετά από ένα απλό κρυολόγημα. Η 12χρονη έχει υποβληθεί σε έντεκα διαφορετικές θεραπείες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μητέρα της αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, ελπίζοντας ότι ίσως βρεθεί κάποιος ειδικός που θα δώσει λύση.
Η Λορέν δεν πηγαίνει πλέον στο σχολείο, καθώς είναι αδύνατο να παρακολουθήσει μάθημα σε αυτή την κατάσταση. Το μόνο που επιθυμεί, είναι να επανέλθει ξανά στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Κάποιοι γιατροί πάντως αποδίδουν τα συνεχή φταρνίσματα της Λορέν σε ψυχολογικούς παράγοντες.
Σκεφτείτε να συμβεί αυτό σε κάποιον από τους υποψηφίους προέδρους της Ν.Δ. μεσουσης της προεκλογικής περιόδου.
Εχω κι άλλα ωραία.
Η τελευταία έκδοση του ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet κατέγραψε τις δέκα καλύτερες πόλεις για διασκέδαση στον κόσμο υπό τον τίτλο «Χίλιες Απόλυτες Εμπειρίες»:
1. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΣΕΡΒΙΑ: Η εποχή που τα αρνητικά δημοσιεύματα για τη Σερβία την άφηναν εκτός του... «νυχτερινού γίγνεσθαι» έχει παρέλθει και οι τουρίστες συνειδητοποιούν τώρα αυτό που οι ντόπιοι πάντα γνώριζαν- το Βελιγράδι πραγματικά ξέρει να διασκεδάζει. Με τους πληθωρικούς κατοίκους του και τη φήμη του ως μέρος που συχνάζουν διανοούμενοι, το Βελιγράδι προσφέρει μεγάλη ποικιλία στη νυχτερινή ζωή-από μπαρ και εστιατόρια στην περιοχή Σκανταρλίγια ως τα νυχτερινά κλαμπ -ποταμόπλοια στο Σάβα και το Δούναβη.
2. ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ: Το «χαλαρό» Μόντρεαλ γίνεται όλο και δημοφιλέστερος προορισμός για τους τουρίστες, που απολαμβάνουν το ευ ζην σε ένα μέρος με δίγλωσσο περιβάλλον, καλή τοπική μπύρα και εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο στο γειτονικό Μόν Ρουαγιάλ. Ο μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός του Μόντρεαλ και η ατμοσφαιρική παλαιά συνοικία δίνουν στην πόλη έναν μποέμικο αέρα: καφέ, τζαζ κλαμπ, κατάμεστες ντισκοτέκ και επιπλέον το δημοφιλές φεστιβάλ κωμωδίας που διοργανώνεται κάθε Ιούλιο.
3.ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Με το μοναδικό συνδυασμό της ευρωπαϊκής με τη νοτιοαμερικανική κουλτούρα και το πάθος για το χορό, η πρωτεύουσα της Αργεντινής αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μία ζωντανή νυχτερινή ζωή. Η μόδα και το ευρύ φάσμα διασκέδασης στα «barrios» του Μπουένος Άιρες. Τζαζ κλαμπ ή ολονύχτιος χορός, κάποια από τα κλαμπ και τα πολιτιστικά κέντρα προσφέρουν μαθήματα για να μάθει κανείς τάνγκο ή σάλσα. Στην πόλη μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα: από ιρλανδικά παμπ και φολκλορική μουσική ως πάρτυ σε σπίτια.
4. ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, η παγκόσμια πρωτεύουσα της ασταμάτητης κατανάλωσης είναι αξεπέραστη. Υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε τεχνητά νησιά, υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα και πανάκριβα κοσμήματα στις βιτρίνες των καταστημάτων. Ωστόσο, το Ντουμπάι είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος με φανταχτερά μπαρ και κλαμπ.
5. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ: Μοντέρνα καταστήματα και εκθεσιακούς χώρους μπορεί να συναντήσει κάποιος στην πανέμορφη ελληνική πόλη. Η Θεσσαλονίκη καυχιέται για τη νυχτερινή της ζωή στη διάρκεια των χειμερινών μηνών που οι περισσότεροι φημισμένοι προορισμοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη»: από καλλιτεχνικά καφέ, μέχρι Λάτιν μπαρ και ντισκοτέκ και μπουζούκια. Αρκετά για να σας κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μετά τις επισκέψεις σε βυζαντινές εκκλησίες και μουσεία.
Στις υπόλοιπες πέντε θέσεις ακολουθούν οι εξής πόλεις:ΛΑ ΠΑΣ, ΒΟΛΙΒΙΑ- ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ, ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ-ΜΠΑΚΟΥ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ-ΟΚΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ (ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: