Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Άντε και τις φάγαμε τις 100 πρώτες μέρες του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον κατά το 1/3.
***
Είστε ευχαριστημένοι; Για την ώρα είναι σαν να μας κέρασαν ένα σφηνάκι και μπήκαμε στην αναμονή για το κυρίως γεύμα.
***
Η κοινή γνώμη είναι θετική για τις προθέσεις της κυβέρνησης, για τις μέχρι τώρα κινήσεις της. Εμείς συνηγορούμε αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε και τα πρώτα φάουλ.
***
Λάθος η αθέτηση κάποιων εξαγγελιών. Μικροπταίσματα αλλά σημαντικά, γιατί θέτουν θέμα αξιοπιστίας.
***
Να θυμίσουμε το θέμα της απόσυρσης αυτοκινήτων που θα ...είχε διευθετηθεί προς το καλύτερο, τον πράσινο φόρο και τις προκαταβολές από τους ημιυπαίθριους που το κράτος-μπατάκι κρατάει στις τσέπες του.
***
Να δηλώσουμε την ένστασή μας για τη διαφαινόμενη φορολογική μεταρρύθμιση που κατεβάζει πολύ τον πήχη της πλουτοκρατίας στα 30.000 ευρώ ετησίως, όπως λέγεται.
***
Και φυσικά να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας που επιτέλους υιοθετούνται τεκμήρια και πόθεν έσχες.
***
Να επισημάνουμε την αντίθεσή μας στην υπερεκτίμηση των βιογραφικών για αμιγώς πολιτικές θέσεις και την υποβάθμιση της πολιτικής διαδρομής «ως προσόν» για την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου.
***
Και βέβαια να προσθέσουμε ότι η συμμετοχική δημοκρατία δεν είναι υπόθεση μόνο λίγων πανεπιστημιακών και τεχνοκρατών αλλά μια ευρύτερη διαδικασία που αφορά μαζικούς χώρους δουλειάς και πολιτικής σκέψης.
***
Η αγωνία όσων εναπόθεσαν τις ελπίδες τους και τις προσδοκίες τους στο Γιώργο είναι να μην αποκοπεί από τις λαϊκές μάζες και απομονωθεί σ’ένα επικοινωνιακό μοντέλο διακυβέρνησης τύπου Καραμανλή, όπου οι αρεστοί θα αποφασίζουν για τους άριστους.
***
Και προσέξτε. Στη Ν.Δ. θύμωσαν για πρώτη φορά. Στο ΠΑΣΟΚ αν συμβεί, θα είναι η τρίτη. Τρίτη και φαρμακερή που λένε.
*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια: