Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Από κοινού Δήμος Κατερίνης και Α/Δ Πιερίας για την «ευταξία» στην πόλη


APO_KOINOY_GIA_THN_EYTAKSIA
Μεικτά συνεργεία δημοτικών αστυνόμων και τροχονόμων θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες του Κ.Ο.Κ και στους καταληψίες κοινόχρηστων χώρων

Η ενίσχυση και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης, προκειμένου να μπει τάξη στην αταξία του κέντρου κυρίως της πόλης, απασχόλησαν τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Αθανάσιος Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο .....Αναπληρωτής Δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Συμεών Οφίδης, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Γιώργος Τζήμας, ο Διοικητής Τροχαίας Γιώργος Κουκουσέλας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης Σπύρος Γκουντέβενος, τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, Τσαχουρίδης Ιορδάνης, Γιργωλάς Γεώργιος και ο εκπρόσωπος του συλλόγου Δημοτικών Αστυνόμων κ. Καστανιώτης.
Στόχος της σύσκεψης ήταν να βρεθούν αποτελεσματικοί τρόποι «για τη διασφάλιση της ευταξίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του δήμου Κατερίνης, «και για την έγκαιρη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της πόλης».
Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων συναποφασίστηκε να συγκροτηθούν
μεικτά συνεργεία από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης, με αντικείμενο τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ιδιαίτερα σε οδούς που παρουσιάζουν έντονους κυκλοφοριακούς φόρτους, τον έλεγχο της παράνομης κίνησης και στάθμευσης δικύκλων στο πλέγμα των πεζοδρόμων, τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων σε επικίνδυνες διασταυρώσεις, σε θέσεις στάθμευσης Α.ΜΕ.Α, σε πεζοδρόμους ή σε σημεία που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία,ενώ για τους παραβάτες τους Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αποφασίστηκε η επιβολή αυστηρών μέτρων, μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.
Επιπλέον, τα μεικτά συνεργεία θα αντιμετωπίζουν ζητήματα που αφορούν την παράνομη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, την ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων, την παράνομη αφισοκόλληση, το παρεμπόριο, την επαιτεία και άλλες παραβατικές συμπεριφορές.

Σ. Χιονίδης: «Με συστηματικές ενέργειες δίνουμε ανάσα στο κέντρο της πόλης»

Με την ευκαιρία της σύσκεψης, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά και η εφαρμογή «των τεχνικών μέσων που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του πλέγματος των πεζοδρόμων».
Ήδη έγινε η τοποθέτηση βυθιζόμενων μπαρών στις εισόδους των πεζοδρόμων, προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή είσοδος και διέλευση των οχημάτων που απαιτείται να εισέλθουν στους πεζοδρόμους, εγκαταστάθηκε το σύστημα λειτουργίας τους και ολοκληρώνεται η καταγραφή των οχημάτων στα οποία θα δοθεί κάρτα εισόδου.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, τοποθετήθηκαν τέσσερις βυθιζόμενες μπάρες (όπως είχε συναποφασιστεί από τους εμπλεκόμενους φορείς τον Ιούλιο του 2008) στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και 16ης Οκτωβρίου, Αριστοτέλους και Ανδρούτσου, Κρέσνας και Ζαλόγγου και Πλατεία από οδό Ειρήνης.
«Με συστηματικές ενέργειες δίνουμε ανάσα στο κέντρο της πόλης», τόνισε ο δήμαρχος. «Αυτό επετεύχθη» πρόσθεσε, «με τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που κάναμε, με την κατασκευή των κυκλοφοριακών κόμβων, με το σύστημα της ελεγχόμενης πρόσβασης στο πλέγμα των πεζοδρόμων, με την τοποθέτηση των εξεδρών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τις τεχνικές παρεμβάσεις στις οδούς και τα πεζοδρόμια, με τη νυκτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, με την τοποθέτηση των οριοδεικτών (κολωνάκια) στους συλλεκτήριους δρόμους της πόλης, με τις δεκάδες διανοίξεις των επί δεκαετίες κλειστών οδών».
Ανέφερε ακόμη ότι οι συστηματικές αυτές ενέργειες συνεχίζονται με την κατασκευή του κυκλικού δακτυλίου της πόλης («ήδη κατασκευάζεται», είπε) και περιλαμβάνει τις οδούς Σβορώνου-7ης Μεραρχίας-Νοσοκομείου-Επισκόπου Μακαρίου-Αγίας Παρασκευής-Τερζοπούλου-Θεσσαλονίκης-Κασσάνδρου-Κίτρους-Εθνικής Αντίστασης.
Τα επόμενα βήματα είναι η δημιουργία πάρκινγκ στην πλατεία Δημοκρατίας («τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνουμε την αγορά του οικοπέδου», δήλωσε ο κ. Χιονίδης) και η δημιουργία τριών περιφερειακών πάρκινγκ, στην περιοχή του γηπέδου του Πιερικού, στον Άγιο Ευθύμιο και στην οδό 19ης Μαΐου.
«Η εικόνα της πόλης αλλάζει κι αυτό διαπιστώνουν καθημερινά όλοι οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της. Συνεχίζουμε συστηματικά την προσπάθεια προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών και να αναβαθμίσουμε αισθητικά την εικόνα της πόλης μας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε αρωγούς όλους τους συμπολίτες μας», κατέληξε ο δήμαρχος Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: