Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
A4_-_1
Στην πρώτη θέση, στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο Στρατηγός Γρυλάκης, ο πρώην ΠΕΣΥάρχης Θέμης Σπυριδόπουλος, αλλά και ο καθηγητής συντοπίτης μας κ. Πιπερόπουλος.
Τα «ορεινά» της αίθουσας επέλεξε ο Νομάρχης Πιερίας, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία του Κώστα Κουκοδήμου σε αντίθεση με εκείνη του Βαγγέλη Πολύζου…
A4_-_2

Την τελευταία στιγμή ειδοποίησαν τον πρόεδρο τη ΝΟΔΕ Πιερίας, ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης.
Ο Αντώνης Μπάσδρας, ως όφειλε, αποχώρησε λίγο πριν το τέλος της ομιλίας, για να προετοιμάσει τη συνάντηση ως καλός οικοδεσπότης και ....όπως έκανε και με τους άλλους δύο υποψηφίους προέδρους του κόμματος.
Μάταια όμως περίμενες τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τελικώς ανέβαλε την επίσκεψή του στα γραφεία του κόμματος.
Όπως διευκρινίστηκε, η αναβολή οφείλεται στο «σφιχτό» του προγράμματος του κ. Σαμαρά και όχι επειδή έχει προηγούμενα με τους «μηχανισμούς», ούτε βέβαια επειδή η πλειοψηφία των μελών της ΝΟΔΕ τάχθηκε φανερά υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη.
Πάντως η μη διάθεση έστω μερικών λεπτών από πλευράς Σαμαρά για να επισκεφθεί τα γραφεία του κόμματος ενόχλησε σφόδρα τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, τα οποία δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους.
Αντίθετα μάλιστα, ήταν προθυμότατοι να μιλήσουν για… αυτήν!

A2_15-11
Δήμαρχε κάνε λίγο πιο φαρδιά τα πεζοδρόμια, για να παρκάρουνε πιο άνετα οι φιλοξενούμενοι…
Αν είχε γίνει τέτοια κινητοποίηση (όπως έκαναν οι φίλοι του κ. Σαμαρά στην Κατερίνη) και κατά τις εκλογές του Οκτώβρη, σίγουρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχανε με 10 μονάδες διαφορά!

A3_15-11
Άντε καλά η αισθητική είναι κάτι που δεν μπορούμε όλοι να την έχουμε και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν μας πέφτει λόγος…
Αλλά είναι τόσο εύρωστος πια αυτός ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, ο οποίος τύπωσε δεκάδες λάβαρα για τα «Αικατερίνεια» με χρονολογία 2009;
Εκτός από δύο, τρία λάβαρα τα οποία θα κρατήσουν ίσως κάποιοι, ως κομμάτι των φετινών Αικατερίνείων, τα υπόλοιπα θα πάνε στα σκουπίδια…
Λεφτά έχομε και ας τυπώσουμε άλλα του χρόνου… εξάλλου ο πολιτισμός κοστίζει!

A5_15-11
Μετά από 16 χρόνια, αποκαθηλώθηκε η ταμπέλα των γραφείων της Πολιτικής Άνοιξης, που κοσμούσε το μέγαρο Παπαγεωργίου, στην Κατερίνη…
Εξάλλου όλα τα στελέχη της τότε Πολιτικής Άνοιξης, ετοιμάζονται να μετακομίσουν… απέναντι!

Δηλώσεις …αρχείου
«Με συστηματικές ενέργειες δίνουμε ανάσα στο  κέντρο της πόλης», είπε ο δήμαρχος Κατερίνης, την περασμένη Παρασκευή, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας για την από κοινού δράση αστυνομικών και δημοτικών αστυνόμων, προκειμένου να μπει τάξη στην αταξία της πόλης.
Τα ίδια κι απαράλλαχτα («με συστηματικές ενέργειες και βήματα προσεκτικά σχεδιασμένα βάζουμε τέλος στην αναρχία και δίνουμε ανάσα στο κέντρο της πόλης»), έλεγε και τον Ιούλιο του 2008.
Μάλλον είναι πολύ βαθειά η … ανάσα και θέλει το χρόνο της (και βάλε).
Παρεμπιπτόντως, Ιούλιο του 2008 είχαν συναποφασίσει δήμος Κατερίνης και φορείς της πόλης για το πού (στον πεζόδρομο) θα τοποθετηθούν οι βυθιζόμενες μπάρες, αλλά χρειάστηκαν, φαίνεται, πολλές συστηματικές ενέργειες μέχρι να τοποθετηθούν, πρόσφατα και (απ’ ό,τι καταλάβαμε) θα χρειαστούν κι άλλες μέχρι να λειτουργήσουν

Ζωντανά μέσω δορυφόρου μεταδίδονται πολλές από τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά.
Για χθες πάντως, το επιτελείο του είχε επιλέξει, από πριν, να μεταδώσει την ομιλία στη Βέροια και στη Χαλκιδική και όχι την ομιλία του στην Κατερίνη.
Φαίνεται δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να οργανωθεί εδώ μέγα πλήθος.
Έτσι έχασαν μερικά ωραία πλάνα.

Οι χουβαρντάδες
Αύξηση 1,5% στις αποδοχές 200.000 συνταξιούχων του δημοσίου θα χορηγήσει η κυβέρνηση το 2010.
Σε απόλυτα ποσά, οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 11 έως 22 ευρώ το μήνα, ή από 37 έως 73 λεπτά την ημέρα.

Τριήμερη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αυτή τη βδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την Πέμπτη θα βρεθεί και στην Πιερία, με αφορμή τον Όλυμπο και ό,τι τον πληγώνει (όπως το πεδίο βολής).

Ο Δημ. Αβραμόπουλος, που δήλωνε ότι δεν ήθελε να είναι μέρος της σύγκρουσης, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, που μεσούσης της προεκλογικής του εκστρατείας έπαθε τροφική δηλητηρίαση. Με αντίπαλο την οικογένεια Μητσοτάκη, πάλι καλά να λέει.

Όπως επανέλαβε προσφάτως (από τη Λάρισα) ο Γ, Μαγκριώτης, η επαναδιαπραγμάτευση που θα κάνει η κυβέρνηση με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τμήματα της ΠΑΘΕ, θα αφορά, συγκεκριμένα, τη μείωση των εσόδων του Δημοσίου από τα διόδια.
Το γράφουμε μην τυχόν και διέλαθε της προσοχής των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στο νομό, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για τη μη κατασκευή του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: