Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Πρωτάθλημα Δ' Εθνικής Κατηγορίας Τα Αποτελέσματα της 8ης Αγωνιστικής Η Βαθμολογία Τα παιχνίδια των ομάδων της Πιερίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-11-2009
Απόλυτη επικράτηση του πρωτοπόρου, μικρό το σκορ
Α.Ε Ποντίων Κατερίνης-Κάστωρ Καστοριάς  3-1
Αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο.
Πολύ καλή η Α.Ε Ποντίων Κατερίνης επικράτησε από την αρχή του παιχνιδιού σ’ όλους τους τομείς και να και ξεκίνησε με γκολ από το πρώτο λεπτό δεν αξιοποίησε την υπεροχή του και τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου  και έφυγε στα αποδυτήρια με το φτωχό 1-0. στο β΄ ημίχρονο μπήκε πιο αποφασιστικά, δημιούργησε και πάλι ευκαιρίες αλλά τουλάχιστον έβαλε δυο γκολ πήρε σκορ ασφαλείας και οι ποδοσφαιριστές ένιωθαν ασφαλείς για την τελική επικράτηση μετά το 3-0  και εκεί που διαφαινόταν μια ακόμα πιο μεγάλη νίκη δέχτηκε ένα γκολ από πολύ μακρινή απόσταση. Μόνο έτσι θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στο γκολ γιατί ήταν ελάχιστες οι φορές που απείλησαν την....... εστία των γηπεδούχων και αυτό  με κάποια αντεπίθεση.
Η  Α.Ε Ποντίων επωφελούμενη και της ήττας του Εθνικού Βατερού αύξησε τη διαφορά από τους δεύτερους που ακολουθούν και βλέπει με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Με τη νίκη της αυτή η Α.Ε Ποντίων έχει 5 νίκες σε 5  παιχνίδια στην έδρα της ενώ και εκτός έδρας είναι αήττητη με μία νίκη και 2 ισοπαλίες (Σβορώνος-Εθνικός Κατερίνης).
Οι σπουδαιότερες φάσεις και τα γκολ
Στο 1΄ ο Ταρασιάδης μετά από σέντρα του Κουμουρτζή με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα  και γράφει το 1-0
Στο 11΄ ο Κουμουρτζής  έβγαλε την έξοχη παράλληλη σέντρα αλλά η μπάλα έκανε παρέλαση μπροστά από την εστία του Κάστορα και δεν μπήκε στη φάση ένας παίκτης της Α.Ε Ποντίων απλά να την προωθήσει στα δίχτυα.
Στο 28΄ ο Κουμουρτζής έβγαλε  την ωραία σέντρα από δεξιά και η μπάλα φτάνει στο σημείο του πέναλτι στην περιοχή του Κάστορα και βρήκε τον προωθημένο Κετσελίδη που έπιασε το απ’ ευθείας αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 51΄ σέντρα του Μπαγλαρίδη από δεξιά ο Βεϊδαμενίδης μπήκε ανάμεσα από δύο αμυντικούς και με προβολή έστειλε τη μπάλα σύρριζα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Στο 61΄ ο Ταρασιάδης έβγαλε και πάλι την ωραία σέντρα και ο προωθημένος Κούρτογλου με κεφαλιά από κοντά έκανε το 2-0.
Στο 75΄ ο Κουμουρτζής με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξιό παραθυράκι της εστίας του τερ/κα του Κάστορα που πετάχθηκε, βρήκε τη μπάλα με τα δάχτυλα αυτή κατέληξε στα δίχτυα και έγινε το 3-0.
Στο 85΄ ο Παπαγεωργίου με σουτ από πολύ μακριά και ενώ ο τερ/κας των Ποντίων ήταν εκτός θέσης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγινε το 3-1.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Γιουλάκης,Δούκας, Δημάκας από τη Θεσσαλονίκη.
Οι συνθέσεις
Α.Ε Ποντίων: Ουσταμπασίδης, Κούρτογλου, Πεϊδης, Κεστελίδης, Παπαγιαννόπουλος, Οικονόμου, Μαυρίδης, Ταρασιάδης, Μπαγλαρίδης (80 Αρβανίτης), Κουμουρτζής (80+1 Εφραιμίδης), Βεϊδαμενίδης (84 Μωϋσίδης.
Κάστωρ Κατοριάς: Τσίκος, Καραμαλής, Πρωτόγερος, Ιωαννίδης, Σοπόβου, Κωνσταντίνου, Νικολάου (46 Λιόντος), Παπαγεωργίου, Παλαιοδήμος (65 Μήλιας), Μουλεγκάνος, Τσομπάνης (70 Παπαθανασίου)
Με ηγέτη και σκόρερ δύο τερμάτων τον Γιάννη Λαζαρίδη
Βατανιακός – Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου 4-0
Πολύ καλός ο Βατανιακός, αξιοποιώντας την ανωτερότητά του και πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, νίκησε την Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου με 4-0 τέρματα.
Με τη νίκη του αυτή ο Βατανιακός μπορεί να έχει την ίδια διαφορά βαθμών με την πρωτοπόρο αλλά βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση μαζί με άλλες δύο ομάδες.
Το ευχάριστο για τον Βατανιακό είναι ότι στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες του βρήκαν δίχτυα και έφτασαν άνετα και απόλυτα δίκαια στη μεγάλη νίκη.
Πρωταγωνιστή και σκόρερ ση μεγάλη αυτή νίκη είχε τον Γιάννη Λαζαρίδη που πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα και είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι σήμερα του Βατανιακού. Τα άλλα δύο τέρματα πέτυχε ο πολύ καλός σήμερα Καλαμπαλίκης. Φυσικά θα ήταν άδικο αν δεν γράφαμε ότι δεν υπήρχε παίχτης που να υστέρησε στο παιχνίδι αυτό.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 5’ ο Καλαμπαλίκης μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και αντί να γυρίσει στον Ανδρονικίδη έκανε σουτ και έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 29’ ο Βατανιακός πολύ κοντά στο γκολ αλλά στη φάση αυτή ο Καλαμπαλίκης στάθηκε άτυχος που στην πρώτη κεφαλιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας με εντυπωσιακό τρόπο, νέο σουτ από τον ίδιο αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας Τσακτσάρας με νέα ενέργεια απέκρουσε σώζοντας.
Στο 34’ η υπεροχή του Βατανιακού καρποφορεί. Μπέης, Καλαμπαλίκης συνεργάστηκαν άψογα, ο Μπέης τελευταίος αποδέκτης γύρισε τη μπάλα στο Γ. Λαζαρίδη ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0.
Στο 36’ ο Καλαμπαλίκης μέσα από την περιοχή με γυριστό σουτ έγραψε το 2-0.
Στο 40’ ο Χ. Λαζαρίδης έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 42’ ο Ανδρονικίδης μέσα από την περιοχή σουτάρει αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 44’ η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους όταν ο Ιωαννίδης σούταρε μέσα από την περιοχή μόλις άουτ.
Στο 53’ ο Καραγιάννης εκμεταλλεύτηκε λάθος αμυντικών του Βατανιακού βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα αλλά σούταρε άουτ.
Στο 71’ σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων η μπάλα καταλήγει στον Γ. Λαζαρίδη και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0.
Στο 89’ μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Χρυσόπουλου η μπάλα κατέληξε στον Καλαμπαλίκη ο οποίος με σουτ έγραψε το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ.
Οι συνθέσεις
Βατανιακός: Χατζηεπίδης, Μπέης, Παπείρας, Κολαξίδης, Μπατσαράς (58’ Ζιούρκος), Γιαπιτζής, Μπουζούκης (58’ Χρυσόπουλος), Λαζαρίδης Ι., Καλαμπαλίκης, Ανδρονικίδης, Λαζαρίδης Χ. (80’ Μυστρίδης).
Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου: Τσακτσάρας, Φαλτάκας, Παπακωνσταντίνου, Φουσάνης (24’ Τζαμπείρης), Γκουρομάνης, Γκοτζαντσίσογλου (46’ Τζερεμές), Ιωαννίδης, Παπαμιχαήλ, Πουταχίδης (79’ Πολύζος), Τσιάρας, Καραγιάννης Χ.
Πολύ καλός ο Εθνικός  έχασε ευκαιρία νίκης
Ένωση Απ. Παύλου – Εθνικός Κατερίνης 1-1
Μπορούσε να επιστρέψει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Μακροχώρι Βέροιας ο Εθνικός, αν ήταν λίγο τυχερός και αποτελεσματικός στις τελικές προσπάθειες. Το παιχνίδι για τον Εθνικό άρχισε με όχι καλές προϋποθέσεις αφού στο 5ο μόλις λεπτό δέχτηκε το μοναδικό τέρμα που θα μπορούσε να το αποφύγει αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι παίκτες στο μαρκάρισμα των αντιπάλων.
Το γκολ αυτό επηρέασε θετικά τους γηπεδούχους και αρνητικά τον Εθνικό και μέχρι το 25’ οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι.
Στη συνέχεια όμως ο Εθνικός πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση πολύ νωρίς, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Οι συνεχείς επιθέσεις των παικτών του Εθνικού δεν καρποφόρησαν μετά την ισοφάριση παρά το γεγονός ότι τρεις φορές έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος που θα τους έδιναν τους τρεις βαθμούς που δικαιούνταν.
Το πιο θετικό του παιχνιδιού για τον Εθνικό είναι ότι η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κάτι που παραδέχτηκαν και οι γηπεδούχοι.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 5’ ο Γιάννου εκτέλεσε κόρνερ, έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Εθνικού. Οι αμυντικοί άφησαν εντελώς αφύλαχτο τον Γρηγόρη Ηλιάδη και αυτός δεν  δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να κάνει το 1-0.
Στο 25’ ο Χ. Συμεωνίδης γύρισε πολύ ωραία σέντρα στην περιοχή του Εθνικού αλλά ο Τσακαλίδης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Γιάννου που έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Σακελλαρίδης απέκρουσε.
Στο 32’ ένα δυνατό σουτ του Καλαϊτζίδη έφυγε μόλις άουτ.
Στο 50’ ο Τάσσιος από πολύ μακριά έπιασε μια δυνατή σέντρα σουτ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή της εστίας της Ένωσης, χτυπάει στο έδαφος, ξεγελάει τον τερματοφύλακα, κατέληξε στα δίχτυα και έγινε το 1-1.
Στο 53’ ο Δούμτσης από πολύ καλή θέση χάνει μοναδική ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στον Εθνικό αφού το σουτ που έκανε έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 61’ μετά από σέντρα του Σταλίκα ο Ν. Σαββίδης στρώνει στον Λαζαρίδη και ο τελευταίος σε πολύ πλεονεκτική κοντινή θέση δεν βρίσκει τη μπάλα,
Στο 77’ σε μοναδικό τετ – α – τετ του Σαμανίδη με τον Δαμιανίδη ο Εθνικός χάνει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη αφού το σουτ του επιθετικού του Εθνικού έφυγε ελάχιστα άουτ.
Οι συνθέσεις
ΕΝΩΣΗ: Δαμιανίδης, Σταφυλίδης (68’ Γκατσίδης), Συμεωνίδης Γ., ΤΖΕΪΡΑΝΙΔΗΣ, ΗΛΙΑΔΗΣ ΓΡ., ΤΣΙΑΜΗΣ, Δημούλτσης (59’ Καραμελίδης), ΓΙΑΝΝΟΥ, Τσακαλίδης Αν., Συμεωνίδης Χ., Τσακαλίδης Απ. (56’ Κοτσαχρίστος).
ΕΘΝΙΚΟΣ Κ.: Σακελλαρίδης, Σαββίδης Ν., Δερμίσης (46’ Θεοδοσιάδης), ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, Δούμτσης, Λαζαρίδης, Τάσσιος (85’ Ζυγόπουλος), ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ, Ζάρκος (59’ Σταλίκας), ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ, ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ.
Πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής
Έχασε από έναν ανώτερο αντίπαλο
Νάουσα – ΓΑΣ Σβορώνου 2-0
Δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη ο ΓΑΣ Σβορώνου στη Νάουσα κόντρα με την ομώνυμη ιστορική ομάδα που άλλωστε ήταν καλύτερη και έχασε με 2-0 τέρματα.
Οι παίκτες του ΓΑΣ προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό και μπροστά σε χίλιους φίλους της Νάουσας έχασαν αλλά αφού έδωσαν τη δική τους μάχη.
Ήτα νομίζουμε μια αναμενόμενη ήττα σε αντίθεση με τις άλλες που προηγήθηκαν που ήταν άδικες γιατί η ομάδα του ΓΑΣ  ήταν σαφώς ανώτερη από τους αντιπάλους αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έχασε και στα δύο παιχνίδια από ένα εντελώς συμπτωματικό και τυχαίο γκολ.
Η ομάδα του ΓΑΣ ξεπέρασε έναν ακόμα δύσκολο αντίπαλο γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα της Νάουσας είναι από αυτές που θέλουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Ο ΓΑΣ από το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής θα μπει κι αυτός σε τροχιά αγωνιστικής και βαθμολογικής ανόδου.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 10’ ο Τρούπκος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0.
Στο 39’ ο Ιωάννου αφού απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του μπήκε στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα στον Τρούπκο και αυτός εύκολα έγραψε το 2-0.
Στο 44’, και 50’ η Νάουσα είχε σουτ στα δοκάρια με τους Καραλιόπουλο και Ιωάννου.
Στη συνέχεια η ομάδα του ΓΑΣ ανέβασε την απόδοσή της και στο 57’ έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ όταν ο Τσέργας σε ένα πολύ καλό τετ – α – τετ βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε ο γκολκίπερ της Νάουσας.
Στο 74’ μετά από σέντρα του Τσέργα ο Μιχαλίτσιος έπιασε την δυνατή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Οι συνθέσεις
ΝΑΟΥΣΑ: Ραβούσης, Μουρτζίλας, Μηλιώτης, Αραμπατζής, Σίμος, Ντάλας, Καραλιόπουλος (66’ Βλαχοδήμος), Αργυρίου Γρ., Δημητριάδης (30’ Παπατάνος), Τρούπκος, Ιωάννου (82’ Χατζηγεωργίου).
ΣΒΟΡΩΝΟΣ: Τζέπελος, Βαρβαρέζος, Μπατάλας, Νταντάμης, Κατσίμπουρας, Κεσίδης, Πέτρου (74’ Καρυπίδης), Τσέργας, Μιχαλίτσιος, Γκουνταμάνης (46’ Αετός), Πασχαλίδης (46’ Σταυρόγιαννης).(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: