Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

 
Η Πιερία τίμησε μετά τη Ντόρα και τον Σαμαρά. Και ορθώς. Άλλωστε τι γαλάζιος νομός θα ήμασταν.
***
Και ήταν όλοι εκεί. Άλλοι πρώτο τραπέζι πίστα άλλοι στα βορεινά άλλοι στο δημοτικό κήπο.
***
Και τι είπε ο Αντώνης; Ώρα ν’ανοίξουν οι πόρτες της Ν.Δ. Εγώ δε λέγω υμίν, ώρα να κλείσουν τις πόρτες για να μη μας φύγουν κι άλλοι.
***
Μονιμοποίηση των stage ζήτησε ο ....Σαμαράς. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Πάλι τα ίδια αρχίσαμε; Δεν είπαμε ότι θα κάνουμε κράτος;
***
Τέτοια ακούει Γιώργο το βαθύ ΠΑΣΟΚ και του σηκώνεται η τρίχα. Ως πότε δηλαδή οι πασόκοι θα τρώνε παραμύθι;
***
Κι έτσι είναι δυστυχώς. Οι νεοδημοκράτες τρώνε ελπίδα και πατρίδα και οι πασόκοι κοινωνία και δημοκρατία.
***
Μίλησε για φοροεπιδρομή ο Σαμαράς. Δηλαδή, Αντώνη, αν κατάλαβα καλά διαφωνείς με το πόθεν έσχες και συμφωνείς ότι μόνο ελάχιστοι Έλληνες κερδίζουν 100.000 ευρώ ετησίως.
***
Δεν ξέρω αν επικροτεί το παλικάρι τις οφ σορ, τα πάρτι στο δημόσιο και τον τζόγο στις ασφαλιστικές και δεν θέλω να το πιστεύω.
***
Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς προσεγγίζει το θυμικό των γαλάζιων με τις πατροπαράδοτες συνταγές και μάλλον το επιλέγει ως τακτική και όχι ως θέση. Αλίμονο αν ένας σύγχρονος πολιτικός κινείται ακόμη στον αστερισμό του ρουσφετιού.
***
Θέλω να πιστεύω ότι όποιος κι αν προκύψει πρόεδρος στη Ν.Δ. θα αφήσει στην άκρη τα χαϊδολογήματα και θα λειτουργήσει με άλλο πνεύμα.
***
Τα ψέματα τελείωσαν, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για θυσίες. Οι χειροκροτητές λιγοστεύουν. Και δεν είμαστε αποφασισμένοι να διευκολύνουμε άλλες καριέρες.
***
Και ακόμη, το δίλημμα Αντώνης ή Ντόρα δεν έχει να κάνει με το δίπολο Άννας Βίσση ή Βανδή για να μας φανατίζουν άνευ αποχρώντος λόγου και δεν τίθεται με βάση το βαθμό πρόσβασης του ψηφοφόρου στην εξουσία αλλά με τη δυνατότητα ενός εκάστου να κάνει την υπέρβαση και την ανατροπή.
***
Υ.Γ. Η υπέρβαση ως προτεινόμενος όρος δεν έχει να κάνει με τη γνωστή υπέρβαση της ΠΟΛ.ΑΝ.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: