Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου Βροντούς - Έλαμψαν τα αστέρια του ένδοξου παρελθόντος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου Παλαίμαχοι Πιερικού – Επίλεκτοι Π.Σ.Α.Π. 1-7

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009



Ο ομάδα του Π.Σ.Α.Π. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) με αρκετά από τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου αλλά και τα λαμπερά αστέρια Μανωλάς, Σαραβάκος, Τσιάρτας, Μπατίστα και ο δικός μας Λάκης Παπαϊωάννου έδωσαν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη νότα στον αγώνα Παλαιμάχων Πιερικού – Επίλεκτων Π.Σ.Α.Π. που έγινε για την ενίσχυση της οικογένειας του αδικοχαμένου πολίτη του Δήμου Δίου που έχασε τη ζωή του στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο Δίου.
Οι κερκίδες του Σταδίου ήταν γεμάτες από κόσμο που ήρθε για τα εγκαίνια του Σταδίου και του ποδοσφαιρικού αγώνα που ακολούθησε.
Την όλη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ή διά εκπροσώπων τους, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού μας και οι θρησκευτικές αρχές του Δήμου Δίου.
Οι επίλεκτοι του Π.Σ.Α.Π. πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα και ικανοποίησαν απόλυτα με την εμφάνισή τους, τους φιλάθλους.
Οι Παλαίμαχοι του Πιερικού προσπάθησαν για το.... καλύτερο δυνατό αλλά απέναντί τους δεν είχαν μόνο καλύτερους αλλά και σαφώς πιο γυμνασμένους αντιπάλους.
Εκείνοι που πάντως έδειξαν ότι ακόμα και τώρα είναι αστέρια ήταν ο Τσιάρτας, ο Μανωλάς, ο Σαραβάκος, ο Μπατίστα και ο Λάκης Παπαϊωάννου. Πρόσωπο πάντως του αγώνα αναδείχτηκε ο Στάθης Παρουσιάδης που πραγματοποίησε εξαιρετικές και σωτήριες αποκρούσεις.
 Τα γκολ
Στο 11’ ο Τσιάρτας με συρτό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο εσωτερικό της αριστερής καθέτου δοκού και κατέληξε στα δίχτυα και έγινε το 0-1.
Στο 16’ ο Τσιάρτας με έξοχο σουτ από τη γωνία της γραμμής της μεγάλης περιοχής πέτυχε ένα όμορφο γκολ και έγραψε το 0-2.
Στο 60’ σέντρα του Σαραβάκου από δεξιά και ο Μπατίστα με κεφαλιά από κοντά ανέβασε το σκορ στο 0-3.
Στο 64’ και πάλι ο Σαραβάκος έβγαλε την πολύ ωραία σέντρα από δεξιά και ο Μπατίστα με πολύ δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-4.
Στο 72’ ο Σαραβάκος με ωραίο σουτ ανέβασε το σκορ στο 0-5.
Στο 74’ ο Τσέραβιτς με συρτό διαγώνιο σουτ γράφει το 0-6.
Στο 77’ σέντρα του Τσιάρτα από αριστερά, ο Μπατίστα με απευθείας σουτ κάνει το 0-7.
Στο 78’ ο Λιάγκας με συρτό διαγώνιο σουτ από δεξιά γράφει το τελικό 1-7.
Στο 79’ ο Στέκας ανέτρεψε τον Μανωλά, πέναλτυ, το χτύπησε ο ίδιος, ο Θεοδοσιάδης απέκρουε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το δοκάρι.

Οι συνθέσεις
Παλαίμαχοι Πιερικού: Παρουσιάδης (75’ Θεοδοσιάδης), Μαυρίδης (46’ Μυτιληναίος), Τσούχας (70’ Κουρουζίδης), Τζιούτζιος Π. (46’ Μαυρομουστακίδης, 70’ Ιορδανίδης), Πεΐδης (46’ Τσαμπέρας, 74’ Κιζίρογλου), Διαμαντόπουλος (30’ Μουστακίδης), Γιώτσας (46’ Αδαμόπουλος Κ.), Σαββίδης (46’ Στέκας), Λιάπης (46’ Φωτιάδης), Δαδάκος (46’ Λιάγκας), Καλαμπάκας (46’ Κόιτς).
Παλαίμαχοι Π.Σ.Α.Π.: Παντέλης (46’ Νάσης), Καραϊσαρίδης, Καπετανόπουλος, Μανωλάς, Ξανθόπουλος Γ., Λαγωνίδης (46’ Ταβουκτσής), Σαραβάκος, Τσέροβιτς, Μπατίστα, Τσιάρτας, Παπαϊωάννου Λάκης.

Τα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου Βροντούς
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν αυτός που γέμισε τα λιτά και απέριττα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου Βροντούς.
Πριν αρχίσει ο αγώνας διαβάστηκε χαιρετισμός – μήνυμα του προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου που δεν παραβρέθηκε λόγω απουσίας του με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην Ουκρανία.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστου καθώς και οι επικεφαλής των δύο ομάδων, ο κ. Ζαχαρίας Λυκουρίνος του Π.Σ.Α.Π και ο κ. Πέτρος Χρυσοστόμου, πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του Πιερικού.
Απονεμήθηκαν από το Δήμαρχο Δίου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου αναμνηστικές πλακέτες στον κ. Πέτρο Χρυσοστόμου, πρόεδρο των Παλαιμάχων του Πιερικού και τον κ. Ζαχαρία Λυκουρίνο επικεφαλής του Π.Σ.Α.Π.
Τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν στην οικογένεια του αδικοχαμένου πολίτη του Δήμου Δίου.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: