Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Γ.Παπανδρέου: Νομός πράσινης ανάπτυξης η Ηλεία

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 - ΠΗΓΗ

Τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που είχε με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει άμεσα το επικαιροποιημένο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.

Σο σχέδιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, και ειδικά για την Ολυμπία, πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Αθεμπίγιο, ο οποίος είναι παρών στην περιοδεία του πρωθυπουργού.

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από κλιμάκιο πέντε υπουργών.

Από την Αρχαία Ολυμπία, η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ότι η αποκατάσταση της Ηλείας αποτελεί προτεραιότητα.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έκανε λόγο για αναγέννηση της γεωργίας, που «δεν θα διεκδικεί σπατάλη χρηματοδοτικών πόρων, αλλά τη σωστή διαχείρισή τους».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι η περιοχή συνδυάζει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού, μεταξύ των οποίων απαιτούνται συνέργιες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα εποπτεύσει ο ίδιος την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, καθώς, επίσης, και ότι «δεν θα υποστούμε ποτέ ξανά τέτοια καταστροφή», όπως εκείνη του 2007.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, καθώς επίσης και η ενίσχυση των οδικών, λιμενικών και άλλων υποδομών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: