Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΔΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ :Στον αέρα η Ενισχυτική Διδασκαλία - ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗ


Το πληρώνουν ωρομίσθιοι, των 350 ευρώ μηνιαίως και οικογένειες μαθητών με χαμηλά εισοδήματα

Την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της νέας υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου να αναστείλει την έναρξη των φετινών προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, εκφράζει το Δ.Σ της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Σε μια ολιγόλογη ανακοίνωσή του, το Δ.Σ της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την απόφαση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους μαθητές των Δημόσιων Σχολείων της χώρας.
Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ της παράταξης Γιώργο Πουλετίδη και τη Γραμματέα Φανή Ζιώγα, επισυνάπτεται επιστολή της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης προς τη νέα υπουργό Παιδείας.
Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, βασιζόμενο στο σκεπτικό της υπουργικής απόφασης («το Πρόγραμμα αναστέλλεται προσωρινά, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για την επιτυχή και αποτελεσματική υλοποίησή του», αναφέρει έγγραφο του Υπουργείου), υπενθυμίζει στη νέα κυβέρνηση την προεκλογική της δέσμευση για επιχορήγηση 1 δισ. στην εκπαίδευση την πρώτη χρονιά, επισημαίνοντας πως το κόστος της πρόσληψης καθηγητών για την Π.Δ.Σ αποτελεί μόλις το 4,5% του ποσού αυτού.
«Αντί η νέα κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα τους πόρους που απαιτούνται για τη λειτουργία του ΠΔΣ, αλλά και για την πληρωμή όλων των οφειλόμενων της περσινής χρονιάς, σταματά στην πράξη τις διαδικασίες των προγραμμάτων αυτών», τονίζει η Διοίκηση της ΟΛΜΕ, ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα, με την απαραίτητη προϋπόθεση οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών να γίνουν με βάση τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών-Ωρομίσθιων, προκειμένου να μπει τέλος στο «αίσχος του εμπορίου ελπίδων των νέων ανθρώπων που γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Σημειώνεται πως οι ωρομίσθιοι που εργάζονταν στα προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε όλη τη χώρα ήταν 16.500 (στην Πιερία απασχολούνταν πέρσι περίπου 300) οι οποίοι, ανεξάρτητα με το αν προσλαβάνονταν πελατειακά ή όχι, ελάμβαναν «μισθό» που δεν υπερέβαινε τα 350 ευρώ (και συνήθως καταβάλλονταν με μεγάλη καθυστέρηση) και οι οποίοι παραμένουν άνεργοι και χωρίς επίδομα από τον ΟΑΕΔ, αφού οι περισσότεροι δεν είχαν συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα.

Αμοιρίδης: Για λόγους αξιοκρατίας και μόνο

Στην «Π» της περασμένης Παρασκευής είχαμε φιλοξενήσει ήδη τα πρώτα σχόλια για την απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου.
Ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης είχε εκφραστεί θετικά, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πρώτο δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης απέναντι στις ρουσφετολογικές προσλήψεις της προηγούμενης κυβέρνησης.
«Είναι οι μόνοι καθηγητές που προσλαμβάνονται με επιλογή των Διευθυντών των Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», είχε δηλώσει οκ. Αμοιρίδης, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος της διακοπής των Προγραμμάτων, την ώρα που το Υπουργείο ανακοίνωνε πως το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ «θα επαναληφθεί όταν εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι, αλλά και διαδικασίες πρόσληψης με αξιοκρατία».

Τη δυσαρέσκειά του είχε διατυπώσει ο Διευθυντής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γ. Τσιμερίκας, επισημαίνοντας τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η καθυστέρηση έναρξης των προγραμμάτων, όχι μόνο στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς που απασχολούνταν στο πρόγραμμα, αλλά και στον προϋπολογισμό πολλών οικογενειών.
Ως γνωστό η Π.Δ.Σ είναι στην ουσία δημόσια, δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, τα οποία εκμεταλλεύονται εκατοντάδες μαθητές που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: