Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας Τα Αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής Η Βαθμολογία

Α' ΕΠΣ Πιερίας (5η Αγωνιστική)

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

Αναλυτική παρουσίαση έξι από τους οκτώ αγώνες

Ευκαιρίες και δοκάρια αλλά όχι και το γκολ

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς – Αιγινιακός 0-0

Το μόνο που έλειπε από το παιχνίδι Ολύμπου Λεπτοκαρυάς – Αιγινιακού ήταν το γκολ. Έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις, τις περισσότερες από την πλευρά των φιλοξενούμενων αλλά και τέσσερα δοκάρια, δύο για κάθε ομάδα.

Ο Όλυμπος Λεπτοκαρυάς παρουσίασε το γνωστό καλό του αγωνιστικό πρόσωπο αλλά απέναντί του είχε τον αναγεννημένο Αιγινιακό που έχοντας ηγέτη τον Κουντούρη θύμισε την παλιά καλή ομάδα και εκείνο που έλειπε από την ομάδα του Αιγινίου ήταν το γκολ όπως βέβαια και από τους γηπεδούχους.

Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι ήταν αυτή του 75ου λεπτού όταν ο διαιτητής του αγώνα καταλόγισε πέναλτυ αλλά στη συνέχεια το πέναλτυ δεν καταλογίστηκε γιατί σύμφωνα με υπόδειξη του βοηθού διαιτητή προηγήθηκε οφ-σάιντ.

Οι καλύτερες φάσεις

Στο 12’ ο Στεφάνοφ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 21’ ο Κουντούρης έπιασε πολύ ωραίο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 28’ ο Σάντος έφυγε γρήγορα, μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 30’ ο Κουντούρης έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πήρε μια περίεργη τροχιά και κατέληξε άουτ.

Στο 38’ μετά από σέντρα από χτύπημα κόρνερ του Κανούλα ο Κασταμπουλίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αιγινιακού.

Στο 77’ μετά από κόρνερ του Κανούλα ο Κασταμπουλίδης που προωθήθηκε κέρδισε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε, η μπάλα στη συνέχεια βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Στο 86’ ο Χατζόπουλος σε μοναδικό τετ – α – τετ με τον τερματοφύλακα Ρωμανίδη δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά στο κάθετο δοκάρι, αυτή επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο και έδιωξαν στη συνέχεια οι αμυντικοί.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Λέφας με βοηθούς τους κ.κ. Νταμπώση Ι. και Καριψιάδη.

Οι συνθέσεις

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς: Ρωμανίδης, Σιώκας (27’ Λ.Τ. Μπακάλης Δ.), Κακάνης, Παρλαπάνος, Κασταμπουλίδης, Τζόβας Απ., Παπαδόπουλος (67’ Μπακάλης Ν.), Στεφάνοφ, Σάντος (85’ Γρεβενίτης), Κανούλας, Κορούνι.

Αιγινιακός: Ράπτης, Τόλιος, Κουνδής, Παππάς, Φάκας, Κουντούρης, Σαρηγιαννίδης (68’ Ψιλάκης), Φιρινίδης, Χατζόπουλος, Γερμανίδης, Κυπαρισσόπουλος.

Σαφώς ανώτεροι οι γηπεδούχοι πήραν άνετη νίκη

Γ. Ολύμπιος Λόφου – Όλυμπος Βροντούς 5-1

Πολύ καλός ο Γ. Ολύμπιος Λόφου στο γειτονικό ντέρμπι νίκησε άνετα και απόλυτα δίκαια τον Όλυμπο Βροντούς με 5-1 τέρματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 50’ και από το λεπτό αυτό και μετά έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού αφού πλέον είχε χάσει και το ενδιαφέρον του.

Ο άλλοτε κραταιός Όλυμπος Βροντούς έδειξε πολλές αδυναμίες και σίγουρα θα πρέπει πολύ γρήγορα να τις καλύψει για να μπορέσει να έχει καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Τα γκολ

Στο 6’ ο Παπαδημητρίου Κ. μετά από σέντρα του Τσιρίμπαση από κοντά με σουτ έκανε το 1-0.

Στο 12’ οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίζουν με γκολ που πέτυχε ο Νίκου που εκμεταλλεύτηκε λάθος αμυντικού και έγινε το 1-1.

Στο 20’ ο Τσιρίμπασης έβγαλε τη σέντρα και ο Παπαδημητρίου Κ. έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, 2-1.

Στο 30’ ο Ευαγγελόπουλος Δ. εκμεταλλεύτηκε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ολύμπου Βροντούς και ανέβασε το σκορ στο 3-1.

Στο 37’ ο Κυπαρίσσης εκμεταλλεύτηκε την παράλληλη σέντρα και με προβολή από κοντά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και κάνει το 4-1.

Στο 50’ ο Ευαγγελόπουλος Δ. με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 5-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ίσαρης με βοηθούς τους κ.κ. Τόλιο και Γαρόφλου

Οι συνθέσεις

Γ. Ολύμπιος Λόφου: Σιώκας Β., Τσιαλός Αθ., Στέφος, Μπαλαούρας Γ., Τοπαλίδης, Ευαγγελόπουλος (65’ Σιώκας Απ.), Ζησόπουλος Δημ., Τσιαλός Λ. (70’ Παπαδημητρίου), Κυπαρίσσης, Παπαδημητρίου Κ. (60’ Βαϊτσόπουλος), Τσιρίμπασης.

Όλυμπος Βροντούς: Καλαϊτζής, Περδίκης Κ., Δημόπουλος (46’ Σταφίδας), Δασκαλόπουλος, Γκολέμας, Τουλίκας, Νίκου, Τσιμήτρης Ν. (41’ Ανδρεάδης), Περδίκης Κ., Τσιμήτρης Ι., Σπανός.

Αυτοκτόνησαν οι γηπεδούχοι

Δόξα Μοσχοχωρίου – Ερμής Εξοχής 2-2

Σ’ ένα παιχνίδι που η Δόξα δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον φιλοξενούμενο Ερμή τελικά πήρε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας. Και να σκεφτεί κανείς ότι η γηπεδούχος Δόξα έπαιζε από το 40’ με παίκτη λιγότερο.

Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και τέσσερα γκολ αλλά τις σαφώς περισσότερες ευκαιρίες δημιούργησαν οι γηπεδούχοι. Ειδικά αυτές στο τελευταίο δεκάλεπτο είναι από τις ευκαιρίες που δεν χάνονται.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Στο 5’ ο Τσικολάτας μετά από πάσα του Κατσαντώνη βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα Δεληγιαννίδη που είχε κάνει έξοδο αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να γυρίσει τη μπάλα σε συμπαίκτη του που δεν ήταν σε ευνοϊκή θέση.

Στο 7’ ο Ερμής ανοίγει το σκορ όταν στο σουτ του Σαββίδη Ι., ο τερματοφύλακας προσπάθησε να διώξει αλλά η μπάλα του ξέφυγε, πέρασε τη γραμμή τέρματος και με υπόδειξη του Β’ βοηθού καταλογίστηκε το γκολ και έγινε το 0-1.

Στο 14’ μετά από σέντρα σουτ από δεξιά ο Τοπαλίδης στην προσπάθειά του να αποκρούσει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Δεληγιαννίδη και έγινε το 1-1.

Στο 38’ ο Σαρηγιαννίδης Χ. με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι και έγραψε το 1-2.

Στο 44’ ο Μηλιώτης έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Σιαμάγκας Ε. με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Ερμή και ο Βανάσας Β. με νέα κεφαλιά ισοφαρίζει σε 2-2.

Στο 67’ ο Τοπαλίδης έπιασε πολύ ωραίο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Στο 82’ ο Βασιουρής Β. έπιασε ένα πολύ ωραίο συρτό σουτ αλλά ο Δεληγιαννίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 85’ ο Πίτλιακας από ευνοϊκή θέση σούταρε άουτ.

Στο 87’ ο Σαλδής Α. μόνος με τον τερματοφύλακα δεν βρήκε τη μπάλα και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Συμεωνίδης με βοηθούς τους κ.κ. Νίκολιτς και Πάτσα.

Στο 40’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Κατσαντώνης Γ.

Οι συνθέσεις

Δόξα Μοσχοχωρίου: Φωτίου Ι., Μηλιώτης, Ζησόπουλος Χ., Βασιουρής Δ., Σταφίδας Ν., Σιαμάγκας Ε. (87’ Ευαγγελόπουλος), Βανάσας Β., Κατσαντώνης Γ., Σαλδής Α., Πίτλιακας Ε., Τσικολάτας (77’ Βασιουρής Β.).

Ερμής Εξοχής: Δεληγιαννίδης, Τοπαλίδης, Μιχαηλίδης Σ., Φωτιάδης Γ., Σαββίδης Κ., Λιόλιος, Σαρηγιαννίδης Χ., Χολίδης (82’ Καρυπίδης), Μιχαηλίδης Χ., Σαββίδης Ι., Χριστοφορίδης Κ.

Τις εντυπώσεις οι γηπεδούχοι, τους βαθμούς οι φιλοξενούμενοι

Α.Ε. Δρυάνιστα – Πίνδος Α. Αγιάννη 1-2

Ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο του Μοσχοποτάμου μεταξύ της γηπεδούχου Α.Ε. Δρυάνιστα και της Πίνδου Α. Αγιάννη.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες χωρίς όμως να φτάσουν στο γκολ. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι στη δεύτερη μεγάλη τους ευκαιρία ανοίγουν στο σκορ.

Ήταν ένα ημίχρονο που παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να δημιουργούν ευκαιρίες αλλά όχι γκολ, κάτι που το πλήρωσαν.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους αφού η Πίνδος Α. Αγιάννη μπήκε πολύ δυνατά και αιφνιδίασε τους αμυντικούς της Δρυάνιστας και μόλις στο 2ο λεπτό της επανάληψης διπλασιάζει τα τέρματά της.

Ήταν φυσικό στη συνέχεια οι γηπεδούχοι να παίξουν πιο επιθετικά και να πιέσουν αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ νωρίς. Αυτό όμως που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ και τα γκολ τα πέτυχαν οι παίκτες της Πίνδου. Η Α.Ε. Δρυάνιστα μείωσε το σκορ στο 80’ με ένα απευθείας σουτ φάουλ που ήταν το αποτέλεσμα ενός πολύ όμορφου σουτ αλλά δεν ξέρουμε αν ο τερματοφύλακας δεν είχε κόντρα το ήλιο δεν το απέκρουε όπως έκανε σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Στο 5’ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ο Γκαέι από πολύ κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ και έτσι η Πίνδος έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ.

Στο 10’ σουτ του Παπαγιάννη αποκρούει την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας Ασαρίδης.

Στο 13’ σουτ του Παπαγιάννη, αποκρούει ο τερματοφύλακας, στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι, νέο σουτ του Νατσίδη αλλά η μπάλα και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και έδιωξαν οι αμυντικοί.

Στο 20’ σουτ του Νατσίδη από κοντά απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

Στο 27’ σουτ του Αμβροσιάδη απέκρουσε την τελευταία στιγμή ο Κατσάρας.

Στο 36’ ο Γκαέι εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Δρυάνιστας και με ένα έξοχο απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγινε το 0-1.

Στο 40’ ο Τσιτσιώνης χάνει μοναδική ευκαιρία όταν από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 44’ το πολύ ωραίο σουτ – φάουλ του Παπαγιάννη απέκρουσε με υπερένταση ο τερματοφύλακας Ασαρίδης.

Στο 47’ ο Αμβροσιάδης με σουτ μέσα από την περιοχή κάνει το 0-2.

Στο 75 μοναδικό τετ – α – τετ ο Τσιτσιώνης αλλά σούταρε ψηλοκρεμαστά και ο τερματοφύλακας Ασαρίδης απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα.

Στο 80’ ο Μάνος με απευθείας σουτ φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-2.

Στο 75’ αποβλήθηκε ο Αμβροσιάδης γιατί εξύβρισε αντίπαλο.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ντουράκογλου με βοηθούς τους κ.κ. Φιρινίδη και Ατματζίδη.

Οι συνθέσεις

Α.Ε. Δρυάνιστα: Κατσάρας, Νατσιός, Κοντόπουλος, Τάκος Σ., Σιάσιος, Νατσίδης, Βασιουρής, Ουσταμπασίδης (48’ Μάνος Αθ.), Παπαγιάννης, Ελευθεριάδης (56’ Γκολέμας), Τσιτσιώνης (68’ Τάκος Ν.).

Πίνδος Α. Αγιάννη: Ασαρίδης, Μαντζόλης, Γελαδάρης, (55’ Γρηγοριάδης), Τζιούτζιος, Μελετλίδης, Γιαγκόζογλου, Δεμερτζίδης, Γκαέι (89’ Πλάχα), Σουφιάν (71’ Κεραλίδης), Αμβροσιάδης, Μπατζόνης.

Πολυβόλο η Ακαδημία, εντυπωσιακό σκορ

Ακαδημία Πλαταμώνα – Αναγέννηση Σφενδάμης 6-0

Σαφώς ανώτερη η Ακαδημία Πλαταμώνα και στα δύο ημίχρονα νίκησε την Αναγέννηση Σφενδάμης με 6-0 και ξέφυγε ακόμη περισσότερη στο βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα της Ακαδημίας κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και έφτασε δίκαια στη μεγάλη αυτή νίκη.

Η Αναγέννηση Σφενδάμης από την άλλη πλευρά γνώρισε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα την ήττα. Εκείνο όμως που έχει σημασία για τη Σφενδάμη δεν είναι η ήττα αλλά το βαρύ σκορ.

Τα γκολ

Στο 14’ μετά από σέντρα του Καλαμπάκα ο Λαμπριανίδης με κεφαλιά γράφει το 1-0.

Στο 36’ ο Αποστολιός έβγαλε τη σέντρα, ο Λαμπριανίδης με κεφαλιά τροφοδότησε το Μακράκη και αυτός με σουτ έκανε το 2-0.

Στο 48’ μετά από σέντρα του Αποστολιού ο Καλαμπάκας με κεφαλιά γράφει το 3-0.

Στο 57’ ο Χρυσόπουλος με ατομική προσπάθεια και αφού απέφυγε δύο – τρεις αντιπάλους με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 4-0.

Στο 61’ μετά από σέντρα του Δασκαλόπουλου Ηλ. ο Λαμπριανίδης με κεφαλιά ανεβάζει το σκορ στο 5-0.

Στο 72’ ανατρέπεται ο Σαρηγιαννίδης, πέναλτυ, το εκτελεί εύστοχα ο Λαμπριανίδης και γίνεται το τελικό 6-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γκαραγκάνης με βοηθούς τους κ.κ. Γιαμούζη και Λαφατζή

Οι συνθέσεις

Ακαδημία Πλαταμώνα: Χρυσάκης, Μιχωλός (77’ Στούμπος), Αποστολιός, Δασκαλόπουλος Στ., Παπαπέσιος, Δασκαλόπουλος Ηλ., Μακράκης (83’ Ζαχόπουλος), Χρυσόπουλος, Λαμπριανίδης, Καλαμπάκας (60’ Ταφραλής), Σαρηγιαννίδης.

Αναγέννηση Σφενδάμης: Τσιούμας, Ιμέρι, Παπαργυρίου, Κεσίδης, Κοπτερίδης, Νικολαΐδης, Κοσμίδης, Σιδηρόπουλος Ι. (62’ Σιδηρόπουλος Α,), Αλεξίου (67’ Γρηγοριάδης), Παππάς, Οχανέλε (54’ Βασιλειάδης).

Μεγάλο εκτός έδρας τρίποντο του Απόλλωνα

Μεθώνη – Απόλλων Λιτοχώρου 2-3

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο Απόλλων Λιτοχώρου στο γήπεδο της Μεθώνης επί της ομώνυμης τοπικής ομάδας με 3-2 τέρματα. Μια νίκη που τον έφερε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο ανανεωμένος Απόλλων κατάφερε το σε βάρος του 1-0 του πρώτου ημιχρόνου να το μετατρέψει στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου σε νικηφόρο 2-3.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο με τους γηπεδούχους όμως να είναι καλύτεροι σε ότι αφορά τη δημιουργία ευκαιριών και να πετυχαίνουν το 1-0.

Οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα σε μια φάση στο 24ο λεπτό γιατί κατά την άποψή τους ήταν μια περίπτωση που έπρεπε να τους δοθεί πέναλτυ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος του 1-0 αφού πρώτα στο 65’ έφτασε στο 1-1 και στη συνέχεια στο 1-3.

Το τελικό σκορ 2-3 διαμορφώθηκε στη λήξη του παιχνιδιού.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Στο 16’ ο Ριζόπουλος με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 1-0.

Στο 24’ σε ανατροπή του Αργυρόπουλου από τον Κλιγκόπουλο οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτυ αλλά ο διαιτητής υπέδειξε «παίζετε».

Στο 65’ ο Σπαθάρας γύρισε την πολύ δυνατή σέντρα – σουτ, η μπάλα βρήκε του σώμα του Κοντόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα και έγινε το 1-1.

Στο 67’ ο Ζλατάνος ανατρέπει στο Σόβα, πέναλτυ, το χτύπησε εύστοχα ο Αντωνόπουλος και έγινε το 1-2.

Στο 80’ μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Γεροντίδη ο Αντωνόπουλος βγήκε τετ – α – τετ με τον τερματοφύλακα Στοτσένι και με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-3.

Στο 90’ ο Χουΐδης με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Βουλκίδη μειώνει στο τελικό 2-3.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καζάς με βοηθούς τους κ.κ. Χαραλαμπίδη και Αγγελόπουλο.

Οι συνθέσεις

Μεθώνη: Στοτσένι, Ζλατάνος, Παρούσης, Κυριακόπουλος (82’ Βουλτσίδης), Καμάντσου, Κοντόπουλος, Αργυρόπουλος, Ριζόπουλος, Παπαδόπουλος, Πατερμανλής (76’ Βουλτσίδης), Σουλτανίδης (61’ Χουΐδης).

Απόλλων Λιτοχώρου: Ευγενής, Καλαμπάκας, Σόβα, Κλιγκόπουλος, Παντσιούκ, Παπαδιαμαντής (46’ Κουλιάνος), Σινανίδης, Κουντουριώτης, Αντωνόπουλος Σπαθάρας (87’ Γκιονάι), Γεροντίδης (84’ Πιπίνης)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: