Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 - (ΤΟΠΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ)

Έλα τώρα που γυρίζει και έπεσε η πρώτη εξάδα των ονομάτων….από ΠΑΣΟΚ μεριά, ν’ανάβει το παιχνίδι παρακαλώ.

Αγωνία τέλος. Σαν τις εξετάσεις ένα πράγμα. Τα χαμόγελα και οι χειραψίες έπεσαν βροχή στον πεζόδρομο της Κατερίνης.


Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει προεκλογική περίοδο και η Ν.Δ. παλεύει να κλείσει ψηφοδέλτια και να αποδείξει ότι ακόμη και σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα, έχει πληθώρα στελεχών έτοιμα να ριχτούν σε μια μάχη που θα είναι πραγματικά σκληρή.

Αμοιρίδης, Γκελντής, Μίχου, Παπαγεωργίου, Παυλίδης και Τσιτλακίδης το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και εμπρός καλά μου ποδαράκια λένε οι υποψήφιοι που μόλις χθες πήραν το πράσινο φως να ξεκινήσουν, επίσημα τουλάχιστον, τον προεκλογικό τους αγώνα.

Θρίλερ το ψηφοδέλτιο για τη Ν.Δ. Φύγε εσύ- έλα εσύ και στο τέλος, μας έσκασε και το όνομα της Μαρίνας Τσιντικίδου.

Καταγωγή το Αιγίνιο και εγώ θα σας δώσω ένα επιπλέον στοιχείο που είναι και το «κρίσιμο». Ο Γιώργος Τσιντικίδης. Φίλε Γιώργο….καλό αγώνα!!!!

Ο Αστέριος Τόκας έζησε έντονα τις τελευταίες ημέρες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σε αναμμένα κάρβουνα και στην αναμονή αν και τελευταίες πληροφορίες λένε ότι «κλείδωσε».

Επανέρχομαι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για να δώσουμε και τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Στους κομμένους και όχι μόνο.

Στις λίστες του ΠΑΣΟΚ που δόθηκαν την Πέμπτη στην δημοσιότητα, έμειναν εκτός νυν και πρώην βουλευτές, που το όνομα τους ενεπλάκη σε υποθέσεις σκανδάλων και πιο συγκεκριμένα οι Χρήστος Βερελής, Μιχάλης Νεονάκης και Χρήστος Πάχτας.

«Λάμψη» στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος δίνει η συμμετοχή των ηθοποιών Πέμης Ζούνη, Άννας Φόνσου και Άννας Βαγενά στην Α΄ Αθήνας, του Γιάννη Βούρου στη Β΄ Αθήνας, όπως και της συζύγου του Γιώργου Νταλάρα, Άννας στην ίδια περιφέρεια.

Στα ψηφοδέλτια θα συμμετέχουν επίσης ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας (Α΄ Αθήνας), ο δημοσιογράφος Γεράσιμος Γιαμπαζολιάς (Α΄ Αθήνας), η παρουσιάστρια Δάφνη Μπόκοτα (Α' Πειραιά) και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία Γιώργος Κουτρουμάνης (Β' Αθήνας).

Γρίφος παραμένει ακόμη, αν ο Κώστας Σημίτης θα δώσει τη μάχη των εκλογών στην Α' Πειραιά ή αν θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας.

Για την θέση αυτή συζητείται επίσης το όνομα του υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου, πρόσωπο που αν τελικά πει το «ναι», θα σηματοδοτήσει και την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει έμφαση στην οικονομία.

Πυρετός επικρατεί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενόψει της τηλεοπτικής μονομαχίας Καραμανλή-Παπανδρέου. Ο στόχος τους είναι διπλός. Να προβληθούν τα δυνατά σημεία του κάθε αρχηγού και να χτυπηθεί ο αντίπαλος, εκεί που εμφανίζεται να μειονεκτεί.

Στη Ρηγίλλης ποντάρουν πολλά στην ευφράδεια και την επικοινωνιακή άνεση του Πρωθυπουργού, στο σαφές μήνυμα που έστειλε -όπως τονίζουν- από την ΔΕΘ, αλλά και στο γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει κάτι να χάσει στο debate, αφού η ΝΔ υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις.

Μειονεκτήματα για τον Πρωθυπουργό όπως εκτιμούν οι επικοινωνιολόγοι, θα είναι ότι βρίσκεται σε θέση απολογούμενου και επιπλέον απευθύνεται στους δυσαρεστημένους οπαδούς του κόμματός του.

Στην Ιπποκράτους εκτιμούν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάει στο debate με τον «αέρα» του νικητή, αφού το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Επιπλέον, δεν θα έχει άγχος από την χρονική πίεση, καθώς φαίνεται ότι το χρονόμετρο θα καταργηθεί, ενώ ποντάρουν στην απλότητα που διαθέτει, όπως πιστεύουν, αλλά και στην προσωπική του άνεση.

Στα μειονεκτήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα είναι, όταν κληθεί να γίνει πιο συγκεκριμένος και να καταθέσει προτάσεις, ενώ τονίζουν τον κίνδυνο που έχει να χάσει το πλεονέκτημα των δημοσκοπήσεων εξαιτίας ενός πιθανού λάθους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: