Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία



Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Το ζωηρό ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος προκαλούν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ο συμπαθής ταξιτζής, βρίσκεται σε διαρκή περισυλλογή για το τι θα ψηφίσει.
--------------
«Η αλήθεια είναι ότι αν χθες έπαιζε ο Ανατολάκης δεν θα τρώγαμε το γκολ από τη Μολδαβία...», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του πρώην ποδοσφαιριστή, Γ. Ανατολάκη.

Φανταστείτε, να ήταν προπονητή της Εθνικής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τι ομάδα θα κατέβαζε!!!


Κάτι σαν «εγκαίνια» θα είναι η παρουσία του Καραμανλή στο νέο Νοσοκομείο, αν και εφόσον επισκεφθεί την Πιερία.
Αυτό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η μη τήρηση της υπόσχεσής του για παράδοση του Νοσοκομείου το 2006, αν και υποθέτουμε πάνω κάτω τι θα πει…

Όλο και πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η προεκλογική περίοδος και στην Πιερία…
Στην Κατερίνη, ο Καραμανλής και από ότι φαίνεται και ο Παπανδρέου.
Θα πρότεινα να προγραμματίσουν την ίδια μέρα την επίσκεψή τους και με την ευκαιρία αυτής να κάνουν το ντιμπέιτ εδώ!
Όσο για δημοσιογράφους, και βαθυστόχαστους τηλεοπτικούς σχολιαστές έχουμε, αλλά και γκανιάν ραδιοφωνατζήδες!
Δεν κατάλαβα, ο Χατζηνικολάου και ο Πρετεντέρης είναι καλύτεροι; Ούτε καν μαντήλι φοράνε!


Ακόμα και η Δεξιά Κίνηση Πιερίας καταδικάζει τις διώξεις εναντίον δημοσιογράφων…
Να κάτι τέτοια γίνονται και άντε μετά να βρει χώρο να στεγαστεί πολιτικά ο Ζήνωνας. Μ’ αυτά και μ’ αυτά μόνο μια επιλογή του έμεινε, να πάει στη Νέα Δημοκρατία!
------------------------------
Σε ανακοίνωσή της Ν.Ε. του ΛΑΟΣ Πιερίας την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Προδρόμου, επισημαίνεται το εξής:
«Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Πιερίας δηλώνει ότι δεν υφίσταται λίστα υποψηφίων βουλευτών μέχρι σήμερα. Ο κατάλογος των πολιτευτών θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως την ερχόμενη εβδομάδα στα ΜΜΕ από την Οργάνωσή μας.
Με την ευκαιρία ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους Πιεριείς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που περιβάλουν».
Η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, μόνο τυχαία δεν είναι και έρχεται να προλάβει όλους εκείνους που προσπαθούν να «καπαρώσουν» μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Επί της ουσίας, διαψεύδει πρόσφατη δημόσια δήλωση του (βιαστικού όπως αποδείχθηκε) Μ. Σπυριδόπουλου περί υποψηφιότητας του, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.





Προχθές, Τετάρτη, δημοσιεύσαμε την παραπάνω φωτογραφία, όπου, πίσω απ’ την παράγκα διακρίνεται το μισθωμένο κτίριο που φιλοξενεί τους (άτυχους) μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου.
Χθες Πέμπτη, ο δήμος Κατερίνης πήγε και τη γκρέμισε. Και μας έστειλε και φωτογραφίες, πέντε τον αριθμό, όπου απαθανάτισε τη διαδικασία της κατεδάφισης.



Σε άλλη περίπτωση θα πανηγυρίζαμε (ότι και καλά η τέταρτη εξουσία βοήθησε να λυθεί το πρόβλημα).
Μόνο που, η φωτογραφία μας ήταν …αρχείου. Και πέρσι την είχαμε δημοσιεύσει, αλλά δεν είχε το φετινό αποτέλεσμα.
Επίσης, ένα άλλο πράγμα που μας εμποδίζει να πανηγυρίσουμε είναι ότι, κατά πως παραδέχθηκε χθες κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, η κατεδάφιση της παράγκας («εστίας μόλυνσης και κινδύνου για την ασφάλεια και την υγιεινή» των μαθητών του όπισθεν κειμένου σχολικού συγκροτήματος), «ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων, των μαθητών και των γονιών».
Δηλαδή, σαν να λέμε «χρόνιο», ου μην και «μακροχρόνιο αίτημα».
Που ικανοποιήθηκε φέτος. Μια μέρα πριν τον αγιασμό…



…Φαίνεται όμως ότι σ’ αυτή χώρα πιο εύκολο είναι να χτίσεις, απ’ ό,τι να γκρεμίσεις.
Γι’ αυτό και σε αντίθεση με μας, η διοίκηση του δήμου το πανηγύρισε δεόντως το γεγονός.
Απόδειξη ότι ήταν εκεί, παρόντες, όχι μόνο οι υπάλληλοι του δήμου κι ο επιβλέπων μηχανικός, αλλά και η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και ο δήμαρχος αυτοπροσώπως.


Και η ΔΕ.ΚΙ Πιερίας υπέρ της ελευθεροτυπίας
Dεν ξέρουμε ακριβώς ποια είναι και ποιούς (και πόσους) εκπροσωπεί, αλλά μας συμπαρίσταται.
E-mail που λάβαμε χθες, με τίτλο «ΔΕ.ΚΙ: Καταδικάζουμε τις μηνύσεις κατά εκδοτών και δημοσιογράφων της Πιερίας», αναφέρει:
Η «Δεξιά Κίνηση» Πιερίας καταδικάζει τις δικαστικές διώξεις που εξαπέλυσαν άνθρωποι της νυν δημοτικής διοίκησης Κατερίνης κατά εκδοτών και δημοσιογράφων της Πιερίας για δημοσίευμα στον τοπικό τύπο από μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας.
Θεωρούμε πως τέτοιες ενέργειες στόχο έχουν να εκφοβίσουν τα τοπικά ΜΜΕ και στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και κατά της απρόσκοπτης διακίνησης των ιδεών.
Ζητούμε την απόσυρση των μηνύσεων.
-----------------------------
Φρέσκια είδηση: Ο Ηλίας Ψινάκης δεν θα στελεχώσει τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ.

«Ο χρόνος επωάσεως της ιδέας, δεν ήταν αρκετός για τελικές αποφάσεις», ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Δηλώνοντας προσέτι πως «ο ΛΑ.Ο.Σ, επιμένει στην άποψη του για την προσέγγιση των μη πολιτικοποιημένων πολιτών, ιδιαιτέρως νεοτέρων ηλικιών με την επιστράτευση ατόμων που έχουν απήχηση σε αυτόν τον χώρο», πως «η Δημοκρατία θα δοκιμαστεί στο προσεχές διάστημα» και πως «όσο περισσότερο είναι απλωμένη, τόσο περισσότερο θα αντέξει στις προκλήσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων».
Υποψιάζομαι πως την υποψηφιότητα της γνωστής τηλεπερσόνας Ηλία Ψινάκη (σ.σ: δεν είναι κανένα ρατσιστικό υπονοούμενο, απλά το ξενόφερτο ουσιαστικό είναι γένους θηλυκού), την πολέμησε άγρια ο Άδωνις, για να μην έχει ανταγωνιστή στον τομέα του infotainment (ειδησεοψυχαγωγίας), που έχει χρεωθεί ο ίδιος για λογαριασμό του ΛΑΟΣ (και όχι μόνον).
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: